Subsidie voor inrichting voorzieningenhart Stekkenberg

De onlangs opgerichte stichting “Op de Heuvel” krijgt, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, een subsidie van maximaal € 185.000 voor de inrichting van het voorzieningenhart. Daarnaast wordt er nog een renteloze lening van bijna € 40.000,- verstrekt.


Schets voorzieningenhart Op de Heuvel. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Het duurt niet lang meer voordat voorzieningenhart “Op de Heuvel” wordt opgeleverd. Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) is verantwoordelijk voor de inrichting van de onderwijs- en opvangruimten. Er is echter ook een investering nodig voor de inrichting van het voorzieningenhart zelf. De gemeente wil daarvoor een eenmalige subsidie van maximaal € 185.000 euro beschikbaar stellen. De extra kosten voor een professionele keuken zijn hier bij inbegrepen. De definitieve bedragen voor inrichting en keuken zijn afhankelijk van de offertes.

Om te voorkomen dat de stichting vanwege voorfinanciering van de BTW in directe liquiditeitsproblemen geraakt stelt het college voor om een renteloze lening te verstrekken. Dat is mogelijk door de subsidie exclusief BTW beschikbaar te stellen en het benodigde BTW bedrag (21% van € 185.000 = € 38.850) in de vorm van een renteloze lening beschikbaar te stellen aan Stichting Op de Heuvel.

Het voorzieningenhart is eigendom van Oosterpoort. De Groesbeekse woningcorporatie sluit een huurovereenkomst met de nieuwe stichting, die de exploitatie van het gebouw voor haar rekening neemt. “Met het beschikbaar stellen van een subsidie en renteloze lening aan de Stichting Op de Heuvel kan de inrichting worden voltooid en de exploitatie van het voorzieningenhart op een gezonde manier van start gaan”, aldus het college.

Tegen de zomer verhuizen onder andere basisschool Gerardus Majella/Sionsheuvel, kindercentrum Domino en het huidige buurtcentrum De Baon naar ‘Op de Heuvel’. Verder wordt het de thuisbasis van diverse verenigingen, de klussendienst en het wijkteam. Ook komen er een bewegingsruimte, een bibliotheek en een ruimte voor onder meer toneel en andere functies.

De Groesbeekse gemeenteraad neemt op 24 april een besluit. Het college heeft inmiddels ook ingestemd met de exploitatiebegroting van de stichting.

Update 24-04-2014, 21:55 uur
De raad heeft het voorstel donderdagavond goedgekeurd, het voorzieningenhart krijgt de subsidie en de renteloze lening. Alleen CDA was tegen. De financiële situatie van het voorzieningenhart is volgens die partij te wankel waardoor het risico voor de gemeente in de toekomst te groot is.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Betaalt oosterpoort er ook aan mee ze hebben genoeg huur in hun zak zitten van de sloopwijk stekkenberg terwijl de wijk voor 20 jaar terug al gesloopt moest zijn om dat de woningen brandgevaarlijk waren.en dan schenkt de gemeente ze nog een paar ton meer.

mike

Juist Willie, die huizen zijn al minimaal 10 keer terug verdiend..

Veteraan

Vrienden van Sjaak (Treffers, Belgers en nu Oosterpoort), die krijgen de laatste centjes van ons voor de nieuwe belasting verhogingen.

de nachtboswachter

Geef Paula de leiding bij het voorzieningenhart stekkenberg zij weet het naar zoveel jaren trouwen dienst op clubhuis de baon zij verdient het.

wpDiscuz