Buurtmarkt Breedeweg winnaar “Appeltjes van Oranje”

Buurtmarkt Breedeweg is winnaar van de Appeltjes van Oranje 2014. De prijs van het Oranjefonds wordt op donderdag 22 mei aan vertegenwoordigers van de Buurtmarkt uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima, op Paleis Noordeinde in Den Haag. Ook Koning Willem-Alexander zal daarbij aanwezig zijn.


Buurtmarkt Breedeweg tijdens de opening in 2012. Foto en rechten: Piet Spanjers.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. Het beeldje is ontworpen door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

Lokale producten

Buurtmarkt Breedeweg is een maatschappelijke onderneming van Pluryn. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werken hier in de supermarkt, de lunchroom, de bakkerij en de catering. Zo bereiden ze zich voor op een baan bij een gewoon bedrijf. De supermarkt heeft A-merken en een eigen huismerk in de schappen. Bijzonder is de samenwerking met boeren uit de omgeving. Daardoor liggen er veel lokale biologische producten in de schappen, zoals groentes, fruit, vlees, wijn, sappen en honing. Kleinbrood en gebak komen uit de eigen bakkerij.

Kroon op het werk

In de Buurtmarkt is de prijs met gejuich ontvangen. “Het is een enorme steun in onze rug. We bestaan nu anderhalf jaar en zijn op de goede weg. We bieden mensen een baan en leermogelijkheden en het dorp profiteert mee. Dat wordt gewaardeerd. We behoren tot de drie beste maatschappelijke ondernemingen van Nederland. Een kroon op het werk, echt ongelooflijk”, zegt een trotse bedrijfsleider Hans Nelissen. Tijd om op de lauweren te rusten is er echter niet. “Dit is pas het begin. Nu moeten we het waar gaan maken. En nieuwe plannen verwezenlijken, zoals het aanbieden van warme middagmaaltijden aan ouderen uit het dorp.”

Thema Samen Meer

De uitreiking van de Appeltjes op 22 mei in Den Haag heeft dit jaar als thema ‘Samen Meer’, met initiatieven waar vrijwilligers zich langdurig inzetten voor kwetsbaren in de samenleving en hen zo betrekken bij de maatschappij. Naast Buurtmarkt Breeedeweg wonnen Stichting MeeleefGezin uit Doorn, en Stichting AanZet uit Friesland een ‘Appeltje’.

Buurtmarkt Breedeweg mag met een afvaardiging van acht personen bij de uitreiking op Paleis Noordeinde aanwezig zijn. Daarna wordt feest gevierd, onder andere met een uitstapje voor het hele team naar de Efteling. Over een bestemming voor de geldprijs vindt overleg plaats. Het beeldje krijgt een ereplaats in de lunchroom.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Pluryn.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jannie

Proficiat , en op naar de Koningin.

Proficiat 🙂

de nachtboswachter

Kan ze zeker voor naar Groesbeek komen. Even met de helikopter is maar een fluitje van een cent. Maar des ondanks toch van harten gefeliciteerd zowel medewerkers als leveranciers.

www.hanspeters.eu

Buurtmarkt van harte gefeliciteerd

Johanna

Supertrots, is echt een aanwinst voor de Breedeweg.
Proficiat voor alle medewerkers!

Anne

Top, en meer dan terecht!!
Gefeliciteerd allemaal!!

wpDiscuz