Slotmanifestatie zelfstandige gemeente Groesbeek

Het college van burgemeester en wethouders wil op zondag 28 december 2014 een slotmanifestatie organiseren. Dit zal het einde van de huidige, zelfstandige, gemeente Groesbeek inluiden. De gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) fuseren per 1 januari 2015.

Gemeente_Groesbeek_logo_2014-GG

Slotmanifestatie

Tijdens de slotmanifestatie moeten alle kernen van de gemeente Groesbeek goed aan bod komen. Deze kernen zullen zich presenteren op een manier die ze zelf invullen. Het is de bedoeling dat de kernen in optocht naar het centrum gaan en één voor één op het Dorpsplein aankomen. “Mét fakkel, waarbij een beetje de sfeer van de openingsceremonie van de Olympische Spelen wordt opgeroepen”, zegt het college. Op het plein staat een open tent en via een beeldscherm zullen de bezoekers het heden en verleden van de zelfstandige gemeente Groesbeek te zien krijgen.

“Positief resultaat van 1,2 miljoen, 884.000 bestemmen voor activiteiten”

Het ziet er naar uit dat de gemeente Groesbeek over het jaar 2013 meer dan 1,2 miljoen euro overhoudt. Dit is echter nog onder voorbehoud van de accountantscontrole die begin april heeft plaatsgevonden. Er worden door het college alvast 18 activiteiten voorgesteld, die bij elkaar € 884.000 kosten en in 2014, nog voor de herindeling, gerealiseerd moeten worden. Acht van deze activiteiten waren voor 2013 gepland, maar nog niet gerealiseerd en de rest betreft nieuwe voorstellen. Een van deze nieuwe voorstellen is de slotmanifestatie.

Activiteiten/project gepland voor 2013, maar nog niet (helemaal) gerealiseerd

Voorstel_jaarrekening_2013_naar_2014-DGB
Klik op het plaatje voor een groter formaat!

Voorstellen nieuw 2014

Voorstel_jaarrekening_2014_nieuw-DGB
Klik op het plaatje voor een groter formaat!

De voorstellen hebben geen financiële gevolgen voor de exploitatie van de nieuwe gemeente. De reservepositie van de nieuwe gemeente is door het bestemmen van de winst wel lager.

De raad beslist op 24 april over de verschillende activiteiten.

Update 24 april 2014, 22:30 uur
Bijna alle activiteiten, waaronder de slotmanifestatie, zijn donderdagavond door de raad goedgekeurd. Alleen de voorstellen 16 (uitbreiding Pilot Sociaal Domein) en 18 (energietop) haalden het niet. De PvdA was de enige partij die alle activiteiten wel zag zitten.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert

Als de nieuwe naam niet Groesbeek wordt, dan stel ik voor om een begrafenis te houden. Dan is er absoluut geen reden voor iets feestelijks!!

henk

Waarom niet gelijk met de verkiezingen doen. En allemaal tegelijk stemmen voor GRUUSBEK

kloeke

Ik dacht in de krant te lezen dat de herindeling alweer meer gaat kosten dan gedacht.in de gelderlander van vandaag….

de nachtboswachter

De herindeling kost zeker 2 miljoen euro meer en wat krijgen we daar voor straks voor terug een failliet Groesbeek en dan weer zo’n fabeltjeskrant idee van alle kernen moeten met fakkel naar het Dorpsplein komen.je zou haast een geweer mee nemen. Hou het normaal dan doen we al gek zat en wacht tot de verkiezingen schijnbaar zijn er lieden die de naam groesbeek niet zien zitten en uit winstbejag de naam groesbeek niet willen.de grens is dichtbij wat let je om te vertrekken.GROESBEEK voor geen miljoen zou Willie claus zeggen en daar staan we allemaal achter.

@nachtboswachter,
let even op wat je zegt over je geweer!! ik snap het wel maar denk dat er mensen zijn die niet zo blij zijn als jij zegt eigenlijk een geweer mee te moeten nemen.

Gr Jan

de nachtboswachter

JAN.SPEELGOED.

Reggie

Dit is het belangrijkste besluit wat de Gemeente Groesbeek ooit heeft moeten nemen voor de Groesbeekse gemeenschap, en we hebben niets te zeggen gehad.
Geen referendum, was geen verkiezing issue, helemaal niets.
Eerst besluiten dat er een “fusie” komt, en daarna de burger vragen wat ze er van vinden, omgekeerde wereld. Dan ook nog onze naam er aan geven……

www.hanspeters.eu

Alsof dat we blij moeten zijn met een feestje. Die hele herindeling afgeketst in de kamer, dat zou aanleiding voor een feestje kunnen zijn. Ik heb op 20 december 2012 als enig raadslid niet getoast op de herindeling, ook heb ik d’r een paar nachten slecht van geslapen. Mooi dat we in 2013 wat overgehouden hebben, door begrootte bedragen niet uit te geven.

Johanna

Niet getoast misschien maar wel voor MUG gestemd @hans peters.
Volgens mij is VOLG de enige partij die TEGEN ALLE voorstellen heeft gestemd.

Lambert

Die 2 soms drie rode duimpjes, zijn dat leden van B&W of ambtenaren met ongepaste loyaliteit??

kloeke

Het gaat 2 miljoen meer kosten dan gedacht!!!!! Weer voorgelogen..wanneer komt hier een eind aan?…weg met dit zozooitje. .en wel nu nog als het kan..

www.hanspeters.eu

Dat is onzin Johanna ik heb tegen de herindeling gestemd en ben niet net als jullie gaan toasten. Het klopt ik heb voor een referendum over de naam Groesbeek gestemd en weet je ik durf gerust te beweren, indien dat wij die actie niet opgezet hadden, waar 483 inwoners jong en oud tegen de naam Berg en Dal tekenden dan was de werknaam Berg en Dal geweest. En inderdaad en dan herhaal ik, hebben wij voor het referendum gestemd.

Marcel

Johanna, ik kan me nog herinneren dat VOLG ‘Berg en Dal’ een mooie naam vond, en dat de naam Berg en Dal al in kannen en kruiken was geweest, als Sociaal Groesbeek het verzet van de Groesbeekse bevolking niet had gebundeld. Dus kom nu niet met dat VOLG tegen alle voorstellen heeft gestemd, ook jullie konden in eerste instantie prima leven met de naam ‘Berg en Dal’!

Pietje Spee

Precies de spijker op z’n kop Marcel.

Peter
Lang geleden, het was in het jaar 1014, dat de graven van Groesbeek, Ubbergen en Millingen besloten dat hun zonen en dochters met elkaar moesten trouwen dan zouden ze een grote familie worden en dan was die ene adellijke familie heer en meester van het hele gebied dat ze de graafschap Millingen-Ubbergen-Groesbeek kortweg MUG noemden. De graven vonden dat dit huwelijk grootst gevierd moest worden en alle inwoners moesten opdraven. Het volk had natuurlijk niets op met de adel, want zij moesten steeds meer belasting betalen. Elk jaar kwamen de soldaten meer belastinggeld ophalen zodat de adel hun luxe leventje… Lees meer »
truus

Ja,en zo als ieder feestje, kost het geld.alleen degene die de rekening gaat betalen is bekend. DE INWONERS VAN GROESBEEK…….

veteraan
@ Johanna; volgens mij is VOLG begonnen met het speerpunt ‘behoud ons dorpsgezicht’. Zonder het referendum voorstel van Sociaal Groesbeek waren wij als Dorp zelfs onze naam Groesbeek al kwijt geweest. Dat speerpunt ‘Dorpsgezicht behouden’ was dus kiezersbedrog, anders had VOLG de coalitie al eerder de rug toe mogen keren om hun kiezers te dienen. Ik zie de nieuwe begrotingsvoorstellen voor 2014 voor het merendeel als een eigen PR voorzetje van de coalitie op de Raadsverkiezingen. Ook dat zal kiezersbedrog blijken te zijn als wij na de herindeling eerst stevig door het zuur moeten. Stel eerst maar een fictieve begroting… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Als we dan toch bezig zijn met claimen veteraan. Achter de schermen heeft Sociaal Groesbeek een Klaogmureke. Hierop kwam een klacht binnen van een bewoner aan de Lievensweg over parkeergelegenheid daar in de straat. We hebben er weliswaar 2 jaar over gedaan en meerdere gesprekken met het hoofd, openbare werken gehad. Toch word er nu voorgesteld om daar 25 parkeerplaatsen extra te realiseren. Kortom ons mureke werkt, ondanks tegenwerking van bijvoorbeeld Groen Links. Zo mochten wij de fractiekamer, die 90% van de tijd leeg staat niet gebruiken voor een klachtenspreekuur. En euh oh ja ik zou bijna vergeten, wij gaan… Lees meer »

Hans ik denk dat heel Millingen voor Groesbeek stemt, die hebben niks met bergen dal.
Er is de laatste jaren veel verandert in Millingen, en veel ten goede.
En ook Groesbeek heeft daar aan verdient.
Al die uren die Groesbeek er in heeft gestoken zijn ook verrekent.
De feesten die ze willen organiseren kosten wel heel veel geld, dat geld kunnen ze beter besteden voor andere doelstellingen, zoals meer speeltuinen, of voor dat fietspad langs het spoor.

www.hanspeters.eu
Dat van Millingen, maar ook Leuth weet ik Ger. We moeten vooral Groesbeek blijven aanwakkeren, om elk risico te mijden, dat het misschien toch wel Berg en Dal word. Ook maak ik me nog behoorlijk zorgen, omdat het een raadgevend referendum is. Met andere woorden de nieuwe raad hoeft het advies van de bevolking nog niet over te nemen. Ik vertrouw de boel pas indien we de naam Groesbeek definitief in de pocket hebben. De fracties muv PvdA Millingen, VOLG en Sociaal Groesbeek waren in eerste instantie voor de naam Berg en Dal. Wat er terug keert van deze fracties… Lees meer »
wpDiscuz