[Foto’s] Werkzaamheden Mariëndaalseweg

‘Park’ ’t Groeske, de groenstrook tussen de Hoflaan en de Mariëndaalseweg, wordt opnieuw ingericht. Het werk aan de Mariëndaalseweg en het Groeske is inmiddels begonnen.


Werkzaamheden Mariendaalseweg. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De hoofdingreep van de herinrichting is het maken van een tweedeling in het park; een brede buitenrand en een iets verdiept gelegen middengebied. De grens tussen beide gebieden ligt ongeveer op de plek waar de vijvers vroeger waren. Er wordt een knipoog naar de geschiedenis gemaakt door de contouren van de vijvers zichtbaar te maken.

De buitenrand is in feite een zeer brede berm van de weg. Hier staan grote bomen aan de Hoflaan zijde en bedoeld als ommetje voor de hondenbezitter. Het middengebied ligt iets lager. De nieuw aan te brengen beek ligt in het lager gelegen deel van dit middengebied en slingert hier tussendoor. Het middengebied wordt halverwege doorkruist door een wandelpad op een vlonder. Deze route maakt de toegankelijkheid vanuit de aanliggende buurten mogelijk.

Op de kruising van deze paden wordt ook een zitje geplaatst om te kunnen genieten van het uitzicht. In het middengebied worden eilanden aangelegd. De eilanden worden elk met een thema ingericht, bijvoorbeeld als trapveld, speeltuin of bloementuin.

Riool vervangen

Naast de werkzaamheden in het park, wordt ook het riool in de Mariëndaalseweg vervangen. Uit rioolinspecties is gebleken dat het huidige riool veel mankementen vertoont. Om het riool te vervangen zal de gehele verharding opgenomen moeten worden.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek, DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Werkzaamheden Mariëndaalseweg

Reageren is niet toegestaan.