Een prettig gesprek op een Duivelse locatie

Op het zonnige terras van restaurant de Duivelsberg in Berg en Dal was het donderdag 10 april een drukte van belang. Vier lokale ondernemers en 20 kandidaten kwamen bijeen voor een “prettig gesprek”.

Tijdens dit “prettig gesprek” vertelden ondernemers en kandidaten elkaar over hun kwaliteiten, talenten en wensen. De focus ligt dan op wat er wel kan en er wordt niet gekeken naar problemen of onmogelijkheden. Mogelijkheden waren er zeker voor de enthousiaste kandidaten die aanwezig waren tijdens deze bijeenkomst.

De ondernemers waren onder de indruk van de kwaliteiten van de kandidaten. Jelle Gudden van Werkshopper.nl uit Nijmegen: “Wat een vernieuwende manier om kennis te maken met kandidaten die opzoek zijn naar werk. De openheid van de kandidaten en de focus op kwaliteiten hebben mij echt verrast”. Met afspraken voor een vervolg gesprek gingen de kandidaten weer huiswaarts.

Johannes van den Bent van de Duivelsberg stelt graag zijn buiten terras beschikbaar voor deze prettige bijeenkomst. “Het is mooi een bijdrage te kunnen leveren aan dit geweldige project. Kandidaten ‘tips en trucs’ geven om zich beter te kunnen presenteren. Het is belangrijk dat je weet hoe je je moet onderscheiden in deze huidige arbeidsmarkt. Als ondernemer wil ik hier graag in meedenken en als een soort klankbord fungeren voor kandidaten die opzoek zijn naar een nieuwe baan”.

Aanwezige ondernemers waren:
• 2CV4U, Marieke Mastboom
• Werkshopper.nl, Jelle Gudden en Saskia Peters
• Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg, Johannes van den Bent
• Gemeente Ubbergen, Wil Derksen

‘Nieuw werk’

‘Nieuw Werk’ is de vernieuwende werkgeversbenadering in de MUG-gemeenten. Deze benadering verbindt kandidaten en ondernemers, met oog voor ieders wensen en kwaliteiten. Doordat zij elkaar ontmoeten, zien zij meer ván en ín elkaar. Inmiddels hebben 118 bedrijven uit de MUG-gemeenten zich aangesloten bij de aanpak ‘Nieuw Werk’. Zij bieden (regulier)werk, werkervaringsplaatsen of nemen actief deel aan de ‘prettige gesprekken’.

Resultaten 2013

Inmiddels is ook het jaaroverzicht verschenen van deze aanpak, met de volgende resultaten:

• 118 ondernemers betrokken bij de aanpak ‘Nieuw Werk’
• 51 kandidaten regulier (met loon van de ondernemer) aan het werk
• 50 kandidaten, via re-integratie op de werkvloer (bij een ondernemer) aan het werk

Ook meedoen?

Voor ondernemers die kennis willen maken met de aanpak, kunnen contact opnemen met de relatiemanagers van de MUG gemeente:

Truus Janssen (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-13135936
Linda van Swaaij (Groesbeek en Millingen a/d Rijn): 06-51129397
Tatjana Rodrigues (Groesbeek): 06-10991951
Hetty Weijers (Ubbergen): 06-30531077
Piroska Masthoff (Ubbergen): 06-30531216

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Nou of het echt vruchten afwerpt daar zet ik een vraagteken bij. Kijk maar eens wat ze met de mensen van BREED geflikt hebben.

Nachtboswachter, dit is de schuld van de drie Mug Gem.
Ook de schuld van Breed, zeer slecht onderhandeld.
Nu kun je zien, wat onze mensen waard zijn in de Gemeente. Dit is een schande voor al de drie MUG gemeente, om voor geld deze mensen in de steek te laten.
Nu kun je ook zien waar onze ambtenaren toe in staat zijn.
En niet te spreken over onze wedhouders.
Schande schande en nog eens schande.

www.hanspeters.eu
Nou Ger, ik vind dat onzin. Dat dit op deze manier met Breed gebeurd is te wijten aan slecht beleid van Breed. Hoe kan het dat IBN goedkoper werknemers kan leveren dan Breed. Breed heeft een nadeel een voorzitter van de OR die al bezig is met een positie binnen het te vormen werkbedrijf. Onenigheid in de OR waar de directie graag gebruik van maakt. Mijn mening indien het bedrijf marktconforme prijzen pretendeert en dit hebben ze zelf voorgesteld, dan moet je als gemeente een directie niet achterover laten leunen, want ze kunnen niet zonder ons. Het is toch te… Lees meer »

Nou Hans jij praat over onderhandelen, deze mensen hebben hier al meer als dertig jaar de plantsoenen onderhouden.
Ik denk dat de ambtelijke molen hier gefaald heeft, in de onderhandelingen met van Raai is er gesproken dat die met SW mensen de plantsoenen moest onderhouden.
Maar wat doet van Raai, neemt SW mensen van IBN aan, ook mensen met beperkingen.
En dat vinden hier in Groesbeek Goed.
Dat het bij BREED niet goed gaat dat weet ik ook wel, de bonden gaan zich er ook mee bemoeien, en de SP Nijmegen wil nu ook met ons praten.

de nachtboswachter van groesbeek.

Hans die Ger heeft wel gelijk die man heeft alles bij breed mee gemaakt en de gemeente is er toch schuld aan.af en toe heb ik het idee dat je ze beschermt.

wpDiscuz