Pannenstraat voorlopig gedeeltelijk gestremd

De leverantie van de benodigde stenen voor aanleg van het nieuwe fietspad is vertraagd. Daardoor is vanaf Pasen op de Pannenstraat in Groesbeek alleen de rijbaan in de richting van het centrum geopend.


Werkzaamheden Pannenstraat. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De stenen die nodig zijn voor aanleg van het fietspad worden later dan toegezegd geleverd, meldt de gemeente dinsdag. Daarom kan pas met de werkzaamheden hiervoor in de week van 12 mei gestart worden. Omdat de verkeersveiligheid in het geding komt als de weg nu al in twee richtingen vrij wordt gegeven, is voor deze tijdelijke oplossing gekozen.

Foto’s werkzaamheden Pannenstraat.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert

En al die tijd dat er geen verkeer door ging, wat een heerlijke dorpse rust. Was er in de andere straten nu sprake van overlast? En als het nu perse weer open moet handhaaf die eenringsbepaling eens voor n half jaar om te kijken of dat nu echt problemen oplevert! Geachte raad omstandigheden leiden tot kansen. Als je die niet grijpt, heb je geen visie en hoor je al helemaal niet in de politiek thuis!

de nachtboswachter

Goed geformuleerd Lambert.

stekkenberger

Dan gaat al het verkeer weer door de Houtlaan,zullen ze daar blij mee zijn.

Helper..

Lambert.
Indien je het te druk vind op de Pannenstraat kun je beter gaan verhuizen.
Ben je de rest van de bewoners en verdere weggebruikers ook niet meer tot last.

Hans

@helper
Als jij dat niet vindt dan woon je zeker in het buitengebied?
Mooi blijven wonen want dan ben je bewoners en verdere weggebruikers in het centrum niet tot last.

jantje.

Wat dorpse rust Lambert? Groesbeek heeft geen dorp meer, dat ooit zo mooie dorp is naar de klote geholpen door die doldwaze afschuwelijke nieuwbouw die maar niet ophoud. En de ”dorpse rust” zal nog wel rustiger worden, want geen hond kan de huur van de woningen betalen, en de kleine winkelier de huur van een pand niet, en daarbij gaan de mensen al massaal elders winkelen waar ze groot gelijk in hebben, maar geniet van de rust! Gr

www.hanspeters.eu

Ik ben het met Jantje eens en natuurlijk is er een verkeerstoename op de Houtlaan, maar ook op de Dries en zeker ook op de ontsluitingsweg. Ik noem het gewoon slecht plannen als die klinkers pas op 12 mei komen, dat betekent dat de winkeliers nog ruim een maand hinder ondervinden in de bereikbaarheid van hun zaak.

Lambert
Hans, hoeveel aannemers ken jij die wel op tijd opleveren? Ik pleit al heel lang voor eenrichtingsverkeer in het dorp en de Houtlaan, waardoor het verkeer in beide straten drastisch afneemt. Voor wat betreft de rust, het is niet alleen de rust die telt, men zou eens moeten onderzoeken hoeveel centrumbewoners getroffen worden door long-, ademhalings-, en immuunziektes ten opzichte van bewonders dan De Horst of de Breedeweg. Ik denk dat je je kapot schrikt van de luchtvervuiling binnen 100 meter van de doorgaande dorpsroute, met name tijdens de spitsuren als straks alles weer open is, hoef je alleen maar… Lees meer »
Grusbekse

@Lambert , die eenrichtings situatie zal niets veranderen op beide wegen , die drukte blijft , wat betreft de ziektes die jij allemaal noemt omtrent de luchtvervuiling, nou die hangt er zowieso wel , en dat heeft niets met de dorpsroute te maken zoals jij die omschrijft .
Ga er vanuit als je het centrum bijna autovrij maakt het de ondernemers nog moeilijker maakt om te ondernemen, mensen willen hun auto nou eenmaal graag voor de deur van winkel hebben staan .

Lambert
Gruusbekse, een beetje onderzoek kan dat gewoon aantonen of ik gelijk heb of niet. Nu de gemeente ook nog een subsidie gaat geven van ons belastinggeld om winkels te verplaatsen naar het centrum, wordt het niet beter in het dorp. We worden dan gewoon net zo stedelijk als Nijmegen, dat moet je als dorpeling gewoon niet willen! Kennelijk is de benzine nog niet duur genoeg in deze tijd van crisis en werkloosheid, je zei voor de winkel parkeren, soms heb ik het idee, dat we het beste af zouden zijn met drive-in winkels. Er zijn er genoeg die je onderhand… Lees meer »
jantje.
Lambert, als men naar een discotheek gaat klaagt men ook niet over harde muziek dat weet men van tevoren. En misschien is een hutje op de hei wat voor je, of op de Horst of Breedeweg gaan wonen daar heb je je schone lucht, maar zeker niet zo onnozel gaan klagen over uitlaatgassen, want dat weet je ook van te voren als je in een ”dorp” gaat wonen. En amehoela dat dat geen vrijwillige keuze was om in het dorp te gaan wonen. En misschien vragen of ze alleen een zandpad bij jou voor de deur maken, dan heb je… Lees meer »
Helper..

Lambert. Volgens mij ben jij familie van onze fietswethouder die in het binnenveld woont. je praat net zo dom.

www.hanspeters.eu

Ik vind dat ook Lambert een punt heeft, voor de duidelijkheid ik ben tegen eenrichtingverkeer in de dorpsstraat zolang er geen fatsoenlijk alternatief is. Toch heb ik ook wel eens bij Hans en Grietje op het terras gezeten, om over de benzinedampen bij het andere café nog maar te zwijgen. Ik denk inderdaad dat er een hoge concentratie fijnstof in het centrum aanwezig is. Ik denk maar weet de feiten daarvan niet. Ik ben en blijf voor de aanleg van de westelijke randweg.

stom

Ik ben het met lambert eens,een autovrij centrum.Ik zit graag op een terras om eens een broodje of friet te eten. maar dit doe ik in centrum niet meer, met al de herrie en het gestank van de autos.

de nachtboswachter

Waarom als je in een straal van 5 kilometer woont en als je even richting centrum moet de auto pakken Nederland fietsland en je blijft wat fitter als de gemiddelde auto rijden. Als ik zie dat men de auto pakt als men een straat verderop moet.als het moet fiets ik ze er nog allemaal uit.moet je voorstellen onze voorouders liepen naar hun werk in die tijd soms 25 kilometer in de omtrek en weer terug.zet maar lekker een rood duimpje omdat je aangesproken voelt en kom niet met positieven reacties. Want de meesten hebben daar een handje van.

henk
Wat een gemok weer. Krijgen we eindelijk een mooi modern centrum waar men wel rustig kunt wandelen en een frietje kunt eten is het weer niet goed. wie kan mij 5 mooie gebouwen opnoemen in het huidige centrum of in het centrum in de jaren 80, Spoorhuisje, de Pier, thats it, meer was er toch niet. Kom op zeg het huidige winkel centrum is toch ook niks. Kwa verkeer blijft het lastig maar helaas dan voor het bos,rondweg noord met een rotonde / aansluiting bij de wolfberg, en de andere rondweg is er al. Houtlaan en pannenstraat idd. eenrichting maken.… Lees meer »
veteraan

Ons dorpsgezicht gaat veranderen door de omvangrijke nieuwbouw. Het zal wel smaak zijn zoals wethouder Thijssen uit blijft dragen dat is dan de GVP smaak denk ik dan. VOLG heeft dat speerpunt ‘behoud ons dorpsgezicht’ binnen de coalitie weggegeven, dat is jammer voor ons dorpsgezicht.
Laten wij het hier in november over hebben, dan is de bouw in de eindfase, en de situatie over de te dure appartementen helder. Koop of huur, inspanningen van makelaars en Oosterpoort, bijdragen van de gemeente: veel leegstand verwacht ik, maar dat is dus even afwachten?

Lambert
Jantje, je moet zaken wel in zijn context plaatsen. Toen wij een huis in het dorp kochten heette de Supercoop nog gewoon Beerkens en het winkeloppervlak was 25% van wat het nu is. In zaal Gelria was nog gewoon een bibliotheek in plaats van een chinees en een supermarkt. En de Dorpsstraat was dermate smal, dat de aantrekkingskracht om er doorheen te rijden bepaald niet groot was. De Raad heeft in al haar wijsheid ingestemd met alle maatregelen, welke de aantrekkingskracht van het verkeer naar en door het centrum hebben vergroot en sinds die tijd is de verkeersdrukte fors toegenomen.… Lees meer »
stekkenberger

Nachtboswachter We leven in 2014,en niet meer in 1920.

de nachtboswachter

Klopt stekkenberger.

wpDiscuz