Groesbeekse kunstenaars organiseren expositie Persingen

De Groesbeekse kunstenaars Marja Happé en Harrie Mortiaux organiseren samen met hun collega’s Esther van Casteren (Nijmegen) en Lili Zwanenburg (Doorwerth) een zeer gevarieerde expositie op zaterdag 26 en zondag 27 april in het kerkje in Persingen.

Er zijn schilderijen in gemengde technieken, keramisch werk, sieraden, beelden, animatiefilmpjes, tekeningen en klein ruimtelijk werk te bewonderen. De expositie is open van 11.00 tot 17.00 uur.

Marja Happé en Harrie Mortiaux

Marja van Klingeren-Happé werkt op papier en past gemengde technieken toe. Ze maakt mono prints, schildert en tekent. En ze knipt uit kranten en tijdschriften. Zo schept ze een wereld. Tegelijkertijd wordt de kijker uitgedaagd z’n fantasie te gebruiken en een eigen verhaal te maken. Harrie Mortiaux maakt beelden uit serpentijn. De vormen, bewegingen en textuur in de steen en dat wat er tijdens het bewerkingsproces gebeurt, bepalen voor een groot deel welke vorm een beeld krijgt. Hij nodigt de kijker uit om op reis te gaan, de details te ontdekken en met de eigen verbeeldingskracht betekenis te geven aan het beeld.

Lili Zwanenburg en Esther van Casteren

Lili Zwanenburg toont naast keramisch werk ook sieraden. In haar recente werk komen vooral de vele impressies van reizen en de contacten met natuur, de mensen en hun cultuur – met name het cultureel erfgoed – tot uiting. Esther van Casteren maakt animatiefilmpjes. Door middel van stop-motion brengt ze poppen van plasticine in beweging. Ze maakt verhalen waarin verlangens en angsten zichtbaar worden. Daarnaast laat ze tekeningen en klein ruimtelijk werk zien.


Foto’s van kunstwerken van de meewerkende kunstenaars. Rechten van bovenstaande foto’s liggen bij de kunstenaars.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeekse kunstenaars organiseren expositie Persingen

Reageren is niet toegestaan.