[Foto’s] Tuintjes voor kinderen op de Horst

Op het stuk land van Wouter van Eck, langs de Plakseweg genaamd Ketelbroek, hebben de kinderen van groep 5 van de school “Op De Horst” ieder een stukje grond ter beschikking.


Kinderen zijn druk bezig met hun tuintjes. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Deze stukjes grond zijn gelegen tussen de vele bomen en struiken, waar de kinderen op donderdagmiddag hun eigen groenten verzorgen. Opa’s en oma’s helpen ook mee, evenals natuurlijk de leerkrachten. Belangrijk doel is bij te dragen aan het landschap in de mooie omgeving. Op Ketelbroek zijn ook hagen, knotbomen en fruitbomen aangeplant. De toekomstige oogsten zullen worden verwerkt als biologische streekproducten, waarbij wordt ingezet op chutney en appelcider.

Met de droogte van de laatste tijd zijn gieters met water onmisbaar. De pomp op het terrein wordt dan ook veel gebruikt. De ooievaars die op het nest met eieren zitten storen zich niet aan de drukte onder hen. Donderdag 17 april is er ook een diepe poel gegraven. Deze poel was zo diep dat er klei vrijkwam en ook grondwater bevat waar de bijen hun klei uit halen om de tunneltjes in kasten, waar ze eieren in leggen, af te dichten.

In de Leigraaf is ook een steil talud gemaakt waar de ijsvogel zijn verblijf kan maken. Kortom een stukje natuur voor veel plezier, voor mens maar ook zeker voor het dier……


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Leuk voor de kinderen en uiteraard ook voor oma’s en opa’s

Lekker bezig zijn houd je jong 🙂

de nachtboswachter

En leerzaam.

wpDiscuz