Vernieling van bomen en groen in Groesbeek

De gemeente Groesbeek investeert in haar groenvoorzieningen. De laatste jaren wordt wat luxere beplanting toegepast dan voorheen. Denkt u bijvoorbeeld aan vaste (bloemrijke) planten en bloembollen. Het gebruik van andere soorten brengt variatie in de monocultuur die langzaam maar zeker is ontstaan.

Helaas moet met regelmaat geconstateerd worden dan deze luxere beplanting vernield of meegenomen wordt. Bloeiende bloembollen worden afgebroken of kapot geslagen en jonge aanplant is een dag na aanplant verdwenen.

Boom “gepeld”

Hetzelfde geldt voor de bomen in de gemeente. Met regelmaat worden bomen vernield. Recent is een boom “gepeld” aan de Nijverheidsweg. Hierdoor zal de boom langzaam maar zeker afsterven. Ook jonge bomen, met name langs uitgaansroutes, worden met regelmaat afgebroken.

Kosten verhalen

Als u ziet dat bomen of plantsoen vernield wordt, dan kunt u hiervan melding doen bij de gemeente Groesbeek. De gemeente stelt in dergelijke gevallen de verantwoordelijke aansprakelijk en probeert de schade te verhalen. De afgelopen jaren is dit met regelmaat gebeurd en is de schade ook daadwerkelijk verhaald. Het meest opvallende geval was een vernieling van een grote gemeenteboom. Door oplettendheid van buurtbewoners zijn de volledige kosten verhaald op de dader.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente GroesbeekTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Nou gemeente dan zou ik ook een fikse schade vergoeding eisen van Staatsbosbeheer. En de provincie Gelderland of durft men daar niet aan te beginnen. Het bos hebben om zeep geholpen. Bescherm engelen. Kom maar met reacties.

nachtboswachter heeft weer wat hoor als het over een struik gaat…. ben toch is keertje stil…

jantje.

Mooi gesproken Nachtboswachter! Gr

klaas

boswachter ga werken man

www.hanspeters.eu
Natuurlijk is het een kwalijke zaak, dat het groen en de bomen op bepaalde plekken vernield is Toch doet Staatsbosbeheer onder het mom van onderhoud niet anders, daar heeft de Nachtboswachter gelijk in. Indien je de uitstraling van een groene gemeente wilt blijven behouden, dan is het nodig om Staatsbosbeheer terug te fluiten. Ik heb ze in het water win gebied achter Werkenrode gezien, daar lekten die verschrikkelijke machines olie. Maar ook het riool dat vlakbij het avonturenbos het bos instroomde was een feit. Allemaal zaken die echt niet kunnen, maar ze gebeuren wel degelijk. En wat denken jullie van… Lees meer »

Klaas werken dat weet hij niet wat dat is ,hij zit alleen maar hele dagen onzin uit te kramen over wat er op deze site verscijnd.

kloeke

@hans…welke toeristen? Het is nu pasen en heb even rondgelopen in oa het bos, centrum en als afsluiting villapark de zeven beuvelen…..wandeling an 5 uur gedaan en op wat fietstoeristen en 1 stel op het park geen toerist te zien.waar ziet de gemeente die toeristen dan? En neem nou het terrasje van le monde, Prachtig terrasje altijd geweest zit er graag maar denk volgend jaar niet meer omdat de appartementen mijn broodje warm vlees van mijn bordje kijken..nee heel goed bezig vemeente!!

Echte groesbeker
Wat Hans aangeeft over het centrum is zo, maar met de plantsoenen op de Stekkenberg is net zo erg gesteld. Dus Hans ik had wel verwacht dat je dat ook had gezien. maar dit ter zijde. Mijn echte ergenis gaat er over, dat de gemeente veel geld over de balk gooit ,door extra mensen in te huren,om vandalisme, rotzooi achterlaten, e.d. op te sporen, maar dit is weggegooid gemeenschapsgeld,omdat dit alleen bij daglicht gebeurd, lekker rondrijden op een scootertje, maar s’avonds of in de nacht zie je niemand. Dat zijn juist de tijdstippen dat deze dingen gebeuren. Dus ik hoop… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Echte Groesbeker ik woon tegenover zo’n heemtuin hier aan de Hogeweg, dus ik heb dat echt wel gezien. Het gedoe rond de transitie Breed, waarmee ze onze groenmensen achter de geraniums hebben gezet, werpt zijn vruchten af. En inderdaad er zal wat meer aandacht voor vandalisme moeten zijn

de nachtboswachter

Wel eens in Noorwegen geweest daar vindt je nog geen papiertje men moet statiegeld geven op de blikjes en die kleine drinkflesjes.

wpDiscuz