Radio 1 bespreekt drugsgebruik Groesbeek

De pilot Halt-afdoening voor drugs is vrijdagavond in het Radio 1-programma “1 op Straat” besproken. Radio 1 sprak met wethouder Pim Spaan, jongerenwerker Patty Veldhuis, VVD Groesbeek-fractievoorzitter Mechteld ten Doesschate en twee moeders.

Met deze pilot wordt het lopende project Halt-afdoening voor alcohol uitgebreid naar drugs. Halt-afdoening drugs heeft dezelfde opzet als Halt-afdoening alcohol. Jongeren tot 18 jaar krijgen in plaats van een boete een leertraject via Halt aangeboden als de politie ze betrapt op drugsgebruik of als ze bepaalde hoeveelheden drugs bij zich hebben.

“Gaat dit helpen om het probleem op te lossen? Hoe gaan ouders om met het drugsgebruik van hun kinderen? En is dit niet te soft voor een drugsprobleem dat erg groot is in Groesbeek?” vroeg presentatrice Marianne van den Anker zich af.

De moeders legden uit hoe het is om een verslaafde zoon in huis te hebben. De jongens zijn aan de betere hand, maar zaten in het verleden onder andere aan de pillen, coke en GHB. Spaan gaf aan dat ouders vaak niet weten hoe ze met de situatie, als het hun treft, om moeten gaan.

Ten Doesschate was van mening dat de aanpak iets harder mag: “Het verbaast mij dat alle moeders bij elkaar zitten. Waar blijven de vaders? De moeders storten zich op het probleem en moeten maar de klus klaren. (…) Ik denk dat de pilot niet gaat werken, ze doen er lacherig over en zullen stoer doen dat ze naar Halt zijn geweest. Er moet meer gebeuren bij de Halt-opvoeding. De jongeren moeten in het weekend maar eens een dagje meelopen bij de Eerste Hulp en dan zien wat er binnen komt en dan blijven kijken. Met de neus op de vreselijke feiten drukken”, sprak zij.

Luister hier het halfuur durende fragment terug.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Radio1.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
bellefante

Vanavond steek ik er weer een op

John

Het is weer zaterdag, heerlijk! Vandaag snuif ik me weer helemaal vol. Ideaal dit plan, want daardoor gebruiken er minder mensen drugs en blijft het aanbod gelijk… de marktwerking doet de rest!

Volgende week dus voor hetzelfde geld nog meer in mijn neus duwen!

sjaanwilslaan

Door minder te snuiven zou de vraag dalen, waardoor er een overschot ontstaat, hierdoor zullen de prijzen dalen John. Als je meer snuift neemt de vraag toe, en hierdoor stijgen de prijzen. Helaas gaat je beredenering dus niet op, jammer joh.
Snuif ze!(maar wel met mate anders wordt het voor de andere snuivers zo duur)

henk

doe maar lekker snuiven zoveel dat je er lekker aan kapot gaat, opgeruimd staat netjes. Als jullie zo`n but opmerkingen schrijven kan ik dat ook.
Het lijkt ( en is) helaas al heel normaal dat er drugs gebruikt wordt, maar betrek a.u.b. geen andere kinderen daar in.

de nachtboswachter
Nou een ieder moet weten hoe hij zijn leven leid en moet zelf weten wat goed of slecht is.als je kijkt wat er in een blik of fles cola zit kleurstof E150d voedingszuur E338 aroma cafeïne en dan wat je binnen krijgt bij de Macdonald en dan wil ik het nog niet hebben over de andere producten die we binnen krijgen. Doet de regering hier ook iets aan de ene naar de andere ziekte kunnen hier uit voortvloeien tabak alcohol etenwaren en noem maar op en als iemand drugs wil gebruiken is dat zijn verantwoording en als een persoon 18… Lees meer »
henk
iedere verslaving kost geld, en dat hebben ze niet. Kijk een blik cola kun je in de supermarkt kopen, drugs niet daarvoor moet je in een bepaald illegaal circuit komen. En geen geld en verslaafd zijn brengt met zich mee gaan jatten van andere werkende mensen die wel alles op de rit hebben. En heeft een dief wel eens spijt betuigd tegen over zijn slachtoffers? denk het niet. Wat heeft begeleiding voor een nut, je leest de bovenstaande reacties toch ook, ze lachen erom. Ieder zijn eigen leven maar zorg dan ook zelf voor je eigen behoefte en ga dat… Lees meer »
John

Nachtboswachter, jij hebt zeker gespijbeld tijdens de lessen Nederlands?

Boulevard

Nachtwachter: dit is nou precies het probleem! Een blikje cola is volgend jou hetzelfde als het gebruik van drugs….trieste opmerking!

de nachtboswachter

Boulevard ik geef aan hoe slecht het is kinderen groeien met cola op.je drinkt zeker veel COLA.

www.hanspeters.eu

Ik heb respect voor mevrouw van Haren, iemand die erkent dat er een probleem is. Bij erkenning kan er een oplossing volgen.

Diana

He nachtboswachter, geef me even een lijstje van de producten waar kleurstof E150d en voedingszuur E338 in zit.
Dan haal ik dat tenminste niet meer in huis en voorkomen we bij mij thuis dat we hier aan verslaafd raken.
En naar de Mac zullen we ook maar niet meer gaan 🙂
Wat een waardeloze en belachelijke vergelijkingen maak jij.
En wat heb jij tegen cola? Teveel gedronken zeker zodat je er een “tic” aan overgehouden hebt?

de nachtboswachter

Diana goed lezen ik geef dit als een voorbeeld daar het ook slecht is alleen de overheid verdient er ook goed aan. Daarbij het staat op de producten elk jaar sterven er honderd duizenden mensen aan dit soort kleurstoffen maar de overheid licht de mensheid hier niet over in om dat het kapitalisme hier achter zit kijk maar eens naar keuringsdienst van waren. Ik drink geen cola fijne dag nog.

Oma van Magreet Engelsma

Het zal je kind maar wezen.

wpDiscuz