Filmarchief Groesbeek kan starten

Stichting Filmarchief Groesbeek kan eindelijk beginnen aan de officiële beeldbank van Groesbeek. De stichting moest vier maanden wachten op de toegekende subsidie.

De Groesbeekse raad heeft eind december 2013 unaniem toestemming gegeven voor een subsidie van € 18.767,-. Uniek en historisch beeldmateriaal kan daarmee in de toekomst behouden blijven. De stichting beschikt over veel beeldmateriaal van het heden en verleden van Groesbeek. De Heemkundekring en Millingen kunnen nu ook gebruik maken van de beeldbank.

Door de komst van meer ambtenaren en raadsleden in het gemeentehuis is de stichting naar eigen zeggen niet meer zeker van de ruimte in het gemeentearchief. Vooralsnog heeft zij echter nog plek om aan de beeldbank te werken.

De stichting moest ruim vier maanden wachten op de subsidie. “De subsidie is dan eindelijk binnen na heeeel lang wachten”, liet de stichting onlangs weten. Dit komt onder andere ook door de provincie, die de subsidie nog goed moest keuren. “We kunnen nu dus aan de slag. De eerste apparatuur (een goede PC, Intel Core i7) is al besteld.”

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Zeker een goede zaak dit Filmarchief ook voor de toekomst.

Kruimeltje

Bizar dat de omroep dit niet gaat doen. Waarom nu weer in een afzonderlijke stichting? Hoe bewaak je nu de continuïteit?

wpDiscuz