Groesbeekse Kinderjury 2014 is weer van start gegaan

Afgevaardigden van alle basisscholen in Groesbeek uit de groepen 7 en 8 lezen tot mei weer heel veel kinderboeken die het afgelopen jaar zijn uitgekomen.

Kinderjury_Bibliotheek_Groesbeek-DGB

Deze boeken zijn in de bibliotheek Groesbeek gekenmerkt met een groene stikker Kinderjury 2014. De Groesbeekse Kinderjury komt 1x in de drie weken na schooltijd bij elkaar. Elke bijeenkomst wordt er een leuke activiteit georganiseerd zoals een Blind date, het ontwerpen van een reclameposter voor een favoriet boek, het maken van een filmpje of een bezoek aan de lokale omroep.

Eind mei wordt er een echte Groesbeekse Top 5 gepresenteerd voor kinderen van 10-12 jaar. De stemmen worden vervolgens opgestuurd naar Amsterdam, zodat de prijs van de Nederlandse Kinderjury aan de leukste kinderboekenschrijver van 2014 kan worden uitgereikt.

Ook individueel kunnen kinderen meedoen. Iedereen vanaf 6 jaar kan aan de balie van de bibliotheek een kinderjuryboekje vragen en tot half mei een stemformulier in de stembus stoppen. De Groesbeekse Kinderjury wordt ieder jaar gehouden. Half mei wordt de Top 5 op de website van de bibliotheek bekendgemaakt.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeekse Kinderjury 2014 is weer van start gegaan

Reageren is niet toegestaan.