Replica WACO Glider voor herdenking Market Garden

Voor de herdenkingsweek van Market Garden wordt een replica van de WACO CG-4 Glider gebouwd. De raad van Groesbeek heeft hier donderdagavond goedkeuring voor gegeven.

WACO_CG4_Groesbeek-DGB
Een WACO CG-4. Foto: Wikipedia.

De Waco CG-4 is een Amerikaans militair zweefvliegtuig dat tijdens de Tweede Wereldoorlog veelvuldig is ingezet, onder andere tijdens Operatie Market Garden. In Groesbeek en omgeving zijn tijdens de operatie in september 1944 honderden Gliders geland. In september 2014 is het 70 jaar geleden dat Operatie ‘Market Garden’ plaatsvond en dit wordt groots herdacht.

Door de Airbornevrienden Groesbeek is het idee geopperd om een 1:1 replica van de Glider te maken. Op 17 september 2014 zullen de militairen van de Amerikaanse 82nd divisie het toestel onthullen. De WACO wordt daarna gebruikt als een monument ter herdenking en als educatief en toeristisch object.

Meer projecten

De raad gaf donderdagavond ook goedkeuring voor 9 andere nieuwe projecten en activiteiten. Van het onderstaande overzicht werden alleen voorstel 16 en 18 verworpen. De WACO CG-4 (kosten voor Groesbeek € 82.000) is later als voorstel 19 toegevoegd. Groesbeek houdt over het jaar 2013 meer dan 1 miljoen euro over en daarom is er gekozen om een gedeelte hiervan te bestemmen voor activiteiten.

Voorstellen nieuw 2014

Voorstel_jaarrekening_2014_nieuw-DGB
Klik op het plaatje voor een groter formaat!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet.

Mooi monument voor in de buurt van Klein Amerika.

Oma van Magreet Engelsma

Gemeente Groesbeek heeft in 1013 meer dan een miljoen over
Dus gaan ze meedoen aan leuke speeltjes.
€ 80.000 voor een vliegtuigje.
Ga maar sparen voor 2015 en 2016.
Alleen al in de gehandikapten en oudere zorg gaan ze dan al miljoenen te kort komen
De oudere en gehandikapten uit Millingen komen ook op ons bordje en daar is geen knoop.

de nachtboswachter

Ja allemaal leuk en wel maar Oma heeft wel gelijk wat kopen we er eigenlijk voor. Daarbij ligt er een mooi Zweefvlieg velt in het bos.en de generatie die dit echt mee gemaakt heeft is onder tussen op zijn eind. Doe dan iets te nagedachtenis aan het feit dat dit nooit meer gebeuren mag en plaats iets waar dit aan herinnert op een plek waar veel mensen langs komen. Ja zo heeft een ieder wel iets ik zou zeggen kom met een idee op de site van de Groesbeek of met een mening.

wpDiscuz