Elf onderscheidingen in de gemeente Groesbeek

Bij gelegenheid van Koningsdag 2014 hebben vrijdag 25 april elf inwoners uit de gemeente Groesbeek uit handen van burgemeester Keereweer een onderscheiding ontvangen.

De burgemeester mocht tien keer de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau opspelden en één keer (mevrouw E. de Witte-van der Schoot) Ridder in de Orde van Oranje Nassau.In de meeste gevallen was langdurig vrijwilligerswerk de basis voor de Koninklijke onderscheiding. Kort samengevat zien de verdiensten van de gedecoreerden er als volgt uit:

Omroep en schutterij

De heer R. Bekers (Bremstraat 19, 46 jaar) is al vanaf 1992 actief bij Omroep Groesbeek. In het begin als bestuurslid, later vooral als verslaggever bij voetbalwedstrijden en evenementen en als presentator van Bekers & Co. Ook vanaf zijn jeugd al betrokken bij Schutterij St. Hubertus, waar hij diverse bestuursfuncties vervuld heeft. Eveneens bestuursfunctie vervuld bij Sportvereniging Sionsheuvel.

Zingen en Mariëndaal

Mevrouw A. Hemrika-Driessen (Pannenstraat 26, 73 jaar) is al vanaf 1958 lid van het Groesbeeks Gemengd Koor (daarmee het langst aan koor verbonden), waar zij ook in het bestuur en in commissies actief was. Daarnaast vanaf 1979 lid van kerkkoor St. Caecilia en ook daar bestuursfuncties en andere taken vervuld. Tenslotte vanaf 1989 zeer actief in Woonzorgcentrum Mariëndaal, waar zij bij allerhande activiteiten betrokken is.

Voetbal en E.H.B.O.

De heer P. Jochoms (Lievensweg 102, 83 jaar) heeft in de loop der tijd vele vrijwilligersactiviteiten vervuld bij v.v. De Treffers. Langer dan 70 jaar lid. Actief bij jeugdkampen, jeugdtoernooien, rommelmarkt, in de kantine en tegenwoordig in de maandaggroep. Ook al meer dan 50 jaar lid van de E.H.B.O. afd. Groesbeek en daar vele vrijwilligersactiviteiten verricht. Lid van kerkkoor St. Caecilia en het koor Schola Cantorum.

Gastvrouw in “De Sleutel”

Mevrouw M. Hubbers-Hijmans(Cypresstraat 1, 68 jaar) is al meer dan 40 jaar van grote betekenis voor verenigingsgebouw “De Sleutel” in Breedeweg. Verricht daar alle denkbare werkzaamheden en is aanspreekpunt voor alle gebruikers. Is de spil in alle activiteiten, toont zich prima gastvrouw naar alle gebruikers. Faciliteert niet alleen, maar weet ook goede sfeer te creëren.

Actief voor mensen met beperking

De heer J. Leenders (Tamboerstraat 17, 66 jaar) heeft een omvangrijke staat van dienst bij het Platform WVG (Werkgroep Voorzieningen Gehandicapten). Inbreng bij Oosterpoort m.b.t. bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van woningen voor mensen met beperking. Zeer actief voor Duchenne Heroes, waarmee geld bij elkaar gefietst wordt voor onderzoek spierdystrofie. Ook betrokken bij Duchenne Parent Project. Deskundigheid en adviesfunctie eigen gemaakt m.b.t mobiliteit hulpmiddelen.

Behulpzaam naar anderen

Mevrouw B. Geertsen-van der Zanden (Nijmeegsebaan 154, 80 jaar) zet zich graag in voor anderen. Leest dame met een visuele handicap voor, is vrijwilliger bij de Palliatieve en Terminale Zorg, afd. Nijmegen, is ambassadrice bij het Gelders Orkest en was vele jaren bloeddonor.Bezorgde in het verleden maaltijden bij ouderen in Heilig Landstichting en is vanaf 2007 betrokken bij de Dorpsvereniging Heilig Landstichting. Bezoekt al vele jaren mensen in verpleeghuis Joachim en Anna.

Berg en Dal toegedaan

De heer J. Verstegen (Stollenbergweg 3a, 58 jaar) is al meer dan 20 jaar lid van Vereniging De Stuwwal, was bestuurslid bij de Parochie Berg en Dal en was actief in bestuur en commissies van de Tennisvereniging Berg en Dal. Is al ca. 23 jaar waarvan 20 jaar als voorzitter in het bestuur betrokken bij gemeenschapshuis Kerstendal. Zat in Raad van Toezicht Rabobank Ubbergen en in de Raad van Commissarissen Rabobank Rijk van Nijmegen.

Carnaval en schutterij

Mevrouw R. Rutten-de Bruin (Cranenburgsestraat 87, 53 jaar) was actief in diverse bestuursfuncties van Schutterij St. Hubertus, waarvoor zij ook al vele jaren werkzaamheden op het administratieve vlak vervult. Was als actief schutter koningin, keizerin en kring koningin Rijk van Nijmegen en Betuwe. Is ook al zo’n 20 jaar voor Carnavalsvereniging Net Aecht actief, waarbij de playbackshow eruit springt. Verder betrokken bij halfvastenoptocht en het SOK.

Sport alom

De heer J. Hendriks (Hoflaan 3, 62 jaar) was 10 jaar voorzitter van v.v. De Treffers en vervolgens ook actief met de voorbereiding en oprichting van de Stichting Nijerf, die multifunctionele nieuwbouw heeft gerealiseerd. Was bij vele activiteiten van Volleybalvereniging Ikaros betrokken en in 2012 het eerste lid dat kon bogen op het 40-jarig jubileum. Mede-oprichter van Road4Energy, een atb-toertocht voor het goede doel, mede-oprichter van het Regenboog Gala, dat eveneens gelden genereert voor het goede doel.

Voorbeeldfunctie in gehandicaptenzorg

Mevrouw E. de Witte-van der Schoot (Petruslaan 14, 66 jaar) kan in haar werkend leven bogen op een voorbeeldfunctie wat betreft vernieuwende inzichten in de wereld van de gehandicaptenzorg. Daarnaast actief als voorzitter van Bridgeclub De Groebelton, lid van de klachtencommissie van de Nijmeegse Instellling voor Maatschappelijk werk (NIM) en voorzitter van het Unicef team, regio Nijmegen. Voorzitter geweest bij de Dorpsvereniging Heilig Landstichting..

Eén en al De Treffers

De heer P. Tax (Gooiseweg 24, 78 jaar) is al een halve eeuw als vrijwilliger bij v.v. De Treffers actief. De verdiensten door de tijd betreffen steward bij het eerste elftal, de controle bij de poort, verantwoordelijkheid voor het inzamelpunt voor oud papier en oud ijzer en betrokken bij de maandaggroep die het sportpark op orde houdt. Is daarnaast ook met regelmaat voor andere onderhoudswerkzaamheden op het sportpark te vinden.

Postume aandacht

De burgemeester schonk ook aandacht aan mevrouw T. Schoenmakers-Ebbers (Klaverberg 28), die in besloten kring al op 27 december de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau heeft ontvangen. De uitreiking was vervroegd vanwege ernstige ziekte van mevrouw, die op 2 januari op 58-jarige leeftijd zou overlijden. Haar verdiensten betroffen haar excellente rol als ziekenverzorgster (Dekkerswald) en haar activiteiten gedurende 35 jaar voor De Zonnebloem. Daarnaast had zij voor enkele familieleden met veel betrokkenheid de zorgtaak op zich genomen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Allemaal gefeliciteerd voor de goede diensten.

stekkenberger

Gefeliciteerd met de onderscheiding,jullie verdienen het.

john

Wat een onzin , wat denk je van die andere mensen die ook wat hebben gedaan en niet onderscheiden worden.

Oma van Magreet Engelsma

Helemaal eens met John.
Als je 40 jaar bij een baas werkt krijg je een lintje.
Gaat hij een half jaar ervoor door corruptie ( jij staat er buiten ) falliet krijg jij niets.
Ik heb meer dan 48 jaar gewerkt. maar bij meerdre werkgevers. Nooit 1 dag ww.
Waar blijft mijn lintje?

john

ik denk OMA dat je geen kruiwagen hebt gehad

bellefante

Oma het heeft niks te maken met een betaalde baan dit lintje krijg je als je meer dan 25 jaar vrijwilligerswerk heb gedaan bij een Vereeniging en deze mensen wisten van niks ze zijn door andere op gegeven voor een lintje anders hadden ze nooit een lintje gehad

volger

Waarom de nachtboswachter geen lintje,bekers en hendriks een lachertje

Kruimeltje

Je kunt de ander ook wat gunnen. Word jij er minder van als een ander een lintje krijgt? Het is altijd goed als mensen gewaardeerd worden voor het werk wat ze doen en gedaan hebben.

Willy

De waarde van zo’n onderscheiding gaat met sprongen achteruit als iedereen die een betaalde baan heeft gehad en dat 25 of 40 jaar volhoud automatisch een lintje krijgt, terwijl andere die veel belangrijker vrijwilligerswerk of mantelzorg doen, maar op de achtergrond, niet erkend worden. Ik gun het iedereen, maar als een ambtenaar die 25 jaar andere mensen het leven zo zuur mogelijk heeft gemaakt, door het verzinnen van steeds maar weer nieuwe regeltjes, een lintje krijgt wordt ik toch echt boos.

bellefante

Helemaal eens willy

Kruimeltje

Een ambtenaar op gemeentelijk niveau verzint geen regeltjes. Daartoe is hij niet bevoegd.
Denk eerst even goed na voordat je wat schrijft. Op dit forum staat al genoeg onzin en onwaarheden.

Heinz 1222

Wat leuk voor jou miene, nu moeten wij voortaan ridder zeggen als wij in de Sleutel komen.
Maar echt je hebt het verdiend

Ben.Helder

Na al deze waarderingen mis ik toch nog wel een specifieke onderscheiding en wel de Judaspenning. Ik wil de voordracht wel op mij nemen.

Mike

Waarom 5 rode duimpjes bij nachtboswachter bij positieve berichten? Nog nooit zo’n trieste lui gezien als hier, echt waar.

de nachtboswachter

Ja Mike ze zitten in dubio om te zien of ze mijn ook voor dragen voor een lintje Oranje boven.

wpDiscuz