Dodenherdenking 2014: wegafsluitingen

Op zondag 4 mei vindt op de Canadese erebegraafplaats de traditionele dodenherdenking plaats. Een herdenking die wordt voorafgegaan door de stille tocht vanaf het gemeentehuis in Groesbeek en vanaf de Clarenbeekseweg in Berg en Dal.


2013: Dodenherdenking Canadese begraafplaats. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De deelnemers aan de tocht vanuit Groesbeek kunnen vanaf 18.45 uur voor een kop koffie terecht in de hal van het gemeentehuis. Vanaf deze plek vertrekt dan de stille tocht om 19.00 uur naar de Canadese erebegraafplaats.

Krans leggen

De plechtigheid daar zal om ca. 19.45 uur beginnen met medewerking van Fanfare Wilhelmina, het Groesbeeks Gemengd Koor, basisschool ‘t Vossenhol, het Montessori College, de heer Weijers (duiven loslaten) en de heer Dolmans (doedelzakmuziek).

Burgemeester Keereweer zal een korte overweging uitspreken en namens de bevolking van de gemeente Groesbeek een krans leggen. Ook de militair attaché van Canada, mevrouw colonel Knackstedt, zal een krans leggen.

Berg en Dal

In Berg en Dal vindt op 4 mei eerst een plechtigheid plaats bij het monument aan de Clarenbeekseweg, waar namens de Groesbeekse bevolking door wethouder Thijssen als loco-burgemeester een bloemstuk gelegd wordt.

Deze plechtigheid duurt van ca. 18.30 tot 19.00 uur, waarna de deelnemers ook richting Canadese erebegraafplaats zullen lopen. Na afloop zijn alle deelnemers aan de herdenking welkom in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 -1945.

Afsluitingen

Vanwege de stille tocht worden op 4 mei de Nieuweweg vanaf Total Groesbeek, de Molenweg en de Dorpsstraat voor alle verkeer afgesloten tussen 19.00 uur en 19.30 uur. De Zevenheuvelenweg wordt van 18. 30 uur tot 21.00 uur afgesloten.

Tevens zal in verband met de herdenking in Berg en Dal op 4 mei tussen 18.15 uur en 19.30 uur de Clarenbeekseweg (tussen de Oude Kleefsebaan en de Zevenheuvelenweg) en de Zevenheuvelenweg (tussen de Watertorenweg en Meerwijkselaan) in beide richtingen worden afgesloten voor het verkeer.

Gemeentehuis op 5 mei dicht

Het gemeentehuis in Groesbeek en de gemeentewerf aan de Industrieweg zijn op maandag 5 mei (Bevrijdingsdag) voor het publiek gesloten.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Muts

Altijd erg indrukwekkend op de Canadese Erebegraafplaats.

Ik hoop alleen dat de stille tocht dit jaar wel stil is. Het is al een aantal jaren een compleet kippenhok. Volledig respectloos, loop dan niet mee.
Het kan toch geen onmogelijke opgave zijn om tijdens de tocht en de herdenking je mond te houden. En voor de heren geldt dat tijdens de volksliederen de hoeden en petten afgezet dienen te worden.

Respect tonen kan heel simpel. Doen dus.

de nachtboswachter

Respect tijdens dodenherdenking normaalste zaak ze hebben toch hun leven gegeven voor onze Vrijheid.

wpDiscuz