Zonnepanelen op appartementen van Oosterpoort

Oosterpoort heeft op tien appartementengebouwen in Groesbeek zonnepanelen laten plaatsen.

nillesen_hoflaan_zonnepanelen-dgb
Nillesen plaatst zonnepanelen in de Hoflaan.

Met de energie die deze panelen opwekken, wil de woningcorporatie de servicekosten van de bewoners omlaag brengen. Daarom is gekozen voor appartementengebouwen waar een lift zit.

Deze energiezuinige maatregel is mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Groesbeek. Begin dit jaar gaf Oosterpoort de installatiebedrijven Nillesen en Nikkelen opdracht om de zonnepanelen te plaatsen. De bewoners, bewonerscommissies en Huurdersbelangenorganisaties zijn hierover vooraf geïnformeerd. De panelen zijn in maart en april aangebracht op tien appartementengebouwen aan de Stationsweg (tweemaal), Hoflaan, Spoorlaan, Pastoor Hoekstraat, De Bats, Rembrandweg, De Meent, Veenbeshof en Kwakkenbergweg in de gemeente Groesbeek.

Minder kosten

De zonnepanelen wekken energie op. Deze energie wordt gebruikt voor de gemeenschappelijk lift en verlichting . De bewoners betalen elke maand servicekosten voor het gebruik. Oosterpoort verwacht dat het verbruik van deze algemene elektra daalt door de zonnepanelen. Als bewoners teveel betaald hebben, krijgen ze dat teruggestort bij de afrekening over 2014. Oosterpoort past dan ook het voorschotbedrag aan.

nikkelen_veenbeshof_zonnepanelen-dgb
Nikkelen plaatst zonnepanelen in de Veenbeshof.

Duurzaam en betaalbaar

Oosterpoort blijft de komende jaren investeren in energiebesparende maatregelen. Directeur Eugène Janssen: “Voor onze huurders betekent dit comfortabel wonen en een lagere energierekening. Ook verminderen we daarmee de uitstoot van koolzuurgas (CO2). Met het plaatsen van deze zonnepanelen gaat de CO2-uitstoot al met 63.000 kilogram per jaar omlaag.“

Ook de gemeente Groesbeek vindt energiebesparing een belangrijk onderwerp. Wethouder Sjaak Thijssen: “Ruim 40% van de totale CO2-uitstoot in Groesbeek komt door het energieverbruik van woningen. We subsidiëren sinds enkele jaren isolatiemaatregelen aan koopwoningen. Met dit samenwerkingsproject dragen ook de appartementencomplexen in Groesbeek bij aan duurzame energieopwekking. Begin dit jaar hebben we ons eigen gemeentehuis, met ruim 200 zonnepanelen, al een heel stuk duurzamer gemaakt. Later dit jaar maken we werk van het energiezuiniger maken van de sporthal.”

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Alex

De zinnen bij de foto’s kloppen helaas niet. De bovenste foto is Nillesen en de onderste Nikkelen 😉

Edit redactie: Dank je, dit klopt! Wij hebben het aangepast.

de nachtboswachter

Sjaak waarom staan er zoveel huurwoningen en koopwoningen leeg en waarom steeds die huurverhogingen kun je dat ons burgers ook nog uitleggen. Zonnepanelen allemaal leuk en wel gooi dan morgen mijn dak ook vol je praat als brug man maar doe eens iets voor de burgers hier woont een vrouw van 80 die kan nog geen eens naar een verjaardag van een van haar kinderen. En er komen er steeds meer bij.dat je niet reageert weet ik maar dat je straks geen kans meer krijgt in de politiek weet ik ook. Nou sociaal Groesbeek doet wel en volg soms ook.

Enne goeie

Nachtboswachter vur ow kunne ze beater heel hofei volhangen zuvul stroom kost al da gezeik van ow hier

ikke

Ik wist niet dat je subsidie kreeg voor zonnepanelen in Groesbeek.

Ik heb het meteen aangevraagd, benieuwd of ik het nu ook krijg als bijdrage aan een duurzaam beleid

wpDiscuz