Koninklijke onderscheiding 2015: vóór 15 juni aanmelden

Onlangs hebben wij op deze website melding gemaakt van de onderscheidingen die in verband met Koningsdag 2014 in de gemeente Groesbeek zijn uitgereikt.

Voor Koningsdag 2015 moet de gemeente nu al uw aandacht vragen. Wilt u iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding volgend jaar, dan wordt u verzocht zich vóór 15 juni as. bij de gemeente te melden.

Een koninklijke onderscheiding wordt toegekend als iemand kan bogen op bijzondere verdiensten. Daarvan is sprake wanneer iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen op een wijze, die uitgaat boven hetgeen van hem of haar verwacht mag worden. Dit kan ook betrekking hebben op het stimuleren van anderen of het leveren van opvallende prestaties of werkzaamheden, die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Wanneer u de overtuiging heeft dat iemand in aanmerking komt voor deze vorm van publieke waardering, dan kunt u die persoon voordragen bij de burgemeester van de gemeente Groesbeek. Daarvoor is een speciaal voorstelformulier beschikbaar. Het is raadzaam om tevoren contact op te nemen met de gemeente om na te gaan of de aanvraag kansrijk is.

Daarvoor en voor andere vragen over koninklijke onderscheidingen kunt u terecht bij de cluster Bestuursondersteuning, de heer H. Driessen, tel. 024-3996126, e-mail: [email protected].

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie liebers

Nou bij deze wou ik Hans Peters voor dragen de man die zijn politieke zaken goed aan pakt en dat zeker voor de burgers doet met wat voor probleem ze hem ook bellen mailen of in gesprek gaat met de burgen. Hij is altijd bereikbaar voor een iedereen dat kan ik van andere politiekers niet echt zeggen.

Kruimeltje

Nu nog officieel aanvragen of blijft het met mooie woorden op dit medium. Geen woorden maar daden.

willie liebers

Aan vraag word in gediend je mag ook iemand voordragen Kruimeltje.

wpDiscuz