GroenLinks en Die Grünen nemen trein naar Groesbeek

GroenLinks en Die Grünen (DE) nemen op 16 mei om 10.00 uur de zonnetrein van Heyendaal naar Groesbeek.


Spoor nabij Hulsbroek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Al jarenlang pleiten GroenLinks en Die Grünen voor de reactivering van de spoorlijn tussen het Nederlandse Nijmegen en het Duitse Kleve via Groesbeek. “Railvervoer met lightrail is een uitstekend, duurzaam en snel alternatief voor de huidige langzame busverbinding tussen Nijmegen en Kleve. Helaas is de reactivering van de verbinding nog steeds niet gerealiseerd. Dit ondanks dat uit peilingen blijkt dat een meerderheid van de inwoners van de grensstreek voor reactivering van de spoorlijn is”, laten zij weten.

GroenLinks en Die Grünen willen dat er door de betrokken gemeenten, de Kreis Kleve en de Stadsregio snel een projectbureau wordt opgericht die het herstel van de verbinding voorbereidt.

Op vrijdag 16 mei nemen GroenLinks en Die Grünen het heft alvast in eigen handen. Op die dag reist een delegatie van GroenLinks Nijmegen, GroenLinks Groesbeek, Die Grünen Kranenburg en Kleve met de Nijmeegse zonnetrein (www.zonnetreinnijmegen.nl) in ongeveer drie kwartier van station Nijmegen Heyendaal naar de markt in het centrum van Groesbeek.

De zonnetrein is net als de lightrail een stil, duurzaam en laagdrempelig vervoersmiddel. Onze speciale gast tijdens de reis is Bas Eickhout, geboren in Groesbeek. Hij is GroenLinks-Europarlementariër en lijsttrekker in Nederland voor de aankomende Europese verkiezingen.

Er is al lang discussie over de reactivering van de spoorlijn Nijmegen – Kleve. Uit onderzoeken blijkt dat dit voorlopig niet rendabel en mogelijk is. Een ander alternatief, Project Keizerlijn, redde het ook niet.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Een meerderheid uit de regio is voor reactivering van de spoorlijn. Ze hebben het en mij en zover ik het weet niet aan mijn familie of vrienden gevraagd. Uit onderzoeken blijkt dat een reactivering van de lijn niet rendabel is. Waarom dan weer iedere keer deze discussie. Maar ja, het is makkelijk praten voor deze lui om hun idealen te verwezenlijken, maar dan wel met iemands anders portemonnee. Stop eens een keer met deze zinloze discussie.

stom

Mooi treintje.

Treintje

Het station in Mook zou ook niet rendabel zijn. En kijk eens hoeveel er iedere dag opstappen in Mook. Dus het lijntje naar Kleef kan ook best wel eens rendabel zijn. Laten ze eens een goed onderzoek doen en trek dan een conclusie. Het zou toch mooi zijn als Groesbeek weer een spoorlijn met stationnetje krijgt. Goed voor het toerisme en de economie van Groesbeek.
Dus niet altijd maar klagen, maar ook eens positief de zaak benaderen. Groetjes Treintje.

Groesbeker

laat die spoorlijn voor wat het is, lekker dicht! Ga je concentreren op die overgang achter op de Horst, daar hebben veel meer mensen baat bij..

Ja treintje, weet je hoeveel onderzoeken er al zijn geweest en de meeste komen tot de conclusie, NIET RENDABEL De kosten voor deze onderzoeken rijzen voor de belasting betaler de pan uit, maar misschien is het iets dat u eens een goed onderzoek kunt gaan financieren.

willie liebers

Neem de fietslorrie maar wie zijn zakken moeten er gevuld worden en nu zal de GLADDE SLANG wel niet in het geding zijn. Stellertje hypocrieten.

willie liebers

Es fahrt ein zug nach nirgendwo.

ikke

Ga maar lekker fietsen, dat is pas groen

willem

Groen Links heeft al jaren geleden de verkeerde afslag genomen.

Toontje

Mooi liedje Willie. 1972. Luister je effe mee?
http://www.youtube.com/watch?v=NFNtPyvvXBI
Nostalgie

willie liebers
Ja Toontje ik heb het liedje weer gehoord ik wil er mee aan geven dat het ook zo zal gaan als men weer een trein laat rijden. Toen zat er ook nooit iemand in en nu wil GroenLinks en die Grunen er mee voor de dag komen laat ze maar voor onze bossen op komen waar straks geen boom meer staat en de schade die deze zaagmachines aan richten in onze waterwingebieden het lekken van olie en diesel laten ze zich maar aan sluiten bij het zwarten korps en ze zijn ook tegen een fietspad langs het spoor omdat de… Lees meer »
wpDiscuz