Campina Open Boerderijdagen 2014

Op vrijdag 30 mei (dag na Hemelvaart) en op maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag) vinden voor de negende keer de landelijke Campina Open Boerderijdagen plaats.

Campina_Open_Boerderijdagen_2014-DGB

FrieslandCampina melkveehouders Nillesen en Claassen uit Groesbeek en Beuningen stellen hun boerderij open voor een kijkje achter de schermen. Nederlandse gezinnen krijgen zo de kans om te ‘proeven’ van het echte boerenleven, en om met eigen ogen te zien waar melk precies vandaan komt.

Op de boerderijen worden veel activiteiten georganiseerd voor stoere jongens en meiden, zoals een boerenstormbaan, ‘vla voetbal’ en ze kunnen speuren en ravotten in de wei. De deelnemende melkveehouders openen hun deuren op beide dagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Open Boerderijdagen leuk en leerzaam

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen laten melkveehouders zien wat goede zorg voor kun koeien inhoudt en waarom dit zo belangrijk is. Melkveehouder Cees Hogenhout: “We zijn trots op onze familie boerderij en vinden het belangrijk dat mensen – en met name kinderen – weten waar hun melk vandaan komt. We kijken er elk jaar weer naar uit om samen met andere deelnemende boeren ons vakmanschap te delen en gezinnen een leuk en leerzaam dagje uit te bezorgen.”

Volgens Vanessa Visser, Portfolio Director melk/karnemelk bij FrieslandCampina, is het succes ook elk jaar terug te zien in de bezoekersaantallen en de enthousiaste reacties. “Zo kwamen er vorig jaar maar liefst 70.000 mensen naar de Open Boerderijdagen.”

Deelnemende boerderijen in de regio Nijmegen zijn Nillesen (Groesbeek) en Claassen (Beuningen). Zij houden hun open dag op 30 mei tussen 10:00 uur en 16:00 uur.

Kijk voor alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/onze-boeren/open-boerderijendagen-2014.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willem 2

Ach ach ach wat zijn we goed voor onze koeien.
Als kalf worden ze gelijk bij de moeder weg gehaald.
Daarna worden ze in een paar jaar tijd leeg getrokken en dan mogen ze naar de slacht.
Een wei en zelfs de stier krijgen ze tegenwoordig niet meer te zien.
Ik noem het biologische melk fabrieken.

willie liebers

Willem 2 ga eens kijken op de boerderij je bent van harte welkom.

willem 2
Ik heb het te vaak gezien Willie . Ook bij kippen en varkens fokkers. Ga jij maar eens op een veemarkt kijken wat je daar ziet gebeuren. En dat is nog gewoon in het openbaar. Ze zullen jou niet vertellen hoeveel antibiotica ze in de strot geduwd worden zonder dat ze al ziek zijn. Ik heb eens bij de Frici bij de Kalkoenen slacht gewerkt. Dan kom je er achter dat deze dieren een paar dagen voor transport niet meer gevoerd worden en alleen kiezelstenen te vreten krijgen Dan wegen ze zwaarder. Heb je ooit gezien hoe 6 weken oude… Lees meer »
willie liebers
Ja willem 2 ik heb een beetje rondt gekeken op internet en nou kijk ik er ook heel anders tegen aan.ik moet je zelfs gelijk geven. ja in feiten worden we allemaal voor de gek gehouden vraag me trouwens af wat een dierenbescherming er tegen kan doen niks neem ik aan. Eigenlijk moesten alle mensen geen vlees meer kopen en ik denk als ze wisten wat je er ook allemaal van krijgen kan.maar ja we leven in een consumerende maatschappij ik zal eens goed gaan uit kijken waar ik een kip haantje kalkoentje koop.ja en dan dan al die enger… Lees meer »
willem 2

Als je weet dat zo’n multinatonal als Campina er achter zit weet je al genoeg . Productie is geld en niet anders.

Martien Nillesen
Ik vind het jammer dat jullie zo negatief de veehouderij benaderen. Het is natuurlijk wel zo dat wij als boeren zorg dragen voor goed en veilig voedsel. Steeds meer burgers staan in onze ogen erg ver van de voedselketen af. Vandaar dat wij u graag uitnodigen om een kijkje te nemen op onze boerderij. Ja wij halen inderdaad het kalf bij de moeder weg, zodat we zeker weten dat het kalf voldoende biest binnen krijgt en niet plat gewalst wordt door een koppel van 100 koeien. Dit is uiteindelijk in het belang van het kalf. Vaak zien wij dat mensen… Lees meer »
willem 2

Als kistkalveren niet inmiddels in Nederland verboden was hadden ze nog steeds bestaan.
Als de wet niet had ingegrepen bleven zo veel mogelijk kippen op de vierkante meter proppen.
Jammer maar de Fam. Nillesen heeft de schijn tegen dankzij de
vele meldingen van schandalen in de agrarische en voedsel sector.En dit is maar het topje van de ijsberg.
De meeste corupte praktijken komen nooit beven water.
Tussen haakjes, ik eet al jaren geen vlees meer en ik voel me er goed bij .

wpDiscuz