[Foto’s] 1 jaar Avonturenbos Groesbeek

Vandaag, 15 mei 2014, is het precies één jaar geleden dat het eerste Avonturenbos van Nederland door Jochem van Gelder werd geopend. Dit Avonturenbos is gelegen in de wijk Stekkenberg (Groesbeek).


1 jaar Avonturenbos Stekkenberg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Als onderdeel van de vernieuwing van de wijk hebben woningcorporatie Oosterpoort, gemeente Groesbeek en Staatsbosbeheer zich sinds 2011 gezamenlijk sterk gemaakt voor de komst van het Avonturenbos in de Groesbeekse wijk Stekkenberg.

Wijkbewoners betrokken

Het Avonturenbos in Groesbeek is met financiële hulp van Jantje Beton, het Oranjefonds en de provinciale Leader-subsidie tot stand gekomen. Er is afgesproken dat mensen uit de wijk betrokken moeten zijn bij de inrichting van het Avonturenbos en tevens voor het beheer en onderhoud moeten zorgen. Dat is goed gelukt!

Beheer

Het (dagelijks) beheer van het Avonturenbos wordt volledig gedaan door vrijwilligers. Centraal daarin staat boswachter Henk Klaassen. Hij is als vrijwillig boswachter aangesteld door Staatsbosbeheer en is het aanspreekpunt voor bezoekers, maar ook voor iedereen die bij het Avonturenbos is betrokken. “Het bos wordt nog steeds heel veel bezocht”, zegt hij één jaar na de opening.

Het Avonturenbos

Het Avonturenbos is een avontuurlijke speeltuin. Dus zonder speeltoestellen, maar met attributen van natuurlijke materialen. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tegenstellingen die van nature al in het bos aanwezig zijn, zoals nat-droog, hoog-laag, zon-schaduw en open-dicht.

Twee leeftijdsgroepen

Bij de inrichting van de Avonturenbos is rekening gehouden met twee leeftijdsgroepen: kleuters van 3 t/m 6 jaar en basisschoolkinderen van 7 t/m 12 jaar. Voor beide groepen is een afzonderlijk gedeelte van het Avonturenbos ingericht.

Foto’s Avonturenbos

DeGroesbeek.nl publiceerde de afgelopen jaren al wat artikelen inclusief foto’s van het Avonturenbos. Vanwege het 1-jarig bestaan zetten wij al deze foto’s, plus nog enkele foto’s afkomstig van onder andere het Stekkenbergse Facebookaccount, hieronder.


De meeste van bovenstaande foto’s (t/m 91 + 132) zijn gemaakt door fotograaf Piet Spanjers. Wij danken hem daarvoor! Overige foto’s komen van Facebook (t/m 131) & DeGroesbeek.nl (t/m 151). Mocht u nog foto’s willen delen dan kunt u mailen!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Facebook Stekkenberg, Avonturenbos.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie liebers

Hier mogen we best trots op zijn en vooral ook op HENK hij stopt er heel wat uren in en natuurlijk ook al die anderen vrijwilligers. Een punt vind ik jammer dat er ook mountainbikers regelmatig door fietsen dus blijf gewoon op de mountainbikers routen voor er ongelukken gebeuren het is wel voor de kinderen bedoelt.

willem 2

Tsja

wpDiscuz