Lintje voor Gerrit Nillessen

Uit handen van locoburgemeester Theo Giesbers heeft de heer Gerrit Nillessen uit de Heer Zegerstraat zaterdag 17 mei de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen. De uitreiking vond plaats in zaal Cardo bij Pluryn bij gelegenheid van de afsluiting van de 25e en laatste Groesbeekse looptour.

Gerrit Nillessen is in 1995 bij Pluryn begonnen met het geven van looptrainingen en het organiseren van loopwedstrijden. Het ging hierbij om zowel medewerkers als cliƫnten. Daardoor werkte hij mee aan de gezondheid van betrokkenen en sloeg hij bruggen tussen Pluryn en de lokale samenleving en tussen instelling Werkenrode en de gemeente Groesbeek. Het had tot gevolg dat er vriendenclubs zijn ontstaan, die net als Gerrit Nillessen (die er zelf meer dan 110 op zijn naam heeft staan) marathons lopen.

Verder is Gerrit Nillessen vanaf 1985 voorzitter van Damclub Groesbeek en van 1994 tot 2009 was hij tevens voorzitter van Damdistrict Zuid. Tenslotte is hij vanaf 1984 als vrijwilliger betrokken bij het ringen van (roof)vogels in de Groesbeekse bossen en omgeving en levert aldus een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar gewoontes van vogels en aan de natuurbescherming.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stekkenberger

proficiat Gerrit.

Mark Vd Brink

Gerrit van harte gefeliciteerd!!

willie liebers

Ja dat lintje verdient hij zeker en ik ken hem al heel lang en in 2002 liep hij samen met mijn een ULTRA loop in Winschoten en dank zei zijn kennis liep ik de 100 km in 9 uur 42. 28.en hard tevens de 2 plaats en dat is iets dat kunnen er weinig zeggen in Nederland Gerrit van harte gefeliciteerd.

wpDiscuz