[Foto’s] Opening draisinestation Groesbeek

Dinsdag is het nieuwe draisinestation in Groesbeek feestelijk geopend. Schoolkinderen uit Groesbeek en Kranenburg waren hierbij aanwezig.


Opening “Station Groesbeek”. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Eind 2013 is de gemeente Groesbeek begonnen met de bouw van een draisinestation met openbaar toilet. Het draisinegebouwtje zal dienst doen ten behoeve van de draisinen (fietslorries) op het spoor, dat loopt door het centrum van Groesbeek. Op 29 maart is “Grenzland-Draisine” alweer aan het zevende seizoen begonnen. Vorig jaar maakten meer dan 30.000 personen gebruik van de fietslorrie.

Het Groesbeekse station moet voor de gebruikers van de draisine voor meer comfort zorgen. Het gebouw bestaat uit een wachtruimte en een klein gedeelte waar de perronmeester zijn werkruimte heeft en waar kaartjes kunnen worden gekocht. Tevens zijn er ook twee openbare toiletten en er wordt ruimte geboden voor de stalling van enkele fietsen voor fietsverhuur.

Naast het stationnetje wordt hoge begroeiing aangelegd.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie liebers

Leuk om te zien vooral die Oudere seinwachter vraag me af wat er in hem op kwam want de plek was vroeger zijn Station. En de herinnering blijft.

Jammer dat ik hier niet van op de hoogte was. Ik ben nergens een aankondiging hiervoor tegen gekomen of heb ik het gemist?

Piet.

D., het stond duidelijk in het spoorboekje vermeld.

Geer Schoonderwoerd

Dit is echt een aanwinst voor het dorp. Ziet er mooi uit. Ben nieuwsgierig voor hoelang?

wpDiscuz