Nieuw weekblad voor nieuwe gemeente

De nieuwe gemeente krijgt een nieuw weekblad: “Het Gemeentenieuws”. De nieuwe gemeente Groesbeek wil het gemeentenieuws graag, bij wijze van service, in een weekblad aan haar inwoners blijven aanbieden.

Gemeente_Groesbeek_2015
Logo nieuwe gemeente.

De stuurgroep herindeling MUG-gemeenten heeft op dinsdag 13 mei een positief besluit genomen over voortzetting van de gemeentelijke informatiepagina in een huis-aan-huisblad. Deze pagina bevat onder andere openbare bekendmakingen. Daarnaast leest u er actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen, die als service naar inwoners vermeld worden.

Gemeenten zijn sinds de “Wet elektronische bekendmaking” niet meer verplicht officiële bekendmakingen allemaal te publiceren in een huis-aan-huisblad. Toch wil de nieuwe gemeente Groesbeek het gemeentenieuws graag bij wijze van service in een weekblad aan haar inwoners aanbieden. Uit een enquête uit 2013 onder MUG-inwoners bleek ook dat de gemeentelijke pagina in het huis-aan-huisblad als informatiebron enorm op prijs wordt gesteld.

Besloten is daarom om de gemeentepagina en bijkomende officiële publicaties op papier voort te zetten en deze vanaf 1 januari 2015 te publiceren in het nieuwe weekblad Het Gemeentenieuws. Deze keuze levert de nieuwe gemeente ook een besparing op: de kosten die gepaard gaan met publicaties in het huis-aan-huisblad worden gehalveerd.

DeGroesbeek.nl zal een greep uit het nieuws van de nieuwe gemeentelijke website ook blijven publiceren. De gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek fuseren per 1-1-2015. De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel onlangs goedgekeurd.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ben.Helder

Prachtig toch, dat nieuwe logo. Het lijkt of er over is nagedacht.
Met het woord nieuws lijkt er nu ook de wil om de burger correct te gaan informeren, als een nieuwe werkwijze ingevoerd te worden!
Het zal voor velen als een zegen worden ervaren als de nieuwe Gemeente binnenkort echt een stukje democratischer bestuurd gaat worden.

www.hanspeters.eu

Toch maar weer een punt van kritiek, dit gaat ons ouwe vertrouwede Groesbeeks weekblad misschien wel haar bestaan kosten. Erik Weijers van VOLG heeft hier gisteren al z’n bedenkingen over laten weten in de raad. Ik neem aan dat de klankbordgroep (fractievoorzitters MUG) hier ook nog iets in te vertellen heeft.

John

Waarom niet via de groesbeek? Lijkt me een uitstekend en kostenbesparend medium!

Zwarte Piet
@Hans: Het Groesbeeks Weekblad is al jaren van tenekrommende kwaliteit. Een paar voorbeelden: – Zorgvuldig opgestelde ingezonden stukjes worden ingekort. Op een manier dat de zinsbouw om zeep wordt geholpen. – De opmaak barst van de fouten. Er vallen heel vaak woorden weg, vooral de laatste paar woorden van een artikel. Dat laatste deel bevat vaak een telefoonnummer of e-mailadres waarnaar wordt verwezen. – Men krijgt alleen een redactioneel artikel als men tevens adverteert. – Veel interessant Groesbeeks nieuws wordt alleen dmv een foto gemeld. (Foto van het Schlagerfestival, zonder redactioneel stukje tekst. Foto van de optocht, zonder redactioneel stukje… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Weet je Zwarte Piet ik kan je op een aantal onderdelen gelijk geven, echter is het geen mosterd na de maaltijd? De herindeling is allang beklonken, wat heeft de burger hier nu daadwerkelijk in te vertellen gehad? Deze week hadden we maandagavond klankbordgroep, wie wisten er dat het eerste deel openbaar was en over de WMO ging? Kortom aan communicatie van de gemeente schort nog wel het een en ander. En ja, ik zit daar middenin en ook ik communiceer zo nu en dan slecht, maar toch op zo’n belangrijk punt als de WMO vind ik het belangrijk dat een… Lees meer »
Zwarte Piet

@Hans: Ik snap niet zo goed wat de gemeentelijke herindeling en de WMO te maken heeft met de, door mij ter discussie gestelde, kwaliteit van het Groesbeeks Weekblad. Maar ik ben dan ook geen politicus.

www.hanspeters.eu

Je kan me het beste bellen of mailen anders worden het chat berichten. Indien je een eigen blad wilt gaan uitgeven als gemeente, dan moeten daar dat soort berichten in zijn opgenomen met andere woorden, zo’n blad komt wel erg laat.

willie liebers

Het Groesbeeks weekblad moet blijven veel ouderen mensen wachter er met verlanger op.En zwarte piet ik dacht dat je in Spanje zat.er zijn wel anderen punten waar men op bezuiniger kan dan.

Rens
Jammer dat men zo makkelijk afscheid neemt van zowel De ROZET als GROESBEEKS WEEKBLAD. Wezenlijke argumenten zijn er naast het zgn prijsvoordeel zeker niet te verwachten. -Ik zou het exacte prijsverschil wel eens willen weten. -Een doorrekening van het prijsverschil; ofwel -Wat is de betrokkenheid naast de GEMEENTELIJKE PUBLICATIES van de nieuwe uitgever. Zijn er ook journalisten om in het “veld” nieuws te vergaren. Verslag doen van tal van gebeurtenissen waar de politiek niet betrokken bij is. Mijn verwachting is dat het een GOEDKOPE UITGEKLEDE krant wordt die je als springplank en promotor van louter gemeentelijk beleid zal zijn. Een… Lees meer »
Beste allemaal, ik ben bekend met beide kranten. Groesbeeks weekblad is inderdaad een krant waar men naar uitkijkt. Helaas is hij de laatste jaren wat achteruit gegaan. Ik denk dat het grotendeels komt door het personeel. Commerieel steekt het goed in elkaar. Maar redactioneel laat te wensen over… Verklaarbaar: de redacteur maak zich er met een jantje van lije vanaf. Wil je iets in de krant, stuur maar even op. Geen gevoel meer met de krant. Ik kom hem vaak tegen in de winkel met zijn moeder of rond 10.00 uur met zijn haren nog nat, net onder de douche… Lees meer »
willie liebers

Nou Ron ik heb er weinig problemen mee ik zie hem vaak smorgens al heel vroeg richting malden rijden en heumen dan weer groesbeek berg en dal dan de godganselijke dag gebeld worden daar naast neemt hij zoveel mogelijk de zorg op van zijn moeder. Daarbij indien het zeer belangrijk nieuws is komt hij gelijk dus niet zeuren. Daarbij de bomen zie je straks ook niet door het bos.

Beste Willie, Volgens mij hebben wij het niet over dezelfde persoon?? Doe eens een rondje in Groesbeek…dan weet je hoe men over hem denkt… Laat ik voorop stellen dat ik Pro Groesbeeks Weekblad ben, ik kijk er elke week weer naar uit als ie op mijn deurmat valt. Dat de gemeente kiest voor een andere partij heeft met geld te maken. Dat staat zo ook in de Gelderlander. Maar zal ook zeker liggen aan de kwaliteit van Groesbeeks Weekblad. Maar ik ben benieuwd hoe de nieuwe krant het straks gaat doen! Over een jaar praat niemand er meer over… dan… Lees meer »
willie liebers

Nou Ron bij mijn gaat een lampje branden.

He Willie,
Vertel, welk lampje?
Ben erg benieuwd….

willie liebers

JOOP.

He Willie,
Nee, helaas… je merkt het vanzelf wel een keer.
Het ga je goed, we spreken elkaar binnenkort!

willie liebers

HUUB.

Johanna

http://groesbeek.gezien.nl/nieuws/hart-onder-de-riem.html

Wie laat zich nog meer horen.
VOLG is het er niet mee eens !

Mark Vermeulen
Geachte inwoners van Groesbeek, Als uitgever van ook het Groesbeeks Weekblad, schrik er steeds weer van hoe gemeenten hun inwoners totaal negeren. Het argument is dat ze op de kosten moeten letten. Een ander argument is de inwoners wel via hun eigen website gaan informeren. Het verhaal van de kosten begrijp ik tot op zekere hoogte, maar voor zover ik weet zijn de prijzen die de gemeenten betalen in bijna alle gevallen tot op het bot toe uitgeknepen en dekken ze amper de kosten. De kosten van een ambtenaar zijn hoger dan de totale kosten voor alle publicaties. Wij hebben… Lees meer »
willie liebers

Nou mark ik vindt het Groesbeeks weekblad echt informatief en men blijft goed op de hoogten van het gebeuren in Groesbeek en omgeving en wil men nieuws aan voeren kan men het ook mailen naar het Groesbeeks weekblad en dat geld ook voor Millingen Ubbergen beek en RON hoe denk jij er over trouwens zit je toevallig in de politiek of toch ook bij een krant of ander media.

wpDiscuz