De Wolfsberg Tributeparty 2014

Dit jaar heeft op zaterdag 23 augustus 2014 en zondag 24 augustus 2014 bij Hotel De Wolfsberg in Groesbeek alweer de negende editie van de Tribute Party plaats. De kaartverkoop is in mei begonnen.

Wolfsberg_Tribute_Party_2014-DGB

Per 20 augustus zijn de tickets voor zaterdag en de passe-partouts uitverkocht. Alleen voor de zondag zijn er nog kaarten!

De zaterdag met Simply Red, Gipsy Kings en U2 (19:00 uur – 01:00 uur)

Simply Red door: Darren Alboni & Fake Red
Gedurende 25 jaar verkocht Mick Hucknall en zijn band onder de naam Simply Red meer dan 50 miljoen albums wereldwijd. De debuutsingle ‘Money’s too tight to mention’ belandde direct hoog in de Europese hitlijsten en veel succesjaren volgden. In 2010 was Simply Red voor het laatst live te horen tijdens hun afscheidstournee, maar wereldhits als ‘Holding back the years,’ ‘Sunrise‘ en ‘Something got me started’ worden nog dagelijks gedraaid op alle radiostations. Darren Alboni treedt al ruim 20 jaar op als Mick Hucknall imitator en de gelijkenis in stem is verbluffend. Hij was te gast in diverse Britse televisieshows en onlangs won hij een UK Tribute Award 2013 voor zijn Simply Red tribute show. “Buitengewoon,” zo oordeelde de Britse pers na het zien en luisteren van de show.

Gipsy Kings door: De Bamboleoband
De Bamboleoband noemt zich de beste tribute band van de Gipsy Kings ter wereld. En terecht, want de zes koppige band heeft al tientallen jaren ervaring met de Spaanse latin-rumba gitaarstijl van de Gipsy Kings en een zeer indrukwekkende cliëntenlijst opgebouwd. Zo speelden ze eerder voor David en Victoria Beckham, Richard Branson, Rod Stewart en zelfs prins Charles. De Britse band met de uit Marseille afkomstige gypsy zanger Nino beheerst het gehele repertoire van de Gipsy Kings, inclusief de grote hits ‘Bamboleo,’ ‘Volare’ en ‘Djobi Djoba.’ Dansen op zaterdag dus in de tuin van De Wolfsberg.

U2 door: U2UK
Vier topmuzikanten uit Groot-Brittannië zetten een sensationele live show neer die recht doet aan de magische concerten van U2 zelf. Met een lange lijst megahits en tientallen wereldtours heeft het repertoire van U2 geen introductie nodig. Tribute band U2UK heeft het hart, de passie, het enthousiasme en charisma van de originele band en wordt niet voor niets één van de beste live tribute bands van Europa genoemd. U2UK brengt een complete live show met nummers uit de eerste jaren als ‘Sunday Bloody Sunday’ en ‘With or Without You’ tot de meest recente hits als ‘Magnificent,’ ‘Ordinary Love’ en zelfs het onlangs uitgebrachte ‘Invisible.’ De energieke live band brengt een waardig eerbetoon aan de Ierse rocklegendes van U2 in een bijna twee uur durende rockshow met videoprojecties, lichteffecten, kostuumwisselingen en meer.

De zondag met Amy Winehouse, Toto en Earth, Wind & Fire (16:00 uur – 21:30 uur)

Amy Winehouse door: Amy Wineouse & the Monkey Men
Vijfvoudig Grammy Award winnares Amy Winehouse schokte de wereld met het bericht dat ze op 27-jarige leeftijd was overleden. Met het enorme success van haar album ‘Back to Black’ met daarop hitsingles ‘Valerie’, ‘Rehab’ en ‘You know I’m no good’ kwamen ook de problemen. Haar alcohol- en drugsgebruik zorgde ervoor dat ze regelmatig onder invloed op het podium stond, maar werd daardoor niet minder populair. Amy Wineouse & the Monkey Men zetten een complete Amy Winehouse show neer. Niet alleen wordt Amy’s sound perfect vertolkd, maar ook iedere hoofdknik, elke heupbeweging en het draaien van het haar kloppen. De soulband heeft met zijn indrukkende performances al voor duizenden toeschouwers in Groot-Brittannië gespeeld en is nu klaar om Nederland te veroveren.

Toto door: Zeno
Het repertoire van Toto is bijna onuitputtelijk en de talloze hits hebben zich inmiddels als tijdloos bewezen. Vaste bezoekers van de Tributeparty vragen al jaren om een Toto tribute, maar tussen het grote aanbod Toto tribute bands, zijn maar weinig echt goede te vinden. Zeno daarentegen is pas gestart met het spelen van het Toto repertoire, maar weet het publiek overal direct te overtuigen. De topbezetting van de band met de sologitarist, zangeres en bassist van symfonische rockformatie Kayak garandeert eigenlijk al een geweldige performance van de hitklassiekers van Toto. Daarnaast is de gitartist van de band tweemaal uitgeroepen tot beste gitarist van de Benelux. Zeno grijpt bovendien hier en daar de gelegenheid aan de muziek van Toto ook vrijelijk te interpreteren. Steve Porcaro, mede-oprichter en toetsenist van Toto, zei over Zeno: “I’m blown away. All of you are incredible!”

Earth, Wind & Fire door: Ultimate Earth, Wind & Fire
Ultimate Earth, Wind & Fire is zonder enige twijfel de beste tributeband van Earth, Wind and Fire ter wereld. De twaalf bandleden uit Londen zetten een spectaculaire productie neer met klassieker na klassieker. De bandleden hebben al eerder gespeeld met Queen, Lionel Ritchie, Robbie Williams, Stevie Wonder, the Bee Gees en Kylie Minogue.. om er slechts een paar op te noemen. Met recht is het een ultieme tribute, want met een bassist, drummer, gitarist, twee keyboard spelers, percussionist, een 4-mans blazerssectie, backing vocals en twee leadzangers worden wereldhits als ‘Boogie Wonderland’, ‘September’ ‘Let’s Groove’ en ‘Fantasy’ op sensationele wijze vertolkt. Tien jaar geleden stond deze topband ook al eens op het podium van de Ahoy en nu komen ze weer terug naar Nederland! Deze mag je niet missen!

Kaartverkoop

Bestel online op deze pagina of bij de voorverkoop punten Hotel De Wolfsberg, Bruna Boekhandel Groesbeek of The Read Shop Malden (Winkelcentrum 17, Malden).
Voorverkoop:
Zaterdag €18,-
Zondag €18,-

Passepartout voor beide dagen €30,- (excl. servicekosten)

Aan de kassa:
Zaterdag €23,-
Zondag €23,-

De Tribute Party

De Tributeparty neemt ieder jaar toe in populariteit en is inmiddels uitgegroeid tot een festival dat bezoekers trekt uit de wijde regio. In de loop der jaren heeft dit muziekevenement bewezen garant te staan voor een line up met de beste tributebands en een fantastische, vooral gemoedelijk sfeer. En dat dit daadwerkelijk een feest der herkenning is, blijkt uit het altijd enthousiaste publiek dat elk jaar meedanst en zingt met de klassiekers van toen. En dit ook nog eens op één van de mooiste plekjes van de regio, in de tuin van hotel De Wolfsberg in Groesbeek. Al deze ingrediënten maken dit festival tot een jaarlijks uitverkocht evenement.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, TributeParty.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 39 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
rudi

Wat een slechte line up dit jaar.

willie liebers

Kun je wel zeggen.

Diana

Smaken verschillen maar inderdaad “nie veul soeps” op 1 of misschien 2 bandjes na. Heb betere jaren gezien (en gehoord)

Peter

De line-up is misschien niet geweldig, maar wat maakt dat nou uit. Ik, en met mij zeer velen, gaan echt niet voor de muziek. Het is gewoon een gezellige dag/avond. Vergeet niet dat het maar cover-bandjes zijn. Hoe goed of slecht dan ook.

Kruimeltje

De bands zijn bijzaak. Het gaat zoals Peter het beschrijft over de gezelligheid en sfeer. Het wordt vast weer genieten en Hans moet maar even twee dagen op zijn tong bijten ivm de geluidsoverlast.

henk

ach daar gaat kruimeltje weer, zelf nu het niet om politiek gaat. Moet hij weer een snaar geven. Zielig figuurtje ben je.

Kruimeltje

Grappig Henk dat wanneer ik Hans schrijf jij direct denkt aan de lijsttrekker van SG. Volgens zijn meer Hansen actief op dit forum.
Je bijdrage zegt veel meer over jou dan over mij.
Jij denk dat de hele wereld tegen je is en blijft in die slachtoffer rol zitten.
Kom op, geniet van het leven en ga ook lekker uit je bol bij de Tributeparty. Dat zal je goed doen!

Hans

Als één van die andere Hansen zeg ik;
Als ze nou eens een voorbeeld zouden nemen aan de Heikant waar het om 23.00 uur stil was 5!!weekenden lang, die hebben zich wel degelijk iets aangetrokken van de klachten maar bij de wolfsberg gaat het tot ‘s nachts door op een onacceptabel niveau. Die hebben overal schijt aan. Als je dat wel acceptabel vindt dan ben je net zo asociaal.
Gewoon 2 uur eerder beginnen en eindigen en je bent er al. Niet zo moeilijk toch?

Kruimeltje

Hans, dat is een keer per jaar dat de muziek wat langer en later nog te horen is. Gun elkaar een pleziertje.
Als we beginnen om elkaars feestje onmogelijk te maken, gaat het van kwaad tot erger. Vorige keer begonnen mensen ook al te klagen over de halfvastenoptocht en de herrie die dat geeft.
Als we dan door blijven gaan is er straks geen kermis meer, geen kermistent, geen vierdaagse feest, etc. Dan moeten we toch niet willen met elkaar.

Hans
Je moet onderscheid kunnen maken tussen acceptabel geluid produceren en overlast veroorzaken. Bij de Linde hebben ze zich er iets van aangetrokken vanwege de vergunningen die anders niet meer worden afgegeven. Bij de Wolfsberg zijn er blijkbaar belangen in het spel waardoor die angst er niet hoeft te zijn en ze vrij spel hebben. Dat heeft niets te maken verder met maar 1 keer per jaar of wat dan ook. Rekening houden met andere mensen, wat heel goed mogelijk is ook, is waar het om gaat. Bij de halfvastenoptocht was het ook verre van acceptabel en dan moet er eerlijkheidshalve… Lees meer »
henk
Ik denk dat je juist andersom denkt kruimeltje. En ik heb helemaal geen naam genoemd jij begint over Hans en ik weet ook zeker dat die voor de SG bedoeld was. Maar hij heeft er niet alleen last van. En het is zeker niet 1 keer per jaar. koningstribute party, en ja als je aan de goede kant van het spoor woont ( noord ) heb je er behoorlijk overlast van. En zeker als je ook in het weekend moet werken in de ploegendienst en je wekker gaat om 5:00 uur. Jij bent hier het slachtoffer door telkens een snaai… Lees meer »
Happy

Mooi weer en spektakel op de wolfsberg altijd leuk
Nu nog de 80 Db vasthouden van het geluid en het is en top feest
Of knijpen ze hier en oogje dicht ervoor

Karel

Hans, ga dan lekker ergens achteraf wonen waar je geen last hebt van muziek en andere mensen. Zeiksnor.

ver weg

@karel
in ieder geval…ver weg bij van jou…..pfff

piet

Als je van dat soort muziek houd.is het leuk
Mensen die er naar toe gaan veel plezier

Karel

@ver weg

Prima, dan heb ik ook geen last van je.. pfff

fluitkelje

Wat kunnen sommige mensen zeuren als er een keer in de paar maanden ergens wat georganiseerd word wat een beetje hard gaat,ga in een huisje op de hei wonen heb je nergens last van zeikerds.

henk
heeft helemaal niets met zeuren te maken, heeft met regelgeving te maken en schijnbaar vriendjes in de politiek want sommige mogen de decibels wel overtreden. Iedereen mag doen en laten wat hij/ zij wil als je daar geen ander tot last mee valt prima, zowel mag je daar toch iets over zeggen, en niet alleen over geluid mag ook over afval / hondenpoep en wat voor zaken dan ook zijn die officieel niet door de beugel mogen. Lijkt me vrij normaal om je medemens daar op aan te spreken en daarna geen klap tegen je kopt te krijgen of erger.… Lees meer »

@ Kruimeltje;
je hebt met je PVDA-sneren al meer herrie veroorzaakt als straks tijdens de Tribute Party!

Kruimeltje

Sam, daarom is die Tributeparty ook geen probleem. Zeur maar over mij en laat de Tribute met rust.

wpDiscuz