Certificaat voor Voedselbank Groesbeek en omstreken

Op 27 mei 2014 kreeg de Voedselbank Groesbeek en omstreken het certificaat “Waarborgen Voedselveiligheid” uitgereikt. Bij de uitreiking waren enkele sponsors en voedselleveranciers aanwezig.

Voedselbank_Groesbeek_certificaat-DGB
Gemaakt in dagactiviteitencentrum van Pluryn, waar de voedselbank haar opslagruimte heeft. V.L.N.R. Peter Bechay (Jan Linders), Derk Jan Deun(PKN Heumen), Ellen Essed, Bernadette Berends, Peter Maas, Gonneke Nicolaas (allen bestuur voedselbank), Jaap Sala, Cor van Anholt (vrijwilliger Voedselbank), Theo Giesbers (locoburgemeester/wethouder), Sjoerd Ouwens (Pluryn) en Roel Gerritsen (PKN Groesbeek).

Locoburgemeester Theo Giesbers feliciteerde de voedselbank en sprak zijn waardering uit voor het vele werk dat de ruim 40 vrijwilligers verzetten. Voorzitter Peter Maas vertelde dat voedselveiligheid belangrijk is. “De winkeliers die ons voedsel geven, moeten weten dat wij op een goede manier met hun voedsel omgaan en onze klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat het voedsel dat wij hun wekelijks geven 100% veilig is”.

Vanaf de oprichting van de voedselbank heeft me voedselveiligheid zeer serieus genomen. De voedselbank is een verlengstuk van de voedselketen en dient te voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Dat de voedselbank de maximale score voor voedselveiligheid heeft gehaald, is niet alleen te danken aan de medewerking van alle vrijwilligers. Ook de ruimte die de voedselbank gratis van Pluryn mag gebruiken is goed ingericht en voorzien van een koel-en vriescel.

Het certificaat werd uitgereikt door Jaap Sala en Ellen Essed van de Vereniging van Voedselbanken Nederland. Bij deze vereniging zijn zo’n 150 voedselbanken aangesloten en het streven is dat ze allemaal het certificaat Voedselveiligheid behalen. Voedselbank Groesbeek is één van de eerste in Nederland.

De Voedselbank Groesbeek en omstreken hoopt dat winkeliers nog meer hun best zullen doen om de voedselbank van goed voedsel te voorzien. Een voedselpakket is een aanvulling en men moet zelf nog eten bij kopen. Niet iedereen kan dat. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam onder 17 voedselbanken in Nederland blijkt, dat een derde van de klanten onvoldoende te eten heeft. Dat betekent dat ook in Nederland mensen honger lijden! De voedselbanken krijgen steeds minder voedsel aangeleverd, omdat veel supermarkten nog efficiënter inkopen en dus minder voedsel overhouden.

De Voedselbank Groesbeek en omstreken kan haar klanten gelukkig wat extra gezond voedsel geven dankzij de wekelijkse steun van de Kringloopwinkel Groesbeek.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie liebers

Nou allemaal leuk en wel maar we geven miljarden weg aan andere landen en aan oorlogstuig en giften. En de politiek doet er niks mee voor eigen Burgens.

Diana

Ik ben het helemaal met je eens Willie.
Daarbij vind ik het echt bedroevend dat voedselbanken in een land als Nedeland nodig zijn.
Die klojo’s in Den Haag maakt het allemaal niets uit die hoeven er zelf toch geen gebruik van te maken.

Mooi dat het er is.maar inderdaad een schande dat zo iets moet in een land als Nederland.eigen volk eerst

willem

je kunt “Den Haag” wel van alles de schuld geven, maar feit is dat er onder de voedselbankklanten nogal wat mensen zitten die in het verleden schulden hebben gemaakt, in de schuldhulpverlening zitten en daardoor weinig te besteden hebben. Mooi daarom dat er een voedselbank is. Kunnen we mekaar een beetje helpen, vroeger ging dat zonder voedselbank maar tegenwoordig moet blijkbaar alles van bovenaf worden georganiseerd.

willie liebers

Ja Willem DEN HAAG is de schuld allemaal geld in leveren die regering leiders wie zijn de dupe van het systeem de burgers Willem de elite moet maar in leveren.

karin

erg makkelijk willie. ja de economie is niet alles, ja, veel mensen zitten thuis.maar vergeet niet de wehkamp op afbetaling en alle andere manieren om veel teveel voor zaken te betalen enkel en alleen omdat tweedehands niet goed genoeg is. als het dan misgaat en de schuldeisers staan op de stoep is dat ineens de schuld van den haag. zo werkt dat niet.

voedselbank is een geweldig initiatief al vind ik het jammer dat dit niet gewoon met familie/buren opgelost wordt zoals vroeger

Kruimeltje

Willie, je hebt nog nooit gewerkt voor je centen. Ga nu alsjeblieft niet den Haag overal de schuld van geven. Wees bij dat je van de staat mag leven zonder enige tegenprestatie.

wpDiscuz