Gemeente schrapt project Breedeweg-Oost

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) wil het project ‘Herinrichting Breedeweg – Oost’ schrappen van het investeringsplan. Zowel de feitelijke noodzaak van het project als het draagvlak onder de bewoners ontbreekt op dit moment.

Sinds 2002 zijn er al plannen voor een algehele herinrichting van de wijk. Dit was nodig vanwege onder andere een tekort aan parkeerplaatsen, verouderde verlichting, “grauw” ogende straten en de staat van het openbaar groen op dat moment.

De meeste van deze problemen zijn echter al verholpen. De straten ogen door de keuze van de verharding weliswaar grauw, maar verkeren volgens het college in een goede staat, waardoor groot onderhoud de komende 10 jaar niet te verwachten is. De openbare verlichting wordt in 2014 helemaal vervangen en het openbaar groen is op enkele plekken al gerenoveerd. Er is nog wel een tekort aan parkeerplaatsen. Bewoners vangen dit op door het zogeheten “voortuin parkeren”, wat overigens in strijd is met het gemeentelijk beleid.

Als het project niet doorgaat, zal op basis van regulier onderhoud geïnvesteerd worden in bijvoorbeeld het openbaar groen. Het college verwacht dan wel dat de inrichting van de wijk de komende 40 jaar blijft zoals deze nu is. “Indien na een jaar of 10 a 15 alsnog wordt besloten om niet enkel de verharding te vervangen, die dan vervanging toe is, maar om de wijk geheel her in te richten, dan zal sprake zijn van een stuk kapitaalvernietiging als het dan net gerenoveerde openbare groen weer aangepast moet worden”, legt B&W uit.

De kosten voor dit project zijn bijna € 650.000,-. Het voorstel om het project te schrappen kwam ter sprake toen de raad een besluit over de rotonde Nieuweweg-Zevenheuvelenweg nam. Het college stelde toen voor om, vanwege de kosten, af te zien van de herinrichting. De provincie Gelderland heeft inmiddels goedkeuring voor de rotonde gegeven.

De raad neemt tijdens de laatste raadsvergadering voor de zomer, 26 juni, een besluit over het project Breedeweg-Oost.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie liebers

Ach ja als men achter af woont schijnt men het op de langer baan te plaatsen met andere woorden dat komt wel een keer nou de weg naar de grens moet zeker op geknapt worden. En die rotonde is ook weg gegooid geld en zaag maar alles om dan hebben ook nog openhaard hout en doe maar gewoon hypocriet zoals bij Staatsbosbeheer.

Piet.

Hebben de heren er ook aan gedacht dat er onder de grond ook nog vanalles ligt? Er zullen regelmatig verzakkingen optreden als gevolg van kapotte riolen en de ratten zullen over de weg huppelen,let op mijn woorden.

De groene vinger

Rioolrat thijssen en Harrie ? Of sprookje van het Binnenveld Theetje ?

Lambert

Ook dat hebben ze van het kabinet geleerd. In de Randstad alles regelen want wat er achter de Utrechtse Heuvelrug gebeurd merken we toch niets van. Voor het lokale kabinet zijn alle ogen op Ubbergen en Millingen gericht, tja en dan moet je iets met de entree van t dorp vanaf de Zevenheuvelenweg. Wat er ondertussen achter je gebeurt is toch niet belangrijk, de blik is Noord-Noordoost!!

Ben.Helder

Grappig dat de Gemeente ineens vindt dat er gebrek aan draagvlak onder de bewoners is.
Je zou haast gaan denken dat dit college zich iets aantrekt van de mening van de bewoners.
Als zij dit argument bij de Centrumplannen al hadden ontdekt dan zou er nu niet voor leegstand worden gebouwd maar voor betaalbare woningen zijn gekozen, voor gewone mensen, die een redelijke huur nog kunnen betalen.

wpDiscuz