Landwaard Streekgala 2014

Op zondag 29 juni 2014 staan de leukste boeren en tuinders weer voor jullie klaar. Maar liefst 27 ondernemers rondom Nijmegen, Arnhem en Kleve nodigen je van harte uit om een dag op de boerderij te beleven.

Poster_Streekgala_2014-DGB

Wil je koeien knuffelen, geitencappuccino proeven, een insectenhotel maken, wijn proeven of zien hoe natuurkoeien erbij staan? Kom dan tussen 11.00 en 17.00 uur naar dit gratis evenement voor het hele gezin!

Tijdens het Streekgala kom je alles te weten over het leven op de boerderij. Zo kun je kijken bij boeren die koeien, slakken, vissen of biggetjes hebben. Je kunt rondstruinen bij tuinders door boomgaarden met appels en peren of velden met aardbeien en frambozen. Bij alle bedrijven is wel iets bijzonders te zien of te beleven. Op www.streekgala.nl vind je een overzicht van alle bedrijven die meedoen.

Fietsen & wandelen

Organisator Stichting Landwaard heeft samen met hoofdsponsor Rabobank zes fiets-/wandelroutes uitgezet, die de verschillende boerenbedrijven met elkaar verbinden. Er zijn routes in Arnhem-Zuid – Liemers, Land van Maas en Waal, Duffelt, Groesbeek, Wijchen – Leur en Ressen – Bemmel. De routes zijn tussen de 10 en 40 km lang en kunnen gratis gedownload worden vanaf de website.

Streekgala-DGB

Route Groesbeek

De Groesbeek route is 18 km lang en er is van alles te beleven! Zo kun je bij geitenboerderij ‘t Ketelbos op de foto met je favoriete lammetje, bij melkveehouderij De Hoge Hof vertellen ze je alles over de zwart bonte koe en bij vakantieboerderij De Holdeurn kun je de biologische wijngaard bekijken. Minicamping ‘Bij ons’ bestaat dit jaar vijf jaar en pakt flink uit tijdens het Streekgala! Zo kun je je eigen vlot bouwen en tussen 12.30 en 13.30 uur zijn er legervoertuigen te bewonderen.

Proef de regio

Wij geloven dat producten waarvan je de herkomst kent nog beter smaken. Lokale producten met een verhaal die het waard zijn om te delen. Speciaal geselecteerd en lokaal geïnspireerd hebben we daarom een Streekgala pakket samengesteld. Een pakket met minimaal 5 producten uit de regio is te bestellen op www.streekgala.nl. Ook kun je ook meedoen met de fotowedstrijd. Degene die de mooiste foto van het Streekgala weet te maken wint een gratis Streekgala pakket t.w.v. €50,-.

Dus verzamel je vrienden en familie, download één van de mooie routes en ga op 29 juni op bezoek bij de boer!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie liebers

Hartstikke mooi man.

Muts

@Willie: Het is niet verplicht om op elk artikel te reageren. Ik meld het gewoon even, kan zijn dat je het nog niet wist.

willie liebers

Moet ik zelf weten.

Kruimeltje

Hahahaha, die Muts

wpDiscuz