[Foto’s] Officiële oplevering “De Groesbeek”

Op woensdag 18 juni is “De Groesbeek” officieel opgeleverd, samen met kinderen uit groep 5 en 6 van basisschool Op De Horst uit Groesbeek, bij camping ‘Bij ons’ (Cranenburgsestraat 178). Belangstellenden waren van harte welkom de struintocht en officiële handeling bij te wonen.


Kinderen onderzoeken het water van de zojuist opgeleverde “De Groesbeek”. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De openingshandeling werd verricht door heemraad Mathieu Gremmen en wethouder Theo Giesbers. De kinderen van basisschool de Horst waren bij het water bezig met een activiteit. Zij gingen als jonge onderzoekers enthousiast te werk voor de 0-meting. Het bermpje werd gevonden. Dit visje in combinatie met de aanwezigheid van schaatsenrijders geeft aan dat de waterkwaliteit zeer goed is.

Verder werden door de kinderen haftelarven, waterschorpioenen, bloedzuigers, bruine kikkers, vlokreeften en driedoornige stekelbaarsjes gevonden. De kinderen moesten de scores bijhouden en komen nog zeker een keer terug. De beek is namelijk een prachtige plek voor natuureducatie.

“De Groesbeek”

De voorheen rechte watergang is meanderend aangelegd. Daarnaast zijn er stroken met bomen, struiken en ruig gras aangelegd waardoor er in en om de Groesbeek een ecologische verbindingszone ontstaat. Hierdoor is meer ruimte is voor waterberging. Het slingeren van de beek zorgt ervoor dat er langzaam en snel stromende waterbewegingen ontstaan. Hierdoor ontstaat een biodiversiteit aan flora en fauna. Ook dit komt de waterkwaliteit ten goede. De doelstellingen voor wat betreft het waterbeheer, ecologie en waterkwaliteit zijn behaald. Nu kan iedereen hiervan genieten.

In november 2013 zijn de gemeente Groesbeek en Waterschap Rivierenland gestart met de gedeeltelijke herinrichting van de watergang de Groesbeek.

Foto’s werkzaamheden en opening De Groesbeek. Foto’s openen tijdelijk, vanwege een technisch probleem, in een nieuw venster en moeten om die reden één voor één geopend worden. Excuses voor het ongemak.


Foto’s van kinderactiviteit bij het water. Foto’s en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.


Foto’s van maart en april 2014. Foto’s en rechten: Henk Eikholt (Twitter) en DeGroesbeek.nl.


Foto’s van eind januari 2014. Foto’s en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Waterschap Rivierenland

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Groesbeek is een geweldig stukje natuur rijker. Prachtige aangepast!

jeuh

Aangepaste natuur bestaat natuurlijk niet.

Kruimeltje

Gecultiveerde natuur, als je dat meer passend vindt.
Niks zeggen maar euh, je stemt vast op GroenLinks.

willie liebers

Hartstikke mooi toch.

wpDiscuz