[Foto’s] Freedom Trail 2014

Donderdag en vrijdag vond een nieuw, sportief en collegiaal evenement plaats: de Freedom Trail.


Freedom Trail bij het Bevrijdingsmuseum. Rechtsachter de gerestaureerde Britse Sherman Tank, Robin Hood geheten. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Tijdens deze tocht laten honderden politie- en brandweermedewerkers, militairen en veteranen in estafette-vorm zien waar zij voor staan en zich dagelijks voor inzetten: een vreedzame en veilige samenleving.

De Freedom Trail is uniek! Per motor, fietsen, hardlopend en zwemmend volgde men deels de route die de geallieerden precies 70 jaar geleden aflegden toen zij Europa bevrijdden: vanaf de D-Day stranden van Normandië naar Nederland. Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek lag ook op de route. Bekijk hier de routekaart.

Het hoogtepunt van de Freedom Trail is de finish op 6 juni op Strand Nulde, waar alle deelnemers tegelijkertijd aankomen: een ‘invasie’ van sportende collega’s, die warm worden onthaald door familie, vrienden en collega’s. Na de finish is er een feestelijke slotmanifestatie met hapjes, drankjes, muziek en speciale gasten!

De Freedom Trail is een initiatief van Stichting Waardering Erkenning Politie en het Veteraneninstituut en wordt ondersteund door de Nationale Politie, de Brandweer en het ministerie van Defensie.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Website Freedom TrailTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Freedom Trail 2014

Reageren is niet toegestaan.