Bospicknick in het Groesbeekse Bos

Op zondag 6 juli organiseren Staatsbosbeheer, Stichting wAarde en de gemeente Groesbeek een bospicknick in het Groesbeekse Bos. Daarbij wordt op een andere manier naar wat er groeit en bloeit in de natuur gekeken. Wat kun je eten uit de natuur en hoe? Iedereen die dat leuk vindt kan meedoen.

Om 14.00 uur begint wethouder Theo Giesbers met een inleiding en vertelt over zijn eigen beleving uit zijn jeugd, en hoe hij altijd twee weken lang bosbessen plukte in de bosbessenvakantie. Het zangkoor De Siesmejennekes zal het bosbessenlied ten gehore brengen.

Daarna is er een tocht door het bos met een ervaren natuurplukker en wordt gekeken naar wat voor eetbaars het bos te bieden heeft. Voorts kunnen deelnemers tegen een kleine vergoeding genieten van bosbessen- en andere natuurproducten.

Samenkomst bij de werkschuur Staatsbosbeheer aan de Ds. J.A. Visscherlaan 2, tegenover het natuurkampeerterrein om 14.00 uur. Het geheel duurt ca. 2 uur en er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden is verplicht en kan bij boswachter Corien Koreman tot 1 juli via [email protected]

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Koekeleklef

Goed initiatief, voedsel komt voort uit de natuur. Het is belangrijk om daar soms bij stil te staan. Daarnaast is de bosbessenpluk een stuk cultuurhistorie waar we eigenlijk elk jaar de aandacht op zouden richten. Zoiets als de “Gruusbekse Wasberredag” met allerlei activiteiten. En voor de toeristen zingen we dan –Alles vol, alles vol behalve miene………..etc

www.hanspeters.eu

Is inderdaad een goed initiatief, al is de wasberre pluk al vol op aan de gang. Ik heb al een paar pond geplukt en gisteren al wasberre koek gehad.

willie liebers

Om niet te vergeten de bijen zijn wel heel belangrijk in de natuur en over bosbessen gesproken ze zijn erg gezond en hebben een goede invloed op ons gestel.er staan genoeg bosbessen alleen er zijn plekken daar staat niks. omdat de zaagmachines de sporen stuk gereden hebben en er zijn plekken waar ze nog een tik hebben gehad van de vorst. Indien men de bospercelen waar men gezaagd heeft mooi zou achter laten en schoon maken hebben we over enkele jaren weer bosbessen in overvloed.

willie liebers

Goed initiatief nou Corientje aan melden verplicht de speelweide is er pal tegen over er zal heus geen legioen mensen op af komen zoals bij het WK.

wpDiscuz