Veteranendag in Nationaal Bevrijdingsmuseum

Op vrijdag 27 juni worden de veteranen in de gemeente Groesbeek weer voor een ontvangst uitgenodigd. De ontvangst betreft zoals de laatste jaren gebruikelijk niet alleen Groesbeek, want ook de veteranen uit de gemeente Millingen aan de Rijn zijn uitgenodigd als ook de veteranen uit de gemeente Ubbergen.

Onder veteranen wordt verstaan: alle gewezen en ook actieve militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband.

De veteranen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Mogelijk heeft de gemeente daarbij niet alle veteranen bereikt. Diegenen die geen uitnodiging hebben ontvangen en de bijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich t/m vrijdag 20 juni bij mevrouw L. Lamers van de gemeente Groesbeek aanmelden via [email protected]

De bijeenkomst vindt plaats in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 -1945 en duurt van 15.30 uur tot 18.00 uur. Het thema is “70 Jaar Market Garden” en de heer Jory Brentjens, verbonden aan het museum, zal hierover een presentatie verzorgen. Daarnaast zal burgemeester Keereweer de veteranen toespreken en uiteraard laat het programma voldoende ruimte voor ontmoeting en uitwisseling van ervaringen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie liebers

LEVEN DE VRIJHEID,

wpDiscuz