[Foto’s] Verzameling zwerfafval als teken van afschuw

Een bord met “Laat niet als dank” en daarachter een lading zwerfafval van de laatste week moet mensen er op attenderen dat het eens afgelopen moet zijn met het dumpen van afval.


Lading zwerfafval als teken van afschuw. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Een soort “kunstwerk” van het afval is, als teken van afschuw voor het achteloos wegwerpen hiervan, in het bos geplaatst. Het is te zien langs het fietspad nabij de Biesseltsebaan. Aan de Biesseltsebaan liggen ook afvalzakken.

Het dumpen van afval nabij de Groesbeekse bossen, maar ook op andere locaties, is al veel langer een probleem in het heuveldorp.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
www.hanspeters.eu

Ik ben met de nachtboswachter weg geweest, dit afval is door hem gevonden, op en langs het schelpenpad. Nu wat aandacht met het toerisme seizoen gaande en voor de deur is niet verkeerd.

stom

Jeetje wat een zootje,bah bah

klaas

geef die nachtboswachter een bonnen boek kan ie gelijk bekeuren zit toch de hele dag en nacht in het bos

Hans

Het is ook elke week raak bij de speelwei bij Meesters. Dat wordt door de bosgroep van Plurijn opgeruimd maar het is schandalig dat dat elke week weer hetzelfde liedje is. Het kan nog erger trouwens want op het marktterrein achter de Zoma is het elke dag raak als de hangjongeren hun auto’s weer hebben leeg geveegd! Wanneer gebeurd er eindelijk eens iets?

willie liebers

Nou na een week het afval dat smorgens vroeg langs het schelpenpad ligt de gekste dingen verliezen of gooien ze in de natuur een BH knuffels flessenwijn handtassen zonder inhoud wel de pappenrassen liggen er meestal in de buurt fietsframe op blaasbare seks poppen noem maar op televisies koelkasten matrassen te veel om op te noemen.ik denk dat Staatsbosbeheer de afvalbakken bij bankjes te terug moet plaatsen.of ook een vangnet moet plaatsen langs de heumensebaan zou er toch weinige troep in de bermen komen.

willem 2

Ja goed idee. Een vangnet langs de Heumense baan.
Dan kan ik mooi vanuit mijn rijdende auto proberen een TV of koelkast er in te flikkeren.

willie liebers

Nou Willem ik denk dat je dat niet zou lukken want dat net draagt 50 kilo en is bestemt voor papier en drankflesjes en blikjes maar het werkt wel positief en er is goed over naar gedacht vaak weet men al snel waar zo’n net langs de weg staat.

Las gister dat ze camera’s ophangen om de wolf te spotten. Misschien een idee om strategisch een paar camera’s rond de speelweide te hangen?
Zo zijn de vuilnisbelt jongeren zo gepakt

Willie een prima idee hopelijk helpt het!

willie liebers

Het zal veel mensen wel aan het denken zetten Jan en er zal morgen of maandag een groot verslag komen in de Gelderlander en op scholen zou men er ook meer aandacht aan moeten geven en indien men statiegeld zou geven op die kleine flesjes en blikjes zou men ze veel minder vinden in de natuur in Duitsland zijn ze wijzen op dit gebied.

miran

Snap niet dat dat allemaal in het bos gegooid moet worden alles kun je inleveren, plastic, papier, witgoed, kleding noem maar op het is te gek voor woorden schandalig

wpDiscuz