Leermeester-gezel in de strijd tegen jeugdwerkloosheid

De samenwerkende gemeenten rond Nijmegen gaan per 1 juli nog nauwer samenwerken bij de Bestrijding jeugdwerkloosheid.

Logo_Ambachtsplein_Nijmegen-DGB

Vanaf 1 juli biedt het Regionaal Jongerenloket Nijmegen dezelfde begeleiding aan alle jongeren uit het Rijk van Nijmegen. Ook het Ambachtsplein werkt actief mee aan het verminderen van jeugdwerkloosheid in de omgeving van Nijmegen.

Bij het Ambachtsplein kunnen jongeren een ambacht leren van een vakbekwame leermeester in een klein bedrijf. Jacco (zie afbeelding) is een van deze jongeren. Hij startte een aantal maanden geleden als leerling bij hovenier Maarten Vaessen. Hij leert nu het hoveniers vak in de praktijk. Bovendien ondersteunt het Ambachtsplein de leermeester en zijn gezel met trainingen op het gebied van zelfregie, werknemerskwaliteit en praktische begeleiding. De job coach van het Ambachtsplein komt elke week op de werkplek om de voortgang en eventuele problemen te bespreken en op te lossen.

Bij kleine ondernemers bestaat veel animo om jongeren een nieuwe kans te geven. In 2011 startte het Ambachtsplein met twee leerlingen en zes leermeesters. Nu zijn er meer dan 60 kleine ambachtelijke bedrijven uit de regio bij het Ambachtsplein aangesloten. Zij hebben samen zo’n 25 gezellen in de leer. De meeste leermeesters komen uit de gemeente Nijmegen, maar vanaf 1 juli kunnen nu ook jongeren en bedrijven in de omliggende gemeenten leerling en leermeester worden bij het Ambachtsplein.

Jacco_Suurling_en_Maarten_Vaessen-DGB
Jacco (links) samen met Maarten Vaessen.

Jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die op dit moment een WWB of WAJONG uitkering ontvangen kunnen terecht bij het Ambachtsplein, mits het Regionaal Jongerenloket Nijmegen (voor de Wwb) of het UVW (voor de Wajong) toestemming geeft voor het traject. Het Ambachtsplein wil door deelname aan deze pilot ook leermeesters en leerlingen uit de omgeving van Nijmegen, waaronder Groesbeek, aantrekken.

Voor meer informatie over leerling of leermeester worden bij het Ambachtsplein kunt u terecht op de website: www.ambachtspleinnijmegen.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Otto

En de 50 + groep dan, die vallen tussen de wal en het schip.

willie liebers
Nou de praktijk is toch altijd beter dan de theorie. En gelijk een vak leren in deze moeilijken tijd bij Staatsbosbeheer werken ook al veel jongeren maar daar zit iets anders achter het onderhoud van het project heidenrijk wat ontiegelijk veel onderhoud kost en in feiten alleen geld op levert en straks miljoenen gaat kosten. Terwijl men aan het eigenlijke werk niet toe komt jammer sprak van middag een vrouw die ecologie gestudeerd hard en ze zij wat ze in de vennen geflikt hebben en in de bossen van Groesbeek is de zaak van natuurbeheer en plant en dier de… Lees meer »
miep

Lijkt me al voor de 28+ club!

@Liebers

Het spijt me zeer, maar ik kan er geen touw aan vastknopen.

wpDiscuz