[Update/MP3] Nog geen extra parkeerplaatsen Lidl

Lidl wil een gemeentelijk terrein, dat op dit moment door de gemeente aan De Hoeve wordt verhuurd, als extra parkeerplaats voor haar nieuwe supermarkt huren.

Aan de Herwendaalseweg in Groesbeek is men bezig met de bouw van een nieuwe Lidl. De bouwvergunning voldoet weliswaar aan de parkeerbalans, maar extra parkeerplaatsen zijn volgens het bedrijf gewenst om onder andere parkeeroverlast in omliggende straten te voorkomen. Lidl wil er voor zorgen dat er rondom de nieuwe supermarkt een optimale parkeervoorziening ontstaat.

Zowel bezoekers van discotheek De Hoeve (in het weekend) als ouders van kinderen van basisschool De Sieppe (‘s ochtends) maken nu gebruik van de parkeerplaats. Lidl is bereid om voor dit terrein € 15.000,- per jaar aan huur te betalen en het daarbij zelf te voorzien van bestrating en groen.

De politieke partijen Sociaal Groesbeek, CDA en VVD steunen dit plan en hebben een motie ingediend, die het college de opdracht geeft om te onderzoeken op welke wijze aan de wens van Lidl tegemoet gekomen kan worden. De drie partijen hebben samen met 7 van de 17 zetels nog geen meerderheid in de Groesbeekse raad.

Donderdagavond, tijdens de raadsvergadering, wordt de motie behandeld.

Update 26-06-2014, 21:55 uur:
Het college ontraadde deze motie donderdagavond. “Er is een duidelijk gemeentelijk beleid, vastgesteld door de raad, wat betreft situering van winkelvoorzieningen. Lidl heeft een manier gevonden om dit beleid te ontduiken en heeft daarmee lak aan dit beleid. Zij gaat zitten waar het haar het beste uitkomt. Dit bedrijf doet iets wat wij liever niet hebben en dan moeten wij dat niet gaan faciliteren”, zei wethouder Sjaak Thijssen donderdagavond. Hij benadrukte dat het steunen van deze motie haaks staat op het gevoerde beleid.

Sociaal Groesbeek bracht de motie alsnog in stemming. Het werd uiteindelijk 7-7, drie raadsleden waren afwezig. De motie wordt tijdens de eerstvolgende raadsvergadering na het reces weer behandeld.


Debat motie extra parkeerplaats Lidl. Audio: Omroep Groesbeek.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie liebers

Mooi mee genomen toch kan men goed gebruiken in de toekomst .

Johan

Wat laat om NU met die te verwachten problemen te komen.

Theo

Wat te denken met het verkeer dat op en af rijd van deze parkeerplaats, hier zal het nog wel eens knallen.

Zoals artikel schrijft voldoet de bouwvergunning aan de parkeerbalans. Als Lidl de kosten van de aanleg van de parkeerplaats op zich neemt en bovendien ook nog huur voor het gebruik gaat betalen, zie ik hierin geen enkel probleem. Ik ga er wel vanuit dat de parkeerplaats wel beschikbaar blijft buiten de openings tijden van de Lidl. Ik hoop wel dat men rekening houdt met de gemaakte afspraken die aan de voorkant zijn gemaakt, met de omliggende bewoners.

Lambert

En wat is er geregeld voor het aanleveren van de goederen? Gaan we weer vrachtwagens dwars op de weg krijgen of wordt er voorzien in een degelijke aanvoerroute. Waarschijnlijk is er weeralleen nagedacht over het aantal parkeerplaatsen volgens de bekende richtlijnen, maar is er weer geen voorziening voor de aanvoer. Dat wordt weer lekker op de Herwendaalseweg!!

boersteeg

geef de lidl weinig kans op dit moment.
want zak thijssen is tegen alles wat maar met lidl te maken heeft.
misschien na november als hij uitgebansjoerd is en hem uitgezwaaid hebben.en ja lambert er kunnen zelfs vrachtwagens draaien op het parkeerterein zoals te zien is in het concept.
maar helaas er zijn mensen die altijd tegen zijn……

klaas

door bouwen

www.hanspeters.eu

In feite zeggen 7 raadsleden laat die 15000 euro huur maar zitten, wij willen gewoon een veldje dat niet gebruikt wordt.
En natuurlijk moet er met de huidige huurder gesproken worden enzv. Ik denk alleen een win win situatie voor iedereen. Lidl heeft voldoende parkeerplek, de Hoeve kan de plek op haar tijden benutten en de ouders van de Sieppe kunnen hun auto parkeren en hun kids naar school brengen.

Marcel Poelen
ondernemers pesten door Sjaak noem ik dit. De Lidl komt op deze locatie, dat staat al vast en is ook geheel volgens het bestemmingsplan. Als de parkeerplaats in goed overleg met de Lidl, De Hoeve en de buurt wordt opgeknapt is dat een win situatie voor iedereen in die omgeving. Ik heb vanavond in de Raadszaal niet een argument van Sjaak, het GVP en de PVDA gehoord dat getuigd van realiteit of een oplossend vermogen in het belang van de ondernemers en de buurt. Het is alleen maar plagen en dwarsliggen. Naar mijn mening machtspolitiek er zijn namelijk geen argumenten… Lees meer »
Peter

Zo kennen we kinderachtige Sjaak Thijssen weer. Lidl heeft helemaal niets ontdoken, maar gebouwd waar volgens het gemeentelijke bestemmingsplan een winkelbestemming is. Er is iets anders aan de hand, Sjaak wil iedereen in de nieuwe centrumkolos. Wat iedereen met gezond verstand al lang aan zag komen ziet Sjaak nu ook. Het centrumplan wordt een groot financieel fiasco. De projectontwikkelaar wilde niet beginnen, maar de gemeente heeft zich op allerlei manieren garant gesteld. Dus als er verliezen zijn kunnen wij als belastingbetaler opdraaien voor de grootheidswaanzin van Sjaak Thijssen.

www.hanspeters.eu

Marcel er moest zelfs tegen stemvolk, dat in de file zat op de 61 richting sportpark Zuid worden ingevlogen, anders was de motie aangenomen.

kippie

Marcel, ga jij maar lekker je boodschappen op de fiets doen. Even een paar stevige fietstassen monteren. En dat geldt ook voor al die mensen met overgewicht die bij de lidl hun kar volladen met ongezonde rotzooi. En stop met het eten van kipfilet. Beetje hypocriet: protesteren tegen de legbatterij Van Deurzen, en ondertussen plofkip eten.

Toontje

Nog nooit werd de mentaliteit van de heersende heren duidelijker aan het daglicht gebracht. Triest. Eerst het zaakje in de stront laten lopen bij Schreven en nu dit. Je zult maar ondernemer zijn.

buurt
Er is toestemming gegeven voor dit plan. Zorg dan nu ook dat er geen verkeersproblemen ontstaan op de Herwendaalseweg. Gebruik dan ook de gemeentelijke ruimtes multifunctioneel. De Hoeve is namelijk nooit open tijdens winkeltijden. Dus wat is het probleem als beiden partijen gebruik maken van deze parkeerplaatsen.De Lidl heeft toegezegd dat ze de parkeerruimte willen opknappen en ook nog huur willen betalen. Volgens mij kunnen alle partijen hier een win-win situatie uit halen. Daarbij heeft de Hoeve een fantastisch parkeerterrein die nooit meer vol staat dus de Hoeve zou ook genoeg hebben aan hun eigen parkeerterrein. Wat is nu eigenlijk… Lees meer »
Rens
De raad van Groesbeek functioneert steeds meer als een ” NIET TE GELOVEN, THEATERSTUK ” De huidige coalitie; vormt een nieuwe politieke stroming van opperpriester (Sjaak Thijssen) met in het kielzog voldoende raadsleden die als (perspectiefloos)betaald KLAPVEE wel wil optreden is te duiden als “De Stoicijnen”. Burgers, ondernemers, kiezers sta op, sta op zeg ik u en roep, schrijf, protesteer: genoeg is genoeg, HALT, STOP deze onzinnige geldverkwistende (betweterige) coalitie. Voorbeelden van geldverkwisting: Vossenhol in De Mallemolen? reeds gemaakte kosten? Handhavingsbeleid permanente bewoning? reeds gemaakte kosten? Uw reistijd door het centrum? kosten? Zwembadplannen? reeds gemaakte kosten? LIDL frustreren? kosten €… Lees meer »
Marcel Poelen
@ Hans Peters: inderdaad, Hennie Eikholt van de GVP kwam pas tijdens de vergadering binnen, zonder de Raadsstukken van die avond, gelukkig kon Peter Leenders van de PVDA nog snel even fluisteren; ‘NEIN gegen die’ Lidl motie. En Hennie deed dat bij onderwerp 19 met de volledige politieke overtuiging van een Volksvertegenwoordiger ……….. die de coalitie blind steunt. Sjaak zal dat waarderen van Hennie en bij de buurt, de Lidl, de school, Jos Jacobs, ondernemers en de Lidl klanten gaat het licht even uit. @ Kippie: dat kip filetje dat ik eet is geen plof-kip, die eitjes van jouw laat… Lees meer »
Ben.Helder
‘Dit bedrijf doet iets wat wij liever niet hebben’ vindt GVP wethouder Thijssen en z’n PvdA hulpjes. En weer ontstaat de schijn dat als Sjaak iets niet wil, alle anderen ‘De Sjaak zijn” als het niet in de plannen van de Groesbeekse Vriendjes Politiek valt. In gladde PR taal: “Het valt buiten het gevoerde beleid” Ja ja! De winkelruimtes onder de dure appartementen voor vermogenden moeten toch gevuld nietwaar? Niet het belang van de gemiddelde Groesbeker, die Lidl waardeert en daarnaast goede parkeervoorzieningen gewoonweg nodig heeft, staan in deze afweging voorop. Nog los van parkeeroverlast in nabijgelegen straten die gemakkelijk… Lees meer »
Sprookje

Ik snap er niks van: verkeersarmbeleid in het dorp, dus komt er een AH in het centrum? Bezoekers komen met een bolderkar of zoiets, niet met een auto?
Alle steentjes blijkbaar geplaveit voor deze groothandel door de gemeente.
Jammer voor de Lidl, een multifunctionele oplossing is te moeilijk voor deze Sjaak.

wpDiscuz