[Update] Fusie zorgt voor problemen binnen PvdA MUG

Er is een conflict ontstaan tussen de PvdA-fracties van Millingen, Ubbergen en Groesbeek (MUG). Dit meldt Omroep Gelderland woensdagmiddag.

Door de aanstaande MUG-herindeling hebben de drie fracties van de landelijke partij vorig jaar besloten om te fuseren tot één MUG-partij. Dit proces verliep aanvankelijk soepel, maar er zouden nu binnen de partij meningsverschillen zijn ontstaan die voor de nodige ontwrichting zorgen.

De problemen zijn zo groot dat Elke Pastoors, dé kandidaat om de lijsttrekker van de nieuwe partij te worden, opstapt. Onlangs was zij in het Omroep Groesbeek-programma Dorpsplein nog positief over haar toekomst in de politiek.

Naast PvdA zijn ook andere landelijke partijen (CDA, VVD, GroenLinks en D66) gefuseerd tot één MUG-partij. De lokale partijen gaan zelfstandig de verkiezingen in. Deze verkiezingen worden op 19 november 2014 gehouden.

De gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek fuseren per 1 januari 2015.

Update 26-06-2014, 10:15 uur:
Woensdagavond heeft de PvdA-afdeling Millingen, Ubbergen, Groesbeek in een algemene ledenvergadering het programma vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. De leden waren hierin unaniem. Nadat de tekst is opgemaakt zal het programma worden verspreid.

Ook is er tijdens de vergadering over het vertrek van Pastoors als lijsttrekker gesproken. De kandidaatstellingscommissie zal binnen enkele weken met een nieuw voorstel komen voor de lijst.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Omroep Gelderland

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Tja, als je het landelijk al niet kunt, waarom lokaal dan wel.
Ook erg sterk om voor de verkiezingen elkaar de tent uit te vechten.

willie liebers

Ach laat ze toch heen doen het is gewoon weer een tactisch politiek spel om dat bepaalde partijen goed zijn in manipuleren en wie het door heeft word straks weer winnaar.

henk

Ach kruimeltje weet het weer eens beter. Is nu een keer de PVDA aan de beurt.
Als jij het allemaal zo goed weet, waarom begin je geen eigen clubje dan hoef je niet telkens anderen af te zeiken.

Ik ben dan misschien te chauvinistisch, maar ik stem in November alleen op een partij die de belangen van Groesbeek op de eerste plaatst heeft staan.

Hans

En dat zijn in dat geval dus de lokale partijen. De landelijke partijen zijn voor het grootste deel voorstander van de naam Berg en Dal dus dat weegt ook zwaar mee denk ik?

Precies Henk.
Kruimeltje lijstaanvoerder voor de P.V.S.

(Partij Voor Sukkels)

Toontje

@Ger: stemadvies (geheel vrijblijvend 🙂 ) SG!!!

Kloeke

Lokale partij is het beste maar niet gvp!!!! Gvp en pvda zijn de grootste afbrekers die we hebben.

Otto

Goed bezig PvdA,veeg mekaar maar de pan uit, de stemmen zijn toch al verloren door niet naar de burgers te luisteren gedurende de laatste 4 jaar.
Daarom PvdA en GVP, pak maar vast jullie boeltje maar in daar in het Gemeentehuis en schrijf je maar in bij het UWV.

www.hanspeters.eu
Ja het is jammer dat Elke heeft besloten te stoppen, dat was eerlijk is eerlijk een PvdA kandidaat van kaliber. Dat men zich hier gepasseerd voelt begrijp ik, maar ik begrijp ook de keuze van PvdA MUG. De vertegenwoordigers hier zijn toch gewoon een stel ja knikkers van een bepaalde coalitiepartij. Wat ik me nu stiekem toch afvraag is zullen ze met dit wetende in hun achterhoofd, nog voor herindeling gestemd hebben om was de stemverhouding 10 voor herindeling en 7 tegen zijn geworden? @Otto een raadslid krijgt weliswaar een vergoeding, maar komt niet in aanmerking voor een uitkering. En… Lees meer »
Marcel Poelen

Jammer voor de PVDA en jullie lieten ook deze avond in de Raadszaal weer zien dat er hoognodig nieuw sociaal bloed nodig is. Elke had die kwaliteiten kunnen inbrengen.
Welk PVDA raadslid had deze avond zijn stukken goed doorgelezen voor hij de Raadszaal in stapte? Noem er een!

DeKIWI
DEKIWI is van mening dat Marcel Poelen(hij heeft zich sinds kort aan gesloten bij Sociaal Groesbeek)wel erg hoog van de toren blaast. Elke andere partij zou zich drie keer achter de oren krabben om met iemand in zee te gaan die notabene illegaal op een vakantiepark woont. Hoe geloofwaardig ben je dan nog? Maar kennelijk gaan ze daar bij S.G aan voorbij. In hoeverre kun je dan nog spreken van integer zijn. Marcel misschien een tip voor jou kijk eerst goed naar je zelf voor dat je van alles over anderen gaat roepen en schrijven. Ik wens je voor de… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Beste KIWI al zet ik iemand uit Amsterdam op de lijst, geen Nederlander woont in Nederland illegaal. Indien Marcel of die fictieve Amsterdammer gekozen tot gemeente raadslid, dan moet ie in Groesbeek ingeschreven zijn. Mogen wij misschien zelf kiezen wie of dat wij op de lijst zetten en mogen wij daar omtrent zelf afspraken maken? Ik dacht het wel, neem een voorbeeld aan Peter Leenders die in Duitsland woont zelfs internationaal mag deze coalitie ons dorp besturen. Maar ook vanuit Millingen kon Groen Links dat gisteren. Niks aan de hand dus.

Party Animal

GRUUSBEK BOVE!!!

Bruuk 41

@ DEKIWI; beste DEKIWI ook wij wensen je veel wijsheid toe

DeKIWI
Beste Hans, natuurlijk heb je de vrijheid om de lijst in te vullen zo als S.G dat wil. Maar kennelijk heb je mijn reactie niet goed gelezen want je gaat er dingen bij halen die er totaal niet toe doen. Het gaat om integriteit van personen en om onbesproken gedrag en geloofwaardigheid. In de landelijke politiek is het een doodzonde als je met een Nederlands paspoort illegaal op een vakantiepark woont en dat nog probeert te vergoelijken. Beste Hans als reageert beperk je dan tot de kern van de stelling want dat mis ik in je reactie, dus er is… Lees meer »
willie liebers

Nou hans ik moet de kiwi gedeeltelijk gelijk geven je zou ook veel stemmen kunnen verliezen als de politiek er mee gaat manipuleren of kun je niet voor uit denken want als het op meer stemmen aan komt slapen ze niet stel eens iemand aan die er een beetje door heen kijkt.

Kruimeltje

Als die partij er komt heb ik al twee leden, namelijk Henk en J.

Party Animal
Eindelijk een geschikte kandidaat. We hebben de laatste 12 jaar nog niet 1 keer, serieuze raadsleden gehad van het PVDA. Moet zeggen Sjaak Kamps was de normaalste. Wie neemt Martijn Smiermann Nu serieus.. met zijn gestotter in de raadszaal. En maar niet te denken aan Wil Giesbers… Meerdere malen dreigde hij in te doemelen in de raadszaal (stiekem een paar wijntjes op van te voren). En wat dacht je van onze automonteur… Als je deze namen leest dan snap ik wel de keuze van Elke… Moet wel even benoemen… Onze eigen Pim heeft zijn best gedaan. Maar ook hij was… Lees meer »
DeKIWI
Geacht feestbeest het zou goed voor je hersens zijn om te stoppen met feesten, want wat jij naar aller waarschijnlijkheid niet weet is dat alcohol je hersens aantast en dat heeft invloed op het rationeel denken en je verstandelijke vermogen, en je dagelijks functioneren Ik trek deze conclusie naar aanleiding van je reactie.Kennelijk behaagd het je om op alles en iedereen te reageren en daar bij mensen weg te zetten en te beledigen. Ik zou van Hans Peters zijn functioneren in de raad zowel inhoudelijk maar ook hoe hij zich presenteert van alles kunnen zeggen en roepen op een manier… Lees meer »
wpDiscuz