Meldingen van stankoverlast in De Horst

Medio juni heeft de gemeente diverse meldingen van stankoverlast op de Horst ontvangen.

Door de gemeentelijke BOA (Bevoegd Opsporings Ambtenaar) en een medewerker van de ODRN (Omgevingsdienst Regio Nijmegen) zijn diverse controles in de directe omgeving uitgevoerd.

De overlast was afkomstig van een weiland waar kippenmest op was uitgereden. De gemeente is niet belast met toezicht en handhaving van het uitrijden en toepassen van meststoffen. De Algemene plaatselijke verordening biedt ook geen mogelijkheden om in deze situatie handhavend op te treden.

De bevoegde instantie is de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) van het ministerie van Economische zaken. De gemeente heeft de meldingen doorgegeven. Uit een terugkoppeling van NVWA bleek dat de mest op een juiste en correcte wijze is toegepast en dat de NVWA verder geen actie onderneemt.

De gemeente doet het verzoek aan een ieder om bij het uitrijden van mest zoveel mogelijk rekening met de omgeving te houden. Op droge en warme dagen kan het uitrijden en toepassen van mest voor veel overlast zorgen. Bij voorkeur dus uitrijden en toepassen op regenachtige dagen en op dagen waarop neerslag verwacht wordt.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
fluitkelje

Wat een stelletje zeikerds,die paar boeren die we nog hebben moeten die ook nog weg,waar denken jullie waar je eten vandaan komt.

Kruimeltje

Wie zegt dat boeren weg moeten? De vraag is enkel of de betreffende boer rekening met zijn omgeving wil houden. Is dat nu zo veel gevraagd?

luchtje

Oeps, Tok Tok; het windje was er uit voor dat ik er erg in had. Wel jammer dat die paar boeren op de Horst nu de pineut zijn van mijn scheetjes. Fijn dat de ambtenaren eerst gaan rollebollen over verantwoordelijkhe…. oeps snel naar de Horst het borrelt weer in mijn gevoelige darmen of zal ik deze keer naar het gemeentehuis gaan, dat lucht zeker op, Tok Tok.

kloeke

Komt van de plaksel af…je ruikt daar een te grote ego….

fluitkelje

Dat dom gelul van de gemeente mest uitrijden als het gaat regenen, moet die boer dan de hele dag bij buienradar gaan zitten kijken,en als het dan lange tijd niet regent,moet die boer dan de tent een tijdje sluiten.

fluitkelje

Kruimeltje is het te veel gevraagd als de omgeving een beetje rekening wil houden met de boeren,en niet gelijk beginnen te zeiken, en klachten indienen als ze een keertje buiten zitten en ze ruiken wat,dan had ik en de hele Stekkenberg vroeger wel duizend klachten kunnen indienen tegen boer Iep,dat hebben we nooit gedaan ,en dat is niet eens in ons opgekomen omdat te doen,wij hadden iets wat ze daar niet hebben,en dat is respect voor de boeren.Maar ja zeikerds blijven zeikerds.

Kruimeltje

Heb je het zelf geroken? Vraag het anders even aan de Horstenaren zelf hoe fris het ruikt.

fluitkelje

Fiets er drie tot vier keer per week valt allemaal mee,dus ik heb het geroken jij niet,ga het is doen dan weet je wat voor zeikerds het zijn.

wpDiscuz