Kringloop kijkt terug op geslaagde verhuizing

Op zaterdag 29 september 2012 opende Kringloop Groesbeek voor het eerst haar deuren aan de Cranenburgsestraat 160, in het pand van Hofmans.


December 2013: verhuizing. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Verhuizing

Vorig jaar, in juli 2013, werd bekend dat de kringloop op zoek moest naar een andere ruimte. Het duurde even, maar uiteindelijk werd er aan de Industrieweg een nieuw pand gevonden. De kringloop, onderdeel van Stichting Sint Michael, zit sinds een halfjaar op deze locatie. Tijd voor een terugblik op een drukke periode voor de beheerders en vrijwilligers van dit succesvolle initiatief.

“Betere locatie”

“Af en toe denken we nog terug aan de eierhallen aan de Cranenburgsestraat, maar het plezier en het gemak, comfort (verwarming, goede verlichting) en de centrale ligging van de hallen aan de Industrieweg maken het een groot verschil”, zegt Andre Brouwer van de Groesbeekse kringloop tegenover DeGroesbeek.nl. “De vrijwilligers hebben geweldig veel werk verzet. Zij hebben de hallen voorzien van stellingen, kasten en zij hebben ook de scheidingswanden geplaatst”.

“Geslaagde overgang”

Heel veel spullen moesten na de verhuizing opnieuw gesorteerd worden, zodat het een goed en overzichtelijk geheel zou zijn voor de vele bezoekers die wekelijks naar de kringloop komen. “We hebben tijdens de verhuizing echt vrachtwagens vol met spullen overgehuisd. Het terrein rondom de hallen is opgeknapt er is door een bedrijf extra parkeerruimte gecreĆ«erd, zodat er geen tekort is”, vervolgt hij. “Wij vinden het een geslaagde overgang en zijn iedereen ook erg dankbaar dat het zo geweldig loopt”.

Ondersteuning Voedselbank Groesbeek e.o

Door de verhuizing, de borgsom, de hogere huur en de aanschaf van stellingen heeft de kringloop het eerste half jaar niet veel winst gemaakt. Toch is de Voedselbank Groesbeek e.o wekelijks door de kringloop ondersteund met verse groenten, fruit en zelfs kaartjes voor het Kindervakantiewerk (KVW). Het beheer heeft inmiddels geld kunnen reserveren voor tegenvallers of slechtere tijden.

Bedankje

Brouwer heeft ook een boodschap voor de iedereen die meewerkt aan het grote succes, dat Kringloop Groesbeek heet: “Al met al een reden om u allen te bedanken voor het vertrouwen en de vele verkoopbare spullen die we krijgen of mogen ophalen”.

Informatie Kringloop Groesbeek

De openingstijden van de kringloop (Industrieweg 19 in Groesbeek) zijn wellicht bij iedereen bekend, maar voor een ieder die het nog niet weet:
– Elke zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur;
– Elke laatste zondag van de maand van 12:00 tot 16:00 uur.

Afgifte van spullen is elke zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur mogelijk.

Dringend verzoek om geen spullen zomaar voor de deur te zetten. Er komt camera toezicht (!) omdat er nog steeds ongevraagd spullen neergezet worden die helaas niet altijd verkoopbaar zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
miranda

Ik vind de kringloop helemaal top!Gewoon super om eens per paar weken even lekker rond te struinen…gewoon een uitje!
Ga zo door mensen!

Veteraan

Mooi gezegd Miranda, het is ook een pluim voor alle vrijwilligers die de Kringloop Groesbeek tot een succes maken.

wpDiscuz