Vierdaagse 2014: Parkeermogelijkheden Zevenheuvelenweg

Van 15 tot en met 18 juli vinden de Internationale Vierdaagse afstandsmarsen weer plaats. Traditiegetrouw is de donderdag de ‘dag van Groesbeek’, die dit jaar dus op 17 juli plaatsvindt.

Alle deelnemende wandelaars komen dan door het dorp Groesbeek en lopen vervolgens via de prachtige Zevenheuvelenweg terug naar Nijmegen. Overigens gaan de lopers evenals vorig jaar via de Watertorenweg-Leeuwerikweg-Kerstendalseweg naar de Oude Kleefsebaan. Hierdoor is in die omgeving een betere verkeersregulering mogelijk.

Verkeersmaatregelen

Om de veiligheid voor zowel deelnemers, bezoekers als omwonenden op die dag te waarborgen worden in goede samenwerking tussen gemeente en politie de nodige verkeersmaatregelen getroffen. Een overzicht van deze tijdelijke verkeersmaatregelen wordt naast de verplichte publicatie in de Staatscourant ook bekendgemaakt in de gemeenterubriek en via www.overheid.nl.

Zevenheuvelenweg aantrekkelijk

Gelet op de aantrekkelijkheid en de ligging van de Zevenheuvelenweg is uit ervaring gebleken, dat ruime parkeergelegenheid in de directe nabijheid van de Zevenheuvelenweg van groot belang is voor een georganiseerd verloop van de Vierdaagsedoorkomst. Daarom zullen in afstemming met de grondeigenaren op donderdag 17 juli 2014 weer de volgende tijdelijke parkeergelegenheden beschikbaar zijn:

* Een deel van het weiland gelegen aan de Zevenheuvelenweg 57 zal onder toezicht als openbare parkeerplaats in gebruik worden genomen. De aan- en afvoerroute naar die parkeergelegenheid loopt uitsluitend via de Meerwijkselaan (bij rotonde Sionshof) en Postweg. Omdat met name het laatste deel van de Postweg te smal is om auto’s elkaar te laten passeren zijn de aan- en afvoerroute op dat deel van elkaar gescheiden. Bovendien geldt dan op die betreffende weggedeelten tijdelijk een stopverbod en een verplichte rijrichting (√©√©nrichtingsverkeer).

Calamiteitenroute

Het aanrijden vanuit Nijmegen richting deze parkeerplaats over Nijmeegsebaan en Derdebaan is dus niet mogelijk en zelfs niet toegestaan. Dat deel van de Derdebaan (westelijk van Zevenheuvelenweg) is namelijk aangewezen als calamiteitenroute voor de hulpverleningsdiensten en moet derhalve vrij blijven van overig verkeer.

* Aan de oostzijde van de Zevenheuvelenweg is ook een parkeergelegenheid onder toezicht beschikbaar, namelijk een deel van het weiland gelegen recht tegenover Derdebaan 14. De aan- en afvoerroute naar deze openbare parkeerplaats, die ook dicht bij de wandelroute ligt, loopt uitsluitend via de Wylerbaan en Derdebaan. Op de Derdebaan zelf geldt die dag dan ook een tweezijdig stopverbod.

* Op de hoek Nieuweweg-Zevenheuvelenweg is eveneens onder toezicht een parkeerweiland beschikbaar. De aan- en afvoer kan hier via de Nieuweweg plaatsvinden, eventueel kan afvoer ook nog via de Siep linksaf richting Nieuweweg. Op de Siep en Kamp geldt die dag eenrichtingsverkeer en een tweezijdig stopverbod.

Uiteraard wordt zorg gedragen voor het plaatsen van de nodige verkeers(verbods)borden en correcte bewegwijzering naar deze parkeerplaatsen. Door de politie wordt nadrukkelijk toegezien op de naleving van de afgekondigde maatregelen en zo nodig wordt handhavend opgetreden.

Om als bezoeker te kunnen genieten van de doortocht van de Vierdaagse door Groesbeek en over de Zevenheuvelenweg kunt u dus gebruik maken van de hierboven genoemde aanvoerroutes en parkeerplaatsen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Vierdaagse 2014: Parkeermogelijkheden Zevenheuvelenweg

Reageren is niet toegestaan.