Kunstwerk bij sportveld Pluryn Werkenrode

Donderdag 3 juli werd bij Werkenrode een bijzonder kunstwerk geopend door locoburgemeester en wethouder van kunst en cultuur Dhr. Theo Giesbers.

Het kunstwerk, behorende bij het sportveld van Pluryn Werkenrode aan de Nijmeegsebaan, maakt hier de verbinding tussen kunst en sport. Het kunstwerk is ontworpen door de gebroeders van Eck, waarmee Pluryn een primeur heeft.

Pieter van Eck en zijn broer Vincent, begeleider bij Werkenrode, maakten nooit eerder een werk samen. De broers werkten samen met leerlingen en leraren van de het REA-college van Pluryn en de Werkenrodeschool en met hun ondersteunende diensten. Het kunstwerk kon op die manier gemaakt worden door de leerlingen van metaal en groen.

Door middel van een wave van applaus om het kunstwerk heen, gestart en door de heer Giesbers, werden de leerlingen in het zonnetje gezet. Toen de wave de heer Giesbers weer bereikte, verklaarde deze het kunstwerk voor geopend.

Pluryn is trots op een kunstwerk dat op deze wijze tot stand kwam. De heer Giesbers is trots op zoveel kunstenaarstalent uit Groesbeeks in het heden en verleden. Beide kunstenaars vonden het resultaat uniek, vooral door de betrokkenheid van zoveel mensen, waardoor met betrekkelijk weinig middelen dit kunstwerk zijn plek heeft kunnen krijgen.

Zij zijn trots op een mooi staaltje samenwerking.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Veteraan

Mooi gedaan broers van Eck en nog mooier al die vrolijke gasten op de foto. Dat is toch ook kunst voor iedereen die betrokken is bij ons Werkenrode!

Kruimeltje

Inderdaad @Veteraan en goed dat het kunstwerk gemaakt is door Groesbekenaren i.p.v. Iemand van ‘buitenaf’.

Keesje

Kruimeltje , het is Groesbekers.

wpDiscuz