[GR2014] TROTS doet mee aan MUG-verkiezingen

TROTS (Trots op Nederland) doet 19 november mee aan de herindelingsverkiezingen in de nieuwe gemeente Groesbeek (fusiegemeente ontstaan uit de gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen).

Trots_MUG-TROTS

De partij doet ook mee aan de verkiezingen in andere herindelingsgemeenten: ’s-Hertogenbosch en Oss (uit het huidige ’s-Hertogenbosch, Maasdonk en Oss), Alkmaar (uit Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer), Nissewaard (uit Bernisse en Spijkenisse) en Krimpenerwaard (uit Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist).

Dit besluit is afgelopen weekend genomen door het partijbestuur van TROTS nadat er serieuze kandidaten zich hadden aangemeld bij het secretariaat. Met deze kandidaten zijn er gesprekken gevoerd om zeker te zijn dat deze kandidaten volledig achter het gedachtegoed van TROTS staan en dit tijdens de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ook willen en kunnen uitdragen. De namen van de kandidaten worden nu nog niet bekend gemaakt.

TROTS is de enige partij die zich afzet tegen de huidige heersende partij-elite. Veel burgers zijn het vertrouwen in de politiek, internationaal, nationaal en lokaal, kwijtgeraakt. Ook is TROTS de partij die de Nederlandse cultuur, tradities, normen en waarden van de Nederlandse samenleving hoog in het vaandel heeft staan. TROTS is pertinent tegen de overheersing van andere culturen. TROTS wil dat de politiek teruggegeven wordt aan de burger en dat die zelfde burger betrokken wordt met het uitvoeren van het beleid en bij problemen betrokken wordt met het zoeken naar oplossingen.

Geïnteresseerde burgers kunnen zich per e-mail bij het hoofdbestuur aanmelden [email protected]

MUG-verkiezingen 2014

Op 19 november zijn de verkiezingen binnen de MUG-gemeenten. Er zijn 23 zetels te verdelen. Tegelijk met de verkiezingen wordt er een referendum over de nieuwe gemeentenaam gehouden. De volgende partijen doen vooralsnog mee:

– CDA MUG
– PvdA MUG
– VVD MUG
– GroenLinks Groesbeek/Berg en Dal
– D66 Berg en Dal
– TROTS
– VOLG (Groesbeek)
– Sociaal Groesbeek (Groesbeek)
– Groesbeekse Volkspartij (Groesbeek)
– C90 (Ubbergen)
– Ubbergen Anders (Ubbergen)
– Gemeente-, Jeugd en Sportbelangen (GJS) (Millingen)

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Welke partijen zijn vóór behoud van de naam Groesbeek… dan weet iedereen meteen welke partij je dus vooral NIET moet stemmen.

Tegen Groesbeek = geen stem! LIKE = MEE EENS!

www.hanspeters.eu

Sociaal Groesbeek is voor behoud van de naam Groesbeek. Dankzij Sociaal Groesbeek is er nog een keuze tussen Groesbeek en Berg en Dal gekomen, anders was het al Berg en Dal geweest, dat was het voorstel van de stuurgroep.

Reggie

Nou, ben heel benieuwd naar de namen die op de lijst komen, kijken of ze daadwerkelijk de politiek terug krijgen naar de burger.

veteraan

wij zijn TROTS op de naam Groesbeek, ook in Millingen en Beek Ubbergen heeft deze nieuwe gemeentenaam veel draagvlak bij de mensen.
Dat de partij TROTS de politiek dichter bij de mensen brengt vraag ik mij af, met Rita en andere kissebissende partijbonzen vanuit de landelijke politiek is dat zeker niet gelukt!

miep

Dus alleen Sociaal Groesbeek is voor de naam Groesbeek?

henk

Idd. Miep misschien VOLG ook nog maar dat zijn meestal volgers. De landelijke partijen zijn voor Berg en Dal, en waarschijnlijk de partijen uit MU zullen niet staan te springen om de naam Groesbeek. Die nieuwe partij TROTS doet zoals de politiek beaamt zeer geheimzinnig en geven geen namen en geen plan de campagne.
Succes met je beslissing van een “een echte Groesbeker “

rosi

Partijen die bezig zijn om met partijen uit andere gemeentes samen te werken zijn vast en zeker ook niet van plan om vast te houden aan Groesbeek. (opletten dus)

let op met de gvp. die claimen voor de naam groesbeek te zijn maar werken zoals rosi al zegt samen met andere partijen samen.

de gvp heeft altijd al positief tegenover de naam berg en dal gestaan en nooit iets gedaan om op te komen voor de eigen naam. pas toen er gerommel was draaide de partij bij. zij waren ook de enige partij die het referendum nog konden blokkeren, dan was er een meerderheid tegen geweest (geen referendum) en dus groesbeek.

volg en sociaal groesbeek zijn dus de enige voor groesbeek.

www.hanspeters.eu
S. Het zat zo de klankbordgroep werd door de stuurgroep vertrouwelijk ingelicht, met het voorstel dat de nieuwe naam Berg en Dal zou worden. Toen mijn mening gevraagd werd, was mijn antwoord: “Sociaal Berg en dal, dat bekt niet” Bovendien vind en vond ik, dat de Groesbeker geen enkele zeggenschap heeft gehad over de naam. Ik vond dat er op zijn minst een referendum moest komen. VOlG vond de naam wel redelijk maar vond een referendum nodig.dit ook een landelijke partij vond dat ook, maar die partij kwam niet uit Groesbeek. Om uit de impasse te komen kwam er een… Lees meer »
Hans

Hans, het is toch wel gewoon zo dat de stem op een partij los staat van de stem die je geeft in het referendum?
Als ik op een partij stem die voor Berg en Dal is telt die stem niet in het referendum maar stem ik apart voor de Gemeentenaam?

www.hanspeters.eu

Hans, je krijgt inderdaad de mogelijkheid om en voor een partij te stemmen en voor de gemeentenaam. Of dat er twee stemkaarten komen, of dat er twee formulieren aangereikt worden in het stembureau dat weet ik niet.

kloeke

Alles beter dan gvp en pvda…..

www.hanspeters.eu

Ik wil er nog een ding over kwijt, dit referendum is een raadgevend referendum. De uitslag is dus niet bindend, ik ben benieuwd, naar de reacties van die fracties die voor de naam Berg en Dal zijn. Ik maak me daar toch ietwat zorgen over, gelet op de achterliggende periode.

de nachtboswachter

Wat me op valt bij sociaal groesbeek is de man die op hun lijst op 2 staat er nooit is.

Ben.Helder
Beste Hans, wat zeg je dit diplomatiek. Je maakt je zorgen…. En terecht! Ik hoef mij niet diplomatiek uit te drukken. Onze mening werd ook niet bij deze gemeentelijke herindeling gevraagd! Daarom zeg ik: Beoordeel hen (GVP – VOLG – PvdA) vooral op hun daden (Zwembad – Lidl- centrumplannen – wijnfeest subsidies – enz.) en niet op hun gebakken lucht. Deze gasten leggen een referendum met gemak naast zich neer als het hen zo uitkomt, of …..als een bevriende ‘zakenmeneer’ hen dat vraagt. De waarheid zal nog wel eens uitkomen WAAROM zij (op eigen houtje) besloten dat het Berg en… Lees meer »
de nachtboswachter

Nou ik vind alles leuk en wel maar sociaal groesbeek is gezicht verlies aan het scheppen door steeds ouden koeien uit de sloot te halen en dat gaat hen de das om doen er is meer aan de hand en de gvp en volg konden door dat gegeven wel eens hoog gaan scoren en dus hans laat je niet kisten en kijk goed om je heen en luister eens naar de nachtboswachter.

Bertus

Nou Veteraan, ik weet niet wie je hier in Millingen gesproken hebt? Maar ik ken hier niemand die voor de naam Groesbeek is. Ook zijn we er niet gelukkig mee dat er maar 1 partij uit Millingen mee doet aan de verkiezingen.
Dus blijven voor ons alleen de landelijke partijen over om op te stemmen, gelukkig komt hier dan nog wel TROTS bij
zodat we nog een klein beetje keuze hebben…

Kruimeltje

Ik blijf mij verbazen hoe makkelijk de waarheid in het eigen voordeel wordt uitgelegd.

wpDiscuz