Fusie omroepen WFM en Groesbeek gaat niet door

WFM, de lokale omroep van Ubbergen en Millingen aan de Rijn, heeft de fusie-onderhandelingen met Omroep Groesbeek afgebroken. Dit laat de WFM op haar site weten.

Plannen om te fuseren

Vanwege de aanstaande gemeentelijke fusie van Millingen, Ubbergen en Groesbeek (MUG) waren de beide omroepen ruim een jaar geleden besprekingen gestart die moesten leiden tot een nieuwe omroep voor de fusiegemeente.

Onvoldoende vertrouwen

Oorzaak voor het stoppen van de fusiebesprekingen is gelegen in onvoldoende vertrouwen tussen de besturen van beide omroepen. WFM heeft de indruk dat er meer sprake is van een overname dan van een gelijkwaardige fusie. Er waren meningsverschillen omtrent onder andere de naamgeving van de nieuwe omroep en de huisvesting.

Gemeentenaam zorgt voor problemen

Zo wilde WFM een nieuwe, neutrale naam voor de nieuwe omroep, terwijl Omroep Groesbeek bleef vasthouden aan de naam Groesbeek of eventueel Berg en Dal, mocht de nieuwe gemeente zo gaan heten.

De MUG-herindeling heeft onlangs nog voor problemen binnen de PvdA MUG gezorgd. Ook over de naamgeving van de nieuwe gemeente is veel discussie. Een referendum moet uiteindelijk de doorslag geven, al hoeft de nieuwe raad zich niet aan de uitslag te houden.

De drie gemeenten fuseren per 1 januari 2015 tot een nieuwe gemeente, die het eerste jaar Groesbeek zal heten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, WFM RadioTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 46 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jantje.

GroesBeek o GroesBeek, dit wordt de grootste fout in ons bestaan om met een andere gemeente samen te werken, zei en wij kunnen nu al samen op geen enkele wijze fatsoenlijk door 1 deur, en de fusie moet nog beginnen!!! Zou zeggen trek de stekker er uit zodat de schade nog beperkt blijft, dit is gedoemd om te mislukken!. Gr

Reggie

@ Jantje.
Ik heb het al vaker gezegd Jantje, aan de burgers is niets gevraagd bij de grootste beslissing in de historie van de Gemeente Groesbeek.
Die is door dit arrogante college ons door de strot gedrukt.
Ja, we konden ons zegje doen toen de intentie al was genomen om over te gaan tot een fusie, niemand zag toen ter tijd de gevolgen daarvan in.
Nu begint het langzaam door te dringen wat dit voor ons Groesbeek, voor Millingen en Beek nou uiteindelijk betekend.
Ik zeg ook; Stekker dr uut. Dit is nog maar het begin van de ellende.

Toon verbeet

zijn allemaal mensen die van buiten groesbeek komen
die willen hier alles bepalen die voelen zich te groot voor de naam groesbeek aan de echte groesbekers word niks gevraagd
alleen als er weer stemmen is dan zijn wij goed.

Kruimeltje

Toon, Gé het ut dur, die vremde deuge gen een van alle.

www.hanspeters.eu

Hoe dan ook en hoe ze d’r dadelijk ook uit gaan komen, de nieuwe gemeente mag slechts 1 lokale omroep hebben. Ik ben benieuwd.

toppie

Dat heb ji mooi goed Hansje
Maar wfm kun niet echt en lokale omroep noemen .Gewoon omroep Groesbeek klaar dit kost de inwoners dan ook geen geld .Voor nieuw jingels enz sub wie ze weer aan moeten vragen

Toontje
Loopt bij WFM geen polderhaantje rond, die denkt dat hij alles voor het zeggen heeft en daarom nu niet om kan gaan met het delen van zeggenschap en verantwoordelijkheid. Werd er daarom vanuit Millingen steeds weer teruggekomen op reeds gemaakte fusie-afspraken en wilde men daarom geen Omroep Groesbeek-medewerkers in hun studio’s ontvangen? En nu Groesbeek (weer) de schuld geven, alsof wij Groesbekers zitten te wachten op een van boven opgelegde fusie… Het lijkt er sterk op dat WFM (en Millingen en Beek-Ubbergen in het algemeen) lijdt aan het Callimero-complex: “Zijn zijn groot en wij zijn klein en dat is niet… Lees meer »
Ben.Helder

Wat een arrogante knoeiers zijn in dit herindelings-sprookje bezig geweest! Het resultaat is nu ‘verdeel en heers’ met boosheid en frustratie in alle betrokken dorpen!
En nu moeten wij zeker uit angst voor de puinhoop met de komende verkiezingen vluchten in de “veilige haven” van GVP – VOLG – PvdA.
Praatjes vullen geen gaatjes. Dat is bij WFM EN bij Omroep Groesbeek allang duidelijk. En bij ons!

Kruimeltje

Ben.Helder, voor jouw zijn de verkiezingen al begonnen door vooral heel hard te roepen dat er niks deugd.
Ben.de.Verlosser

Ben.Helder

Ik ben het met jou volkomen eens kruimeltje!

DeKIWI
Millingen een dorp van arrogantie, het zoveelste debacle heeft zich voltrokken, Het schijnt moeilijk te zijn om met de verantwoordelijke mensen die in verschillende organen opereren afspraken te maken. Ze zeggen net zo gemakkelijk nee tegen dat geen waar ze een dag van te voren harde afspraken over hebben gemaakt. Er loopt wel degelijk een polderhaan in Millingen rond die de hele fusie m.b.t het samen smelten van de omroepen dusdanig heeft gefrustreerd dat op dit moment de boel op slot zit. mijn vraag is,wat is er in Millingen aan de hand en waar zijn ze bang voor. Dat haantje… Lees meer »
De groene vinger

De heren van omroep groesbeek zijn blijkbaar bang voor hun eigen poltiek spelletje wat ze graag spelen.

Enkele jaren geleden was er nog veel onrust binnen deze club div mensen zijn toen vertrokken

Dus samen werken met mensen die een andere opvatingen hebben is voor dezemensen moeilijk.

De muziek programmams door de week zijn prima !

Overige programma,s heerst echt de politieke invloed van div raadsleden !

Had dus echt niet anders verwacht

kloeke

Helemaal opdoeken die omroep.word toch nooit meer zoals het nu is.in ieder geval niet de omroep die nu vast in de Groesbeekse keuken, tuin of bouw aan staat.

Kruimeltje

Stuurlui, wal, zucht.

Jennifer Janssen
En weer blijkt dat Groesbekers zich overal tussen wurmen om hun belangen maar veilig te stellen. Ik zie dat helaas overal gebeuren. “Groesbeek moet Groesbeek blijven.” Niet goedschiks dan kwaadschiks. Groesbekers vinden zich o zo belangrijk en vinden dat zij de beste zijn. Eerst zijn ze tegen de fusie. Toen ze dat niet tegen konden houden gaan ze alles op alles zetten dat ze toch de baas blijven. Immers zeggen ze dat ze de grootste gemeente zijn en dus het voor het zeggen hebben. En maar roepen dat ze de belangen van Groesbeek veilig moeten stellen en maar zorgen dat… Lees meer »
Kruimeltje

Enige reflectie zou Groesbeek en de Groesbekers sieren. Jennifer heeft geen ongelijk met haar mening over ‘een aantal hardroepende’ inwoners.

Muts
@Jennifer: Ik hoor een hoop geblaat, maar zie weinig wol. Wat je allemaal schrijft is pure stemmingmakerij, niet gestoeld op enige kennis en benul. Ten eerste bestaat na 1 januari de gemeente Groesbeek nog steeds, want zo gaat de fusie gemeente gewoon heten, ongeacht de uitslag van het referendum. De nieuwe naam gaat pas op 1 januari 2016 in. Ten tweede moet je er wel even bij stil staan dat WFM de stekker eruit getrokken heeft. Een van de redenen was dat ze de medewerkers van Omroep Groesbeek niet in hun studio willen. Als je samengaat zal dat toch echt… Lees meer »
Jennifer Janssen
Muts schreef:”Ik hoor een hoop geblaat, maar zie weinig wol. Wat je allemaal schrijft is pure stemmingmakerij, niet gestoeld op enige kennis en benul.” Het is geen stemmingsmakerij, het zijn feiten. Muts schreef:”Ten eerste bestaat na 1 januari de gemeente Groesbeek nog steeds, want zo gaat de fusie gemeente gewoon heten, ongeacht de uitslag van het referendum. De nieuwe naam gaat pas op 1 januari 2016 in.” De nieuwe gemeente zou per 1 januari Berg en Dal heten. Daar kwam VOLG en consorten in opstand waardoor de tijdelijke gemeentenaam MUG voluit geschreven zou zijn. Echter is dat wettelijk niet toegestaan… Lees meer »
Jennifer Janssen

Ik hoor vanuit Groesbeek eigenlijk nooit: hoe kunnen we gezamenlijk de boel op de rit krijgen. Ik verneem voornamelijk: “Groesbeek moet Groesbeek blijven.”, “Laat ons met rust.”,”We moeten de belangen van Groesbeek veilig stellen.”

Is dit dezelfde Jennifer als van de krant, lekker anti-groesbeek blijven schreeuwen zonder de feiten goed op orde te hebben? Dat wordt dan nog gezellig hier in november. Volg kwam niet in opstand, dat was een andere partij. Ik ben zelf voorstander van een nieuwe naam. Maar dat wil de politiek niet.

Wat betreft die fusie tussen de omroepen. Er moet 1 lokale omroep komen. Melden die andere 2 zich nu apart aan en wordt er 1 gekozen of hoe gaat dat? Ergens moet er een keuze worden gemaakt.

wpDiscuz