Vierdaagse 2014 door Groesbeek: wegen afgesloten

Donderdag 17 juli, derde dag van de Vierdaagse, zal het wandellegioen weer door Groesbeek trekken. De doorkomst van de Vierdaagse heeft tot gevolg dat die dag wegen in het centrum zijn afgesloten voor verkeer.


De dag van Groesbeek 2013. Wandelaars trotseren de Zevenheuvelenweg. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Die inwoners bij wie de Vierdaagse door de straat komt, worden verzocht met het parkeren van de auto daar rekening mee te houden. De wandelaars komen Groesbeek binnen vanuit Milsbeek en Mook. Vanaf de rotonde Gooiseweg/Herwendaalseweg lopen zij dezelfde route: Pannenstraat, Dorpsstraat, Molenweg, Nieuweweg, Zevenheuvelenweg en zo verder naar Berg en Dal en Nijmegen.

Vóór het gemeentehuis zullen de wandelaars als vanouds begroet worden door de burgemeester en genodigden, zoals raadsleden en regioburgemeesters.

Berg en Dal

In Berg en Dal lopen de wandelaars de volgende route. Komende vanaf de Zevenheuvelenweg zullen zij linksaf de Watertorenweg inslaan, daarna rechtsaf de Leeuwerikweg in, langs het Hamersveld rechtsaf de Kerstendalseweg op en daarna linksaf de normale route op via de Oude Kleefsebaan richting Nijmegen. Hierdoor blijft de kruising Oude Kleefsebaan/Nieuwe Holleweg volledig beschikbaar voor het verkeer.

Te voet of met de fiets

Wie in het centrum van Groesbeek naar de doortocht wil kijken, wordt geadviseerd te voet of met de fiets te gaan, want parkeren is maar beperkt mogelijk. Voor wat betreft mensen die donderdag het dorp uit gaan: aan de westkant kan men Groesbeek verlaten via de Houtlaan richting Molenhoek en via de Dries, Nieuweweg en Nijmeegsebaan richting Nijmegen. Aan de oostkant kan men via Hulsbroek resp. Kon. Wilhelminaweg en dan Cranenburgsestraat, Boersteeg, Lagewald en grensovergang Wyler het dorp uit.

Geen buurtbus op donderdag

De buurtbussen van lijn 562 (Beek-Groesbeek-Malden) en 564 (lokaal Groesbeek – Molenhoek) komen donderdag niet in actie. Dan zijn er tijdens de Vierdaagse – lijn 405 – weer extra vroegritten naar Nijmegen. Deze ritten kunt u niet met een gewone rittenkaart of abonnement betalen. U heeft een speciale Blarenpas nodig. Bovendien rijden er ook nachtbussen. Zie voor meer informatie www.breng.nl.

Veegwagen

Rond de Vierdaagse komen de veegwagens op de hoofdroute ook in actie. Dat geldt voor de woensdag en de donderdag als ook voor dinsdag 22 juli als de jaarmarkt wordt gehouden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Hebben de wijnfeestzeikers zich wel eens afgevraagd wat de 4 daagse ons kost?

de nachtboswachter

Kruimeltje volgers mijn niks en ieder zijn ding leuk toch dat men ons dorp groesbeek zo lang aan doet en er word ook wel aan verdient zelfs ik verdien er aan.

Kruimeltje

Ik ben niet tegen de 4 daagde, ik ben tegen dat eeuwige gezeur dat alles geld kost maar erg selectief zien in de onderwerpen.

janssen

ik moet smorgens gewoon werken. waar kan ik rond 8 uur a kwart over 8 dan een oversteekplaats vinden? via de rotonde bij de molen?

wpDiscuz