Illegale inzameling oud ijzer en apparaten in Groesbeek

Onlangs zijn in een deel van Groesbeek huis-aan-huis briefjes verspreid waarmee wordt opgeroepen om oud ijzer, apparaten, kabels en dergelijke op een bepaalde dag en tijdstip aan de straat te zetten. Deze spullen worden vervolgens ingezameld.

Het gaat hier om afvalstoffen en voor de inzameling daarvan is een vergunning nodig van de gemeente. In Groesbeek is geen vergunning afgegeven voor huis-aan-huis inzameling, dus wat de inzamelaar doet is niet toegestaan. De gemeente verzoekt de inwoners dan ook om niet in te gaan op de briefjes en geen afval aan de straat te zetten. Tevens stelt de gemeente het op prijs te horen als u een dergelijk briefje in de bus heeft gehad, zodat er handhavend opgetreden kan worden.

De afvalstoffen kunnen overigens wel ingeleverd worden bij de milieustraat bij Van Kesteren, of u kunt de spullen laten ophalen als grof afval. Op uw afvalkalender, de website van Dar of van de gemeente Groesbeek kunt u meer informatie vinden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Had op het briefje gezet, heeft u oud ijzer bel dan dit nummer.lijkt mij dan legaal.

Realist

Typisch dubbele moraal van de gemeente. Toen een jaar of 8 geleden ijzer werd ingezameld op de oude parkeerplaats bij Treffers had het college er geen enkel probleem mee. Zelfs niet toen dat onveiligheid leidde ivm spelende kinderen met van allerlei gereedschappen (zoals zagen etc) die er lagen. Pas nadat er injectienaalden werden gevonden vond het college (onder meer Prick en Thijssen) dat het welletjes was.

Kruimeltje

Realist, wat is je punt?

Realist

Lijkt me eenvoudig Kruimeltje. Indertijd was het oud ijzer voor een sponsor van de Treffers. Een bedrijf uit Weurt nota bene. Deze stortplaats was een doorn in het oog van de buurt. Kennelijk wilde de wethouder zijn vrienden op zuid te vriend houden en mocht dit doorgaan totdat er bijna een kind in een gebruikte naald greep. Nu dreigt men met handhaving, zodat ik met recht kan zeggen dat er sprake is van een dubbele moraal.

Zal de knol niet leuk vinden dat zijn glaasje bier door een ander wordt opgehaald.

Pietje

Kees haha dat heeft de knol niet nodig kan hij toch wel

Pietje

Kees haha dat heeft de knol niet nodig kan hij toch wel

wpDiscuz