[GR2014] Sociaal Groesbeek op weg naar verkiezingen

Sociaal Groesbeek (SG) heeft zijn route uitgestippeld naar de gemeenteraadsverkiezingen (GR) van dit jaar. De MUG-verkiezingen zijn op 19 november 2014.

Als rasechte lokale volkspartij uit Groesbeek gaat zij zich de komende weken richten op iedere dorpskern en de inbreng van mensen voor het verkiezingsprogramma. De partij heeft woensdag een persbericht naar diverse media verstuurd en heeft daarmee de aftrap van de MUG-verkiezingen genomen.

“Wij zijn er trots op dat wij altijd tussen en niet boven de mensen hebben gestaan, dan mogen mensen ook nu weer inbreng hebben in ons verkiezingsprogramma”, zegt de huidige fractievoorzitter Hans Peters. “In de nieuwe raadsperiode zullen wij ons met de zelfde passie als voorheen inzetten voor alle mensen in de nieuwe gemeente. Met de nieuwe aanwas van mensen binnen de partij zijn wij al enkele maanden bezig met de route naar de verkiezingen. De achterban is gegroeid, enthousiast en nog breder geworden qua samenstelling. Dat geeft mij een goed gevoel voor de komende verkiezingen van 19 november”, vervolgt hij.

Sociaal Groesbeek heeft in vier kernstandpunten verwoord waar de partij voor staat. De vier kernstandpunten zijn:
– Een: wij zijn er voor iedereen;
– Twee: uw wijk is belangrijk;
– Drie: open en eerlijke gemeentepolitiek;
– Vier: onze gemeente is straks voor onze kinderen.

Deze vier punten zijn verwoord in een folder (zie hieronder) met een korte toelichting om mensen meer beeld te geven. In de folder roept Sociaal Groesbeek mensen ook nadrukkelijk op om aan te vullen door hun mening met de partij te delen. De komende twee weken zullen er in iedere dorpskern van de nieuwe gemeente op grote schaal folders worden verspreid. In Millingen zijn er al 450 folders verspreid.

Daarnaast zullen mensen van Sociaal Groesbeek op een aantal momenten op markten staan met een stand om zo ook met mensen te kunnen praten. De eerste keer is dat tijdens de Jaarmarkt van Groesbeek op 22 juli in de omgeving van cafetaria Domino boven aan de Pannenstraat.

Sociaal Groesbeek is te bereiken via het mailadres: [email protected] en de partij is ook actief op Facebook en Twitter.

Folder Sociaal Groesbeek (MUG-verkiezingen 2014) pag.1
Folder Sociaal Groesbeek (MUG-verkiezingen 2014) pag.2

DeGroesbeek.nl zal in aanloop naar, en tijdens de verkiezingen uiteraard ook het verkiezingsnieuws publiceren. Voor deze nieuwsberichten wordt op de site de “tag” [GR2014] gebruikt. Verkiezingsprogramma’s, persberichten en andere informatie vanuit de deelnemende politieke partijen kunnen te allen tijde gemaild worden naar [email protected]!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 34 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Persoonlijk vind ik dat jullie te vroeg met jullie programma komen. De meeste mensen hebben nu vakantie, vieren de vierdaagse en zijn totaal nog niet bezig met verkiezingen.
Desondanks ziet het programma voor iedereen er prima uit en het gaat vast wel lukken om goed uit de (stem) bus te rollen in november.

henk

Jullie standpunten bedoel ik natuurlijk.

dan mogen jullie namens mij in het verkiezingsprogramma alvast de volgende punten zetten, ook namens mijn achterban: 1; Groesbeek blijft Groesbeek a.u.b. geen Berg en Dal, 2; Het Groesbeeksweekblad moet blijven, 3; De Rozet mag blijven in Millingen, dat is hun dorpskrant, 4; Geen gekke dingen met ons zwembad, knap het liever op en zorg dat onze mensen daar nog jaren plezier aan beleven, 5; Mijn kinderen zoeken eigen woonruimte tegen een betaalbare prijs, liefst een studio of appartementje. Die zijn nu kansloos, waarom kan dat wel in Kranenburg voor 200 tot 400 Euro en hier niet? Sociaal Groesbeek doe… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Sam dank je wel voor deze inbreng en inderdaad henk we zijn wat vroeg, anderzijds hebben mensen nu vakantie en hebben ze wat meer tijd. Wij willen een programma samenstellen wat afgestemd is met de kiezer.

kloeke

De eerste de beste…..en hans gewoon zin en onzin goed onderscheiden.succes.

de nachtboswachter

Nou dit weten we dan ook weer.en Sam je heb volkomen gelijk we moeten ook die achter kamertjes politiek en geheimen vergaderingen ook van tafel schuiven maar gewoon doen en gewoon recht van spreken hebben.en vooral alles eerlijk delen en recht van spreken hebben.en onze bossen blijven behouden en in 2015 gewoon STOPPEN met dit gedoe.

Kruimeltje

Ik heb ook nog enkele wensen:
1. Gratis grofafval aanbieden bij van Kesteren
2. Voor iedereen een betaalbare woning
3. Bij werkeloosheid tenminste 3 jaar uitkering
4. Eenmalige energiesubsidie van 1000 euro
5. Opvang voor dementerende ouderen
6. Voor iedere inwoner 2 consumptiebonnen bij de wijnfeesten
7. Gratis parkeren in het centrum
8. Goedkopere attracties op de kermis
9. Eigen tv studio omroep Groesbeek
10. Gratis sportclublidmaatschap voor kinderen onder de 12 jaar

Kun je dit nog opnemen in je programma Hans?

@ Kruimel & Hans Peters; 1. door hogere afvalstoffenheffing vrij aanbieden van Grofafval (Nijmeegse variant) In Wyler hebben ze volgens mij ook een aardige oplossing door bruikbare spullen langs de weg te zetten, daarna ophalen als Grofafval. 2. eerst maar eens ons best doen voor jongeren en ouderen die kleiner willen gaan wonen met later mogelijkheden tot Zorg inhuren. 3 + 4. dat is voor de landelijke politiek of de nieuwe kruimel-partij. 5. dat is al geregeld, de vraag is alleen of dat goed gaat voor alle inwoners met deze nare ziekte. Wie is niet in beeld? Zijn er voldoende… Lees meer »
de nachtboswachter

Mooi gezegd Sam maar of ze het aannemen betwijfel ik.

Kruimeltje

Tjonge Sam, nu maak je het wel erg moeilijk om op SG te stemmen. Geen enkel idee neem je over! Moet ik dan op een andere partij stemmen? En welke dan?
Misschien dat TROTS op Groesbeek wat ideeën wil overnemen.

www.hanspeters.eu

Sam dank je wel weer voor je reactie. En uiteraard kijken wij naar zin en onzin Kloeke, maar vooral ook naar haalbaarheid en draagvlak. Daar kunnen de pro herindeling en pro Berg en Dal stemmende partijen een voorbeeld aan nemen. Verder zie ik in de Gelderlander iets over Breedeweg, met 2 maal de e, natuurlijk weet ik dat, ik ben in Breedeweg geboren te weten Bredeweg 18a, vervolgens heb ik drie jaar aan de Lijsterbesstraat gewoond.Toen mijn vader zijn noodlot overkwam, zijn wij naar de Heumensebaan verhuisd.

Vreemde
Dus sociaal GROESBEEK gaat fofders verspreiden in Millingen terwijl ze altijd tegen fuseren zijn geweest. Maar nu dus wel stemmen uit Millingen en Ubbergen willen hebben maar er verder niets mee te maken hebben. Groesbeek moet Groesbeek blijven en als Millingen en Ubbergen bij GROESBEEK komen moeten ze naar de pijpen van GROESBEEK dansen! Niet je buren zonder voorwaarden helpen en samen bouwen aan een nieuwe sterke gemeente maar heerlijk asociaal wij zijn groot en zij zijn klein en hebben maar te doen wat wij bepalen! Bij een nieuwe start zou een nieuwe naam goed zijn om daarmee aan te… Lees meer »
kloeke

Vreemde….heb jij te lang in de zo’n gezeten..kan er geen touw aan vastknopen…

www.hanspeters.eu
Vreemde misschien moet jij toch maar eens die folder lezen. Ja Sociaal Groesbeek was tegen herindeling, is voor de naam Groesbeek. Tegen herindeling waren we omdat de inwoner niets is gevraagd, de lokale politiek had en heeft geen mandaat van de kiezer. Nu er en dan,noem ik het helaas toch beslist is over de herindeling, sluit Sociaal Groesbeek haar ogen niet voor de kerkdorpen uit de nieuwe gemeente, dat hebben we voor de Groesbeekse kerkdorpen niet gedaan en zullen dit als bestuurders van nieuwe gemeente ook niet doen voor de overige kerkdorpen. Dit neemt toch niet weg dat wij niet… Lees meer »
Marcel Poelen
Beste Vreemde, dat Sociaal Groesbeek tegen de fusie was is juist, die fase hebben de mensen van Sociaal Groesbeek en het overgrote merendeel van alle Groesbekers al lang achter zich gelaten. Overigens is dat in Millingen bij het gros van de inwoners niet anders. Wij zitten allemaal in het zelfde schuitje en kunnen er alleen door samenwerken, begrip hebben voor elkaars standpunten, uitbuiten van kansen en inspannen om vooral de identiteit van de Dorpskernen te behouden. Sociaal Groesbeek spant zich daar voor in en heeft daarom ook als 1e folders bezorgt in Millingen. Het referendum over de nieuwe naam is… Lees meer »
Jennifer Janssen
Vreemde zei:”Groesbeek moet Groesbeek blijven en als Millingen en Ubbergen bij GROESBEEK komen moeten ze naar de pijpen van GROESBEEK dansen! Niet je buren zonder voorwaarden helpen en samen bouwen aan een nieuwe sterke gemeente maar heerlijk asociaal wij zijn groot en zij zijn klein en hebben maar te doen wat wij bepalen!” En daar ga je gruwelijk de fout in. Millingen en Ubbergen worden niet bij Groesbeek gevoegd, maar Millingen, Ubbergen en Groesbeek bestaan vanaf 1 januari niet meer en gaan samen totaal op in één nieuwe gemeente waarbij alle drie de MUG gemeentes ieder voor 33 1/3 procent… Lees meer »
Jennifer Janssen

Kruimeltje zei:
“5. Opvang voor dementerende ouderen”
In Beek is die voorziening al en in Millingen wordt een complex gebouwd.

“7. Gratis parkeren in het centrum”
Toppie!
Millingen en Ubbergen kennen geen betaald parkeren in het centrum. Groesbeek moet volgen.

“10. Gratis sportclublidmaatschap voor kinderen onder de 12 jaar”
Bij mijn weten hebben minima dat al.

Jennifer Janssen
Marcel Poelen zei: “dat Sociaal Groesbeek tegen de fusie was is juist, die fase hebben de mensen van Sociaal Groesbeek en het overgrote merendeel van alle Groesbekers al lang achter zich gelaten. Overigens is dat in Millingen bij het gros van de inwoners niet anders. Wij zitten allemaal in het zelfde schuitje en kunnen er alleen door samenwerken, begrip hebben voor elkaars standpunten, uitbuiten van kansen en inspannen om vooral de identiteit van de Dorpskernen te behouden.” In Millingen waren de meeste inwoners pissig omdat het gemeentebestuur naar ons gevoel Millingen weg gaf. Wij wilden zelfstandig blijven. Zelf wilde ik… Lees meer »
Jennifer Janssen
Sam zei: “Oh ja, niet echt voor jullie S.G. programma, PVDA, GVP en VOLG mogen blijven in de Raad, maar dan wel als eenmansfractie!!” VOLG en soortgelijke partijen en organisaties dienen zich op te heffen. Immers is er in de nieuwe gemeente geen plaats voor egotrippers die alles bij het oude willen laten. Aangezien Millingen en Ubbergen niet bij Groesbeek gevoegd worden (ik kan het helaas niet vaak genoeg herhalen) waardoor Groesbeek als grootste gemeente dus ook niets bepaald, kan de nieuwe gemeentenaam dus nooit één van de huidige gemeentenamen dragen. Zou men voor Groesbeek kiezen laat men heel duidelijk… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Jennifer, je bent midden in de nacht nog bezig met een ieder een antwoord te geven. Er is niets democratischer dan de verkiezingen op 19 november, daar heeft iedereen boven de 18 een keuze. Dat hadden met name Groesbeek en Ubbergen niet. In Millingen was een eventuele herindeling wel degelijk een verkiezingsthema. Indien een gemeente met 15000 kiezers aldus jou voor 1/3 mag vertegenwoordigd zijn in de raad, net als de andere Ubbergen met ongeveer 9000 en Millingen met ongeveer 5000 dan klopt er iets niet en zijn de verhoudingen qua inwoners aantallen scheef. Wie zegt er dat een Sociaal… Lees meer »
wpDiscuz