Bewoners Muntberg en Helling verhuizen naar dorp

Bewoners van de in de Groesbeekse bossen gelegen Pluryn-locaties Muntberg en Helling verhuizen in het najaar naar het dorp Groesbeek. Het gaat om jongvolwassen en mensen van middelbare leeftijd met een verstandelijke handicap. Zij hebben de wens en de mogelijkheden om meer deel te nemen aan de samenleving. Dat lukt natuurlijk het best als je gewoon in de wijk woont.

Komende maanden worden in Groesbeek drie leegstaande woningen van Pluryn gereed gemaakt voor de huisvesting van mensen afkomstig van Muntberg en Helling. Zij krijgen hier 24 uurszorg. Het betreft:

• Mozartstraat 2
Dit is het voormalige Klooster Amadeus. Hier komen na een renovatie negen jongvolwassenen te wonen. Voor hen ziet Pluryn mogelijkheden om na intensieve begeleiding verder door te groeien richting meer zelfstandigheid.

• Bosstraat 19a
Na een verbouwing wil Pluryn hier acht mensen van middelbare leeftijd huisvesten, met perspectief op een meer langdurig verblijf.

• Appartementen Paap
Zes leegstaande appartementen zijn bestemd voor mensen die met intensieve begeleiding zelfstandig kunnen wonen. Zij kunnen gebruikmaken van het ambulante centrum van Pluryn, dat zich op de begane grond van dit gebouw bevindt.

Er is goed gekeken welke bewoners klaar zijn om deze stap te maken. Het hebben van een actieve daginvulling, zoals werk of opleiding, is een belangrijke voorwaarde. Om de integratie te laten slagen, wil Pluryn ook graag bijdragen aan een prettige woonklimaat voor de directe omgeving. Daarvoor wordt samenwerking met de wijk en buren gezocht. Omwonenden zijn onlangs per brief op de hoogte gesteld van de komst van de nieuwe buren. Per locatie wordt nog een informatieavond georganiseerd.

Meest optimale woonplek

Overigens verhuizen niet alle huidige bewoners van Muntberg en Helling naar het dorp Groesbeek. Een aantal mensen heeft aangegeven niet gelukkig te worden van het wonen in een dorpskern. Van een aantal anderen leert de ervaring dat zij voor (maatschappelijke) overlast kunnen gaan zorgen. Voor hen zoekt Pluryn een woonplek op een van de terreinvoorzieningen of in een andere beschutte omgeving. Verder zal een vijftal cliënten op eigen verzoek buiten Groesbeek gaan wonen. Ook verhuizen enkele cliënten naar niet-bezette plekken in bestaande woongroepen in Groesbeek. In overleg met cliënten, ouders en deskundigen van Pluryn is voor ieder persoonlijk de meest optimale woonplek gezocht.

Pluryn heeft geen nieuwe bestemming voor de panden Muntberg en Helling aan de Ds. J.A. Visscherlaan in Groesbeek en gaat op zoek naar een nieuwe eigenaar.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Pluryn.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Spoorlaantje

Eindelijk naar 6 jaar leeg te hebben gestaan zullen de appartementen op de Paap bewoond worden. Zo wordt er met geld van de zorg omgegaan. En nog maar te zwijgen van nog meer panden die al geruime tijd leeg staan bij Pluryn.

marie

Pluryn als projectontwikkelaar, en maar blijven zeulen met die mensen. Zijn deze projecten, waar geen mens naar omkijkt behalve een paar uur aan begeleiding per week en de bewoners van deze huurhuizen, die per taxi opgehaald worden om te gaan eten! Niet genoeg aanleiding om te stoppen met deze mensonterende praktijken die alleen gaan over de centen van pluryn het vastgoed en de managers die betaald moeten worden.
Een oosterpoort huurhuis is altijd goedkoper dan 24 uur per dag groepsbegeleiding, dat bespaart dus lekker.

wpDiscuz