[Video] Straten blank na wolkbreuk Groesbeek

Een wolkbreuk heeft zaterdagavond in Groesbeek voor wat problemen gezorgd. Diverse straten in het heuveldorp stonden blank.


Video met dank aan 112Waterbeek.nl.

Bijna 40mm in een uur

Gedurende een klein uur viel er op de Zonnebloemstraat 36mm regen. De Frieselaan noteerde zelfs bijna 40 mm: 39.6. Dit liet de Groesbeekse weerman Theo Braam zaterdagavond aan DeGroesbeek.nl weten. “Bij 25 mm in één uur is er sprake van een wolkbreuk”, legt hij uit.

Kelders leegpompen

In de Hoflaan en in de Dorpsstraat moest de brandweer er aan te pas komen om kelders leeg te pompen. Diezelfde brandweer moest ook de wateroverlast in de Burgemeester Ottenhoffstraat verhelpen. Dit meldde 112Groesbeek.nl tijdens de regenval.

Zwembad Cranenburgsestraat

Straten als de Cranenburgsestraat werden tijdelijk omgedoopt tot een rivier. Via Twitter kwamen uit verschillende wijken van Groesbeek meldingen van de overlast. Het waterpeil van het onlangs opgeleverde beekje “De Groesbeek” stond zaterdag op 14 meter boven NAP. Het beekje moet de wateroverlast in het dorp tegen gaan.

Voor foto’s en meer info verwijzen wij u door naar 112Groesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, 112Groesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Zijn we dan eindelijk af dat de dorpstraat blank staat het water liep goed weg en de muntjes in het bos lagen er soms voor het op rapen het heeft ook zijn voordelen.

Kruimeltje

Let op, de regen is vast ook de schuld van de politici of Keereweer.

@kruimel;
de paraplu van B&W beschermd menig burger en ondernemer.
Wie er naast staat ervaart de regen …. als vrijheid!

wpDiscuz