Vragen vanuit politiek over “bouwen voor leegstand”

Sociaal Groesbeek heeft donderdag raadsvragen gesteld omdat de partij zich nog steeds zorgen maakt over het “bouwen voor leegstand” in Groesbeek.

Plan_Bellevue_Groesbeek_DGB
Het centrum van Groesbeek ondergaat een metamorfose. Afbeelding: Brochure Plan Bellevue.

In april al zorgen om verkoop

In april gaf wethouder Sjaak Thijssen tijdens een raadsvergadering al aan dat de verkoop van appartementen in het centrum van Groesbeek maar mondjesmaat verloopt. “Ik kan de zorgen van de heer Peters (Hans Peters, Sociaal Groesbeek red.) niet wegnemen”, zei Thijssen toen als antwoord op vragen van Peters. Voor plan Marktzicht staan volgens de website van projectontwikkelaar Adriaan van Erk nog steeds veel appartementen te koop.

Zorgen om winkelpanden

Er zijn sinds kort ook zorgen over de winkelpanden. Volgens Sociaal Groesbeek-fractievoorzitter Peters komen er vooralsnog winkels in het winkelcentrum, die nu al in Groesbeek gevestigd zijn. Dit kan volgens hem leiden tot winkelpanden die elders leeg komen te staan. Winkels verhuizen namelijk vanuit de wijken naar het centrum. Het college wordt gevraagd wat zij gaat doen om in die wijken een alternatieve voorziening te realiseren.

“Huur te hoog”

Sociaal Groesbeek vraagt het college verder of er al plannen zijn voor eventuele leegkomende panden en of deze panden een nieuwe bestemming, zoals studentenhuisvesting, kunnen krijgen. De lokale partij geeft ook aan de huurprijzen, die rond de € 680,- zouden liggen, te hoog te vinden. De verhuur van appartementen zou daarom tegenvallen, stelt Sociaal Groesbeek.

Eerder starten met bouwen belangrijk

Op 2 april 2013 hebben diverse partijen hun handtekening onder de overeenkomst voor de bouw gezet. Projectontwikkelaar Van Erk wachtte niet met bouwen tot, zoals afgesproken, 80% van de nieuwe huizen is verkocht, maar begon al met bouwen toen ruim 50% verkocht was. “Dat vonden wij belangrijk, omdat we zorg hadden dat wanneer wij op die 80% zouden wachten, mensen ook zouden wachten vanwege de onzekerheid. Iemand moest die spiraal doorbreken”, legt Thijssen uit.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 69 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Johan

En nu maar afwachten wanneer de bijna-zekere verliezen op de gemeente Groesbeek (MUG tegen die tijd?) afgewenteld worden.
Dus op de bewoners, want de Hoge Heren van Het Dorp zullen zich wel wentelen in “Dat hebben we niet gewild. Dit hebben we niet kunnen voorkomen. Dit is niet onze schuld!”

kloeke

B en w wanbeleid ten top!!!! Dit zag een blinde nog aan komen.zullen wel andere belangen bij zitten.

Rozen

He? Dit lijkt me een gevalletje ‘oude koeien uit de sloot halen’ Dit is van dit voorjaar. Nu herhalen is pure PR voor SG. Beschrijf dan op z’n minst wat andere partijen er van vinden/denken.

kloeke

@rozen…zover ik weet was sg altijd hier al vragen over aan het stellen.dit is weer duidelijk falen van pvda en gvp.bedank meneertje eigenwijs thijssen maar hiervoor!
Ben benieuwd met welk geniaal plan ze nu komen als oplossing…Misschien een wijnhotel ervan maken….

Lambert

Politici/ambtenaren die ondernemen met gemeenschapsgeld, daar zijnaar weinig positieve voorbeelden van. Zeker als ze echte ondernemers zoals Lidl en een aantal lokalen het licht niet in de ogen gunnen, omdat zij wel succesvol ondernemen!

juustem
Hoezo “oude koeien”? Sinds wanneer staat dit bord aan de straat met allemaal winkels die we in Groesbeek al hebben (uitzonderingen daargelaten). Wat gaat er gebeuren met de leegstaande winkelpandjes? En als de huren (+ de bijkomende servicekosten) al zo hoog uitvallen, hoe zit het met de huren van die nieuwe winkelpandjes? Alles leuk en aardig, maar met een toenemend aantal internet shoppers zou ik me (als ik ondernemer zou zijn) toch zorgen maken of de huisvestingskosten terug verdiend kunnen worden in deze tijd. Tijd zal het ons leren. Zorgen maak ik me wel. Terecht dat hier vragen over worden… Lees meer »
kloeke

Deze ondernemer met lef..Heeft die ook een vinger in de pap met de verkoop? Het is toch de opdrachtgever die aangeeft wat er gaat gebeuren? Vreemd….

Ben.Helder
Het is de taak van IEDERE politieke partij kritisch naar dit soort ontwikkelingen te kijken en indien nodig daar vragen over te stellen! Persoonlijk heb ik nog geen enkele Groesbeker gesproken die hier positief over is (behalve Kruimeltje natuurlijk). Het is een terechte zorg waar de rekening hiervan strakjes komt te liggen! Maar, de hoge hoed van Thijssen zal strakjes wel met een ‘oplossing’ komen. B.v. de woningbouwvereniging Oosterpoort die de appartementen strakjes “vrijwillig” opkoopt en gaat verhuren aan mensen die het geen probleem vinden €1100 a €1200 per maand huur te gaan betalen. Vraag bij Oosterpoort maar de huurprijs… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Beste Rozen in het voorjaar heb ik vragen gesteld, over de verkoop van de appartementen, toen wist ik behalve Appie Hein nog niet wat voor een winkels er kwamen. Nu zie ik dat Primera en Etos van de overkant naar de andere kant gaan. Dat zijn 2 panden leeg in het centrum, alsof er toch al geen leeg staan. De kaasspecialist, zal een concurrent worden voor de kaasplan, Zeeman komt uit de Margrietstraat, Appie van de Bats en Eyewish indien ik me niet vergis uit de Ottenhofstraat. Dat betekent dus 2 leegstaande panden in de wijken en 3 in het… Lees meer »
Sprookjes

Joepie, we krijgen een kolos stenen in het hart van het centrum, met leuke winkeltjes, die verhuizen van de ene naar de andere kant. Blijven de karakteristieke ruimtes leeg. Ik woon nu 35 jaar in Groesbeek en heb de Pannenstraat, qua middenstand zien verdwijnen.
Welke middenstander haalt het nu nog in zijn hoofd om op “A-locatie” in Groesbeek te willen zitten? Dat kan niemand betalen, alleen de grote, niet plaatsgebonden bedrijven. Hulde, Hulde, Hulde..

Rozen

Duidelijk. De Groesbeek.nl ‘PR makerij’ voor SG. Fijn weekend.

Kruimeltje

@Rozen, dat deze site en het forum een PR instrument is van SG heb ik vorig jaar al aangegeven. Dat mag wat mij betreft, zolang we daar maar eerlijk over zijn en geen onwelwillige bijdragen verwijderen.
Vorige jaar werd kritiek op SG verwijderd door de beheerder en mochten alle pro berichten blijven staan. Aan dat soort ingrijpen heb ik een enorme hekel omdat de eerlijkheid uit de discussie gaat.
Lees de bijdragen van de fractieleider van SG er maar op na. Hij gaat zelden in op kritiek van mij omdat dit te moeilijk of te pijnlijk voor hem is.

Sprookjes

@Rozen en Kruimeltje: wij reageren vanuit onze eigen beleving. Om ons in de hoek van SG te plaatsen, vinden wij meer dan ongepast!

www.hanspeters.eu

Vraag dan gewoon of dat de andere raadsleden ook willen reageren. Misschien verstoppen zij zich 3 jaar en 50 weken in het gemeentehuis. Ik pas ervoor om mij te verstoppen en dan noem jij dat PR makerij, kortom weer een onzinnige reactie van jouw Kruimeltje om over PR makerij te spreken, dank je wel hiervoor joh.

kloeke

Kruimel en sprookjes….Iedereen kan en mag hier reageren.zie hier alleen hans en johanna zover ik weet van een partij.

Kruimeltje

Waarom wordt er nu een artikel geplaatst van april en van vorige jaar?
Dat is niks anders dan stemmingmakerij. Dat mag wat mij betreft zolang maar voor iedereen duidelijk is dat dit geen onafhankelijke site is.
@Hans, een eerdere bijdrage van een raadslid werd verwijderd omdat de beheerder dacht dat het zgn ‘fake’ was.
Je moet wat verzinnen om ongewenste berichten te kunnen verwijderen.
@Sprookjes, elke oplettende lezer heeft inmiddels wel door dat SG leden massaal onder allerlei pseudoniemen reageren.
Dat jij onafhankelijk bent is pas een sprookje.

www.hanspeters.eu

Noem er eens eentje op kruimeltje dan, want dat is voor mij toch echt nieuw.

www.hanspeters.eu

Moet je nu met de Groesbeek bellen Kruimel, of is mijn vraag beantwoorden,toch iets te moeilijk voor jou? Ik herhaal noem er dan eens eentje op, die onder een pseudoniem reageert, namens mijn partij?

kloeke

Even voor de duidelijkheid kruimel..ik ben geen lid van geen enkele partij….waardeer het wel van hans en johanna dat ze hier reageren.en soms ben ik het er mee eens en soms niet maar ik kan wel met ze discussiëren hier en hoef daarvoor niet naar de wijnfeesten.dus daarmee staan ze wel 1-0 voor….

Marcel
@Kruimeltje, hoe ironisch dat jij anderen beschuldigt onder een pseudoniem te reageren, terwijl ik me toch niet kan voorstellen dat je geboren bent onder de naam ‘Kruimeltje’. Ik kan je verder verzekeren dat alle SG-ers hier op persoonlijke titel reageren. Jij laat zien dat uitgerekend jijzelf ‘partijdig’ is, want je grijpt elke mogelijkheid aan om Sociaal Groesbeek in een kwaad daglicht te zetten. En ga je het ons nu werkelijk kwalijk nemen dat DeGroesbeek.nl met enige regelmaat onze persberichten en schriftelijke vragen plaatst? Als al die andere partijen actiever zouden zijn in de jaren voor een verkiezing, zouden er ook… Lees meer »
wpDiscuz