“Definitief geen fietspad door spoorkuil”

De aanleg van een verhard fietspad door de spoorkuil gaat definitief niet door. Dit laat Werkgroep Mileubeheer Groesbeek deze week op haar site weten.

“Dankzij het protest van Stichting RAVON en WMG is de voorgenomen aanleg van een betonnen fietspad door de spoorkuil eindelijk geschrapt. In plaats daarvan komt het betonnen pad op het huidige onverharde fietspad bovenlangs de spoorkuil te liggen”, schrijft WMG. De gemeente zou inmiddels overeenkomst met Staatsbosbeheer hebben bereikt.

WMG en RAVON verzetten zich al langer tegen de plannen van een verhard fietspad door de spoorkuil. “Een betonnen fietspad is slecht voor de overlevingskansen van gladde slang, zandhagedis en hazelworm”, stelde de werkgroep. Een verhard fietspad op die locatie doorkruist het leefgebied van beschermde reptielen en zij worden mogelijk doodgereden door fietsers.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Website WMGTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 31 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Wil je als gemeente n keer iets wordt je weer gedwarsboomd door de natuur. Het voorgenomen fietspad was een fantastisch pad om snel naar Oost Nijmegen te fietsen.

Lambert

Oost Nijmegen Kruimeltje? als ik op de landkaart kijk loopt het pad van de Kranenburgsestraat richting Malden in beide routes, oud en nieuw. Overigens is dit een van de zeer weinige ideeën van de Raad doe ik kan ondersteunen. Om het nu over het schelpenpad te vervolgen is alleen maar beter. Start en aankomst liggen dan hemelsbreed nog geen 50 meter van de eerder geplande start en aankomst van het vervolgadres.
Over de snelheid, het zal waarschijnlijk wel een stuk om worden, wel 3 seconden!

randje-16

hebben die moraalridders het weer gewonnen, stelletje idioten.

toppie

Dit wist men al toen men er aan begon.
Waarom licht de ander kant stil na Duitsland ?

Onbegrijpelijk dat WMG en RAVON zoveel macht hebben. Ik heb in dat gebied nog nooit een gladde slang of hazelworm gezien, ook heb ik nog nooit een uil gezien bij grensovergang Altena.
Moet je soms ook de A15 afsluiten als er een roofvogel wordt doodgereden, hou toch op!
p.s. Ik hou van de natuur en van dieren.

Juustem

Ik ben erg blij met de WMG en dank hun voor alle inzet! B&W is niet blij dat zij ook een NEE te horen krijgen. Ik ben blij dat de WMG opkomt voor de kwetsbare natuur, zeker omdat er nog steeds lieden zijn die alleen maar aan hun eigenbelang denken (@kruimeltje, fiets maar mooi naar nijmegen oost via de 7 Heuvelen, dat is sneller ;-)).

www.hanspeters.eu
Zo’n fietspad was eigenlijk best wel mooi en ik waag het te betwijfelen of dat er ooit een gladde slang is gezien. Ik zag vorige week wel een soort van vinyl vloertegels op de hellingen langs het spoor liggen. Daarop stond dat ze er liggen vanwege een natuur onderzoek. Overigens heb ik s avonds met een behoorlijk zonnetje en al wandelend, geen enkele hagedis of slang gezien. Ik vind wel dat er met een fietspad langs de rijlaan en het spoor en het schelpenpad, wel erg veel fietspaden zouden komen. Echter zou het dan de bedoeling zijn dat het schelpenpad… Lees meer »
Groesbeker

wat een belachelijke beslissing, het mooiste wat had kunnen zijn is dat je op één pad van het zweefvliegveld naar Kranenburg had kunnen fietsen. Nu hebben die boekenkast types met geitenwollensokken, Greenpeace buttons het wéér voor elkaar..laat die gladde slang lekker een meter meer het bos in kruipen, boeiend!

klaas

wat een dom gelul over die glade slang nog nooit gezien fiets er al dik 20 jaar nog nooit gezien dus dom gelul

Hans

Weet je wat dom gelul is; Dat het schelpenpad 10 meter verder ligt en meer dan prima te fietsen is. Waarom veel geld uitgeven als er al een voorziening aanwezig is die voldoet aan de gestelde eisen en ook nog eens culturele waarde heeft want iedereen kent het schelpepedje!!
Dat heeft helemaal niets te maken met wat voor een dier dan ook maar met het intact houden van het bos. Denk daar eens over na ipv altijd dat eigenbelang!!!!!!!!

Realist

@Kruimeltje, als je niet weet waar Oost Nijmegen (Nijmegen Oost) ligt kun je er ook maar beter niets over zeggen.

Realist

Toch hartstikke logisch om het nieuwe pad op het schelpenpad te leggen? Dat pad ligt er al en het is amper een paar meter verder rijden dan via het pad langs het spoor. Verder is het zo dat WMG niets meer of minder doet dan gebruik maken van de wettelijke middelen die daarvoor zijn.

Rene

Ik vind het jammer dat het fiets pad niet doorgetrokken wordt.
Wat ik me afvraag waarom wordt zoiets niet eerst helemaal geregeld voordat er aan begonnen wordt.

klaas

hans niet zo dom lulle

www.hanspeters.eu

Ach klaas laat hem kletsen, voor de duidelijkheid er zou een betonnen fietspad langs het spoor komen, omdat het zo geprezen schelpenpad met name door koudweersinvloeden slecht begaanbaar is. Zo’n betonnenpad zou ook makkelijker sneeuwvrij te maken zijn.

Marcel Poelen
@ Kruimeltje; naar Nijmegen Oost ga je via de Nijmeegsebaan of voor de dapperen met een normale fiets via de Zevenheuvelenweg. Iets verder in het Oosten liggen Beek-Ubbergen en Millingen, als PVDA raadslid met anonieme naam zou je dat moeten weten. Verder wil ik opmerken dat een snelle fietsverbinding naar het station van Molenhoek een prima optie is om eens te bestuderen, duurzaamheid zou dat kunnen dienen. @ Hans en Hans Peters; drie fietspaden naar het zelfde doel is te veel van het goede. Langs het spoor; daar is gedoe over. Of die beestjes er zitten zou ik graag zeker… Lees meer »
Wielly

Ik ben echt natuur mens maar je kunt het ook te gek maken
maak dan in ieder geval de andere kant af o ja dat kan niet
want daar zitten veld muizen.

Ik daag RAVON en WMG uit om een dag te organiseren zodat ze ons de gladde slang in het wild tonen, natuurlijk ook die uilen bij Altena. Laat maar weten wanneer, ik kom zeker.

Realist

Wellicht goed voor de duidelijkheid en de zuiverheid van de discussie. Het is niet Ravon en ook niet WMG die de gemeente Groesbeek een dwangsom hebben opgelegd inzake de kwestie Altena. Dat heeft de Rijksoverheid gedaan. Er wordt hier volgens mij gedacht dat o.a. WMG wetgevende of rechtsprekende bevoegdheden heeft, hetgeen onzin is. Ze worden daarentegen wel geregeld door de rechter in het gelijk gesteld. Er wordt hier gegooid met enorm veel halve waarheden en vermoedens etc. Dat komt de discussie niet ten goede.

Volgens mij wordt er nu ook al veel gefiets over dat pad langs het spoor dus het zal wel meevallen met die slangen.
ik zie ze nooit.

wpDiscuz