Inspraakperiode nieuwe verordeningen WMO en Jeugdwet

Op 1 januari 2015 treedt de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) 2015 in werking. Met de komst van de WMO 2015 moet er ook een nieuwe verordening worden vastgesteld.

Deze verordening geeft onder meer aan hoe en onder welke voorwaarden u als inwoner aanspraak kunt maken op maatschappelijke ondersteuning.

Nieuwe Jeugdwet

Op diezelfde datum treedt ook de nieuwe Jeugdwet in werking en zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. De nieuwe Jeugdwet geeft de kaders van de jeugdhulp en schrijft voor dat gemeenten eigen regels opstellen in een verordening. De Verordening Jeugdhulp gemeente Groesbeek 2015 geeft onder meer aan welke jeugdhulpvoorzieningen er beschikbaar zijn. Ook staat er in hoe en onder welke voorwaarden u gebruik kunt maken van de voorzieningen.

Inzage

De inzageperiode voor beide verordeningen loopt van 19 augustus tot en met 16 september 2014. U kunt de concept verordeningen onderaan deze tekst downloaden. Zie ook Openbare bekendmakingen.

Concept verordening jeugdhulp gemeente Groesbeek 2015.
Concept verordening WMO gemeente Groesbeek 2015.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Wat een verandering sterkte er mee.

wpDiscuz