Korps Mariniers bij KVW Groesbeek

De kinderen van Kindervakantiewerk Groesbeek hebben woensdagmorgen een warm, maar sportief onthaal gekregen van 14 mariniers.

DSC03600
Het bord van de mariniers bij de hindernissenbaan in het bos

De dag stond in het teken van sporten, hindernissen en alles wat komt kijken bij het werk van een marinier. De kinderen moesten verzamelen aan de rand van het Groesbeekse bos. De mariniers kwamen het bos uit stormen om de groepen op te halen, ondersteund met rookbommen was het een groot spektakel.

14 leden van het Korps Mariniers hebben in twee dagen in totaal 6 spellen voorbereid voor de kinderen van KVW. Touwtrekken, granaatwerpen en een echte hindernisbaan waren onder andere de spellen waaraan de kinderen deelnamen. De groene/bruine schmink en op de foto met een echt wapen maakte deze fantastische dag compleet.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Make love

Je kunt die kinderen het inderdaad maar bijbrengen hoe ze moeten overleven in tijden van oorlog. De derde wereldoorlog komt er aan!!

Linda

(weer) goed georganiseerd KVW!
Petje af!

de nachtboswachter.

Leuk en toch sportief en leerzaam bezig.

henk

het leger leerzaam?

marinier

jazeker!!!! zelf 6 jaar marinier geweest en ik heb er erg veel van opgestoken en het heeft me gemaakt tot wat ik nu ben.
Eigenlijk zouden ze alle klaplopers eens een mariniersopleiding moeten laten volgen,scheelt een hoop crimineel gedrag en de mensen zouden een stuk minder janken.

Erik

Verschrikkelijk , hulde voor de organisatie van kvw
Maar als ik dit geweten had hadden mijn kinderen niet meegedaan.
Bah..reclame voor defensie en kinderen met een wapen

henk
Beste marinier, verloren tijd zeker als je werk had en ik destijds verplicht 14 maanden in dienst moest, soldaatje spelen, en toen al werd er o.a. drugs gebruik. Ja je leert er idd. respect te hebben voor je meerdere wat er nu niet meer is. Maar voor de rest moet je na je diensttijd weer een baan zien te vinden, gelukkig was er in die tijd nog voldoende werk. Oh ja het rijbewijs gehaald dat was wel een meevaller. Overigs heeft dit niets met de KVW te maken, die vrijwilligers doen prima hun werk en een dikke pluim om de… Lees meer »
Realist

Je kunt voor of tegenstander zijn van het leger, maar de kinderen hebben het vandaag erg leuk gehad. Weer eens wat anders dan achter de iPad of tv hangen.

Marcel Poelen

Ik ben vanmorgen zelf even wezen kijken bij de speelweide en de omgeving.
Geweldig wat een pret voor de kids, echte hutten en noodonderkomens, stralende gezichten, kampvuurtjes, goede organisatie en Nederlands-weer dat de kinderen niet deed remmen in de pret. Die mariniers hebben zeker ook een positieve dag gehad.
Alle ouders zullen wel een stevig wasje hebben moeten draaien, modder achter de oren is weggebadderd en morgen weer een dag met een nieuw gevulde rugzak.

Andy
Beste Erik, zie het van de positieve kant en niet meteen het negatieve. De kinderen hebben zich schijnbaar prima vermaakt en zien nu misschien dat er meer is dan computerspelletjes spelen. Ze zijn lekker buiten bezig geweest. De mariniers hebben laten zien waartoe zij in staat zijn. Zij hebben zelf kinderen en weten wat wel/niet kan. Dat ze dan even een echt wapen zien/in de hand hebben, is alleen spannend en moet je met een korreltje zout nemen. Als je het er niet mee eens bent, moet je vooral je kinderen nu en volgende jaren thuislaten en andere kinderen de… Lees meer »
Erik

Beste Andy ,
Je hebt natuurlijk wel een punt met wat je schrijft
En mijn dochter heeft zich prima vermaakt .
Ik stelde het ook wel wat zwart wit.
Ik werk zelf beroepsmatig met kinderen en het zou niet in mij op komen om mariniers in te zetten voor kinderactiviteiten
Kwestie van opvatting denk ik.
Maar nogmaals niets dan lof voor de organisatie van kvw hoor

wpDiscuz